• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbija danas

17.01.2018

17:37

TRI RAZLOGA ZAŠTO ALBANCIMA NA KOSOVU ODGOVARA UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA!

Politika

TRI RAZLOGA ZAŠTO ALBANCIMA NA KOSOVU ODGOVARA UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA!

Podeli vest

Ubistvo lidera SDP Olivera Ivanovića izazvalo je politički potres koji će region još dugo osećati. Najveće političko ubistvo još od atentata na premijera Zorana Đinđića je bez ikakve sumnje naručeno, a ključno pitanje koje se već sada postavlja jeste da li je likvidacija lidera kosovskih Srba završetak nekog starog plana ili početak neke šire priče čije razmere trenutno ne možemo da naslutimo

Kfor kao predstavnik međunarodne zajednice, zajedno sa Kosovskim bezbednosnim snagama je bio dužan da obezbedi bezbednost svih građana na Kosovu. Ako se zna da se pored Kfora i Kosovskih bezbednosnih snaga na Kosovu nalazi američka vojna baza Bondstil i da deluje veliki broj obaveštajnih agencija, postavlja se pitanje, kako onda oni nisu znali da postoji opasnost po život Olivera Ivanovića. Takođe, postavlja se i pitanje kome je najviše odgovaralo da on bude ubijen i ko je mogao to da spreči. 

Tanjug

Tri razloga zašto Albancima na Kosovu i stranim faktorima odgovara ubistvo Olivera Ivanovića su:

1. Kupovina vremena za ukidanje Suda za ratne zločine

2. Obustava pregovora sa Beogradom i odlaganje formiranja ZSO

3. Poruka svim Srbima i razjedinjavanje Srba kako na Kosovu tako i u ostatku Srbije 

Kupovina vremena za ukidanje Suda za ratne zločine?

Tokom februara očekuju se prve optužnice Specijalnog suda za ratne zločine na KiM.

Danas je odložena sednica na kojoj je grupa poslanika planirala da "prokrijumčari" odluku o ukidanju suda formiranog da procesuira zločine koje su tokom rata na KiM počinili Albanci. Nekadašnje vođe OVK danas čine okosnicu političke i ekonomske elite i predvode višemesečne napore za opozivanje zakonske odluke o formiranju Specijalnog suda za ratne zločine.

Za premijera samoproglašene države Ramuša Haradinaja mediji odavno navode da bi mogao među prvima da se nađe na optuženičkoj klupi. Nedavno je ambasada SAD u Prištini odbila da mu izda vizu za odlazak na Molitveni doručak u Vašington, a mediji taj potez tumače kao puštanje nekadašnjeg albanskog ratnog lidera niz vodu.

Tanjug

Odlaganje formiranja ZSO?

Srpska delegacija na čelu sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem napustila je pregovore u Briselu odmah posle atentata na Olivera Ivanovića.

Tokom dvodnevnih pregovara sa Prištinom pod okriljem EU bilo je predviđeno da teme budu primena postignutih sporazuma o Zajednici srpskih opština, slobodi kretanja, integrisanim upravljanjem administrativnim prelazima, pravosuđu i energetici i druga otvorena pitanja.

Odavno je poznato da se kosovska politička vrhuška najviše protivi formiranju Zajednice srpskih opština. Priština od početka pregovora ima za cilj da stavi sever Kosova pod svoju kontrolu. Sada postoji opravdana bojazan da bi kosovske službe bezbednosti mogle da se nagomilaju na severu pod izgovorom da istražuju ubistvo i da žele da spreče destabilizaciju.

Tanjug/AP

Poruka svim Srbima 

Atentat na Olivera Ivanovića može da se tumači i kao nedvosmislena poruka Srbima i to ne samo na prostoru KiM.

Iz Prištine drugi dan zaredom pristižu optužbe da iza atentata stoji Srbija. Premijer samoproglašene države Ramuš Haradinaj čak je posle sastanka sa šefovima tamošnjih službi bezbednosti izjavio da je situacija na KiM stabilna ali je dodao da ne isključuje mogućnost terorističkih napada?!

Tanjug

Ne zaboravimo na činjenicu da je na moguće napade upozorio i američki Stejt department i to samo tri dana pre atentata na Ivanovića. Nije samo jasno kako je moguće da pored tolikog prisustva stranih obaveštajnih službi u Pokrajini - niko nije znao da se priprema ovakvo ubistvo!

Jedno je sigurno ubistvo Olivera Ivanovića je produbilo razdor među Srbima na Kosovu, kao i među Srbima u ostatku Srbije. Albancima nisu odgovarali ujedinjeni Srbi ni u kom obliku, dobro je poznata latinska poslovica zavadi pa vladaj. 

(IZ MINUTA U MINUT) SMRT OLIVERA IVANOVIĆA! Kovčeg s telom ubijenog političara krenuo iz Kosovske Mitrovice, sahrana sutra u Beogradu, u ALEJI VELIKANA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miloš

pre 6 godina

dok ne bude "tamte za kukuriku", kakav bre mir sa najzaostalijim na ovim prostorima?!?!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija