• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. S. - M. M. D.

17.01.2018

18:06

MATIJEVIĆ KUPIO 'SLAVIJU': Evo pod kojim uslovima je prodat čuveni BEOGRADSKI HOTEL!

Društvo

MATIJEVIĆ KUPIO 'SLAVIJU': Evo pod kojim uslovima je prodat čuveni BEOGRADSKI HOTEL!

Podeli vest

Beogradski hotel "Slavija luks" juče na javnoj licitaciji kupio Bojan Matijević, sin vlasnika industrije mesa Petra Matijevića. Uložićemo tri miliona evra, renoviraćemo hotel na leto i nećemo otpuštati radnike, najavljuje Matijević

Beogradski hotel "Slavija luks" juče je na javnoj licitaciji kupio sin biznismena Petra Matijevića Bojan po početnoj ceni od 6,5 miliona evra, saznaje Informer! Ovaj objekat dosad je bio u vlasništvu države Srbije, a izvršitelji su ga prodali na licitaciji zbog duga prema austrijskoj firmi "Fil Šar" od dva miliona evra, koji datira iz 1988, a utvrdilo ga je Arbitražno veće ove godine.

RUSKI MILIJARDERI BEŽE NA MALTU: Putin im dao izbor: RADIĆETE ZA DRŽAVU ILI ĆE VAM DRŽAVA ODUZETI IMOVINU!

Matijevići, koji su prošlog petka demantovali da su zainteresovani za kupovinu hotela, jedini su dali ponudu na jučerašnjoj licitaciji.

Sledi renoviranje

Novi vlasnik Bojan Matijević kaže za Informer da je hotel kupljen po početnoj ceni od 6,5 miliona evra i da će u njega uložiti dodatna tri miliona evra.


Tanjug

- Premišljali smo se da li da učestvujemo u ovoj kupovini jer smo mislili da će biti dosta ponuđača. Juče smo presekli i doneli odluku da se pojavimo na licitaciji. Potpuno smo iznenađeni da je samo naša kompanija bila zainteresovana za hotel "Slavija luks", pa smo odlučili da uplatimo depozit od 930.000 evra kako bismo kupili hotel po početnoj ceni od 6,5 miliona. "Slaviji" je potrebno ulaganje, a naša je procena da ćemo morati da investiramo dodatna tri miliona evra kako bismo obnovili 92 sobe u hotelu. Očekujem da ćemo krenuti da sređujemo unutrašnjost hotela krajem leta, dok spoljašnji izgled nećemo dirati -

navodi Bojan Matijević, koji je u kompaniji zadužen da vodi investicije i razvoj.

Radnici se boje otkaza,
moguć je veliki štrajk!

Budimir Tomašević, predsednik Samostalnog sindikata hotela "Slavija", kaže da su radnici uplašeni zbog svojih radnih mesta.
- Mi imamo oko 50 radnika koji rade samo u "Slaviji luks", ali tu su i zaposleni koji su vezani za ovaj ugostiteljski objekat, tehnička podrška, radnici u finansijama, oni koji rade nabavku. Svi oni su zabrinuti da će ostati bez posla, a moguće je da ćemo organizovati i štrajk čim se situacija iskristališe - kaže Tomašević.


On kaže da u hotelu "Slavija luks" radi oko 50 radnika i da oni neće biti otpušteni.


- Mi nećemo otpuštati radnike, a ukoliko i neko od njih bude višak, zaposlićemo ga u hotelu koji gradimo u Kolarčevoj ulici u Beogradu, na mestu nekadašnje zgrade "Jugoeksporta", čije otvaranje planiramo 1. jula. Radovi u hotelu "Slavija" trajaće nekoliko meseci, ali ja sam optimista da će hotel nove goste dočekati do kraja 2018. godine - ističe Matijević.


Kako dodaje naš sagovornik, pored dobre cene po kojoj se hotel prodavao, jedan od motiva je i novi izgled trga na Slaviji.


- Nama se sviđa kako Slavija sada izgleda, ima lepu fontanu, a tu se grade i parkovi, i to je sada jedan od najlepših delova Beograda. Hotel na takvoj lokaciji, uz dobru uslugu, sigurno će biti primamljiv gostima iz celog sveta - smatra Matijević.

Sprečena rasprodaja

S druge strane, Veselin Jovićević, dosadašnji direktor hotela "Slavija", tvrdi da je hotel prodat pre nego što je Privredni sud odlučio o odlaganju izvršenja i da se nada da će se ova prodaja poništiti. On kaže da Arbitražno veće tvrdi da hotel ima dug od dva miliona evra prema austrijskom preduzeću "Fil Šar" iz davne 1988, ali da je taj dug izmiren iste godine, o čemu postoje i pisani dokazi.

BRUKA! HOTEL SLAVIJA IDE NA DOBOŠ ZBOG DUGA IZ 1988! Državni objekat se prodaje u bescenje, SPOR STAR TRI DECENIJE!


- Sumnjam da se otimačina ove imovine radi sinhronizovano i da su Arbitražno veće, "Fil Šar" i izvršitelji pod nečijom kontrolom. Današnja licitacija je to i pokazala. Uspeli smo bar da sprečimo rasprodaju imovine u bescenje, kakva je bila njihova namera početnom procenom od četiri miliona evra -
kaže Jovićević, i dodaje da bi se privatizacijom postigla daleko veća cena, kakvu ovaj hotel i zaslužuje.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija