• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs

17.01.2018

22:29

SPECIJALNA EMISIJA NA TV PINK - ATENTAT NA OLIVERA IVANOVIĆA: Zloupotreba ubistva u političke svrhe GNUSNA I NEMORALNA,  Vučićeva poseta KiM RIZIČNA ALI HRABRA ODLUKA!

Politika

SPECIJALNA EMISIJA NA TV PINK - ATENTAT NA OLIVERA IVANOVIĆA: Zloupotreba ubistva u političke svrhe GNUSNA I NEMORALNA, Vučićeva poseta KiM RIZIČNA ALI HRABRA ODLUKA!

Podeli vest

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je u Kosovskoj Mitrovici. O posledicama atentata i mogućim motivima ovog zločina za Televiziju Pink govorili su predsednik SRS Vojislav Šešelj, potpredsednik Glavnog odbora SNS Miloš Vučević, marketinški stručnjak Nebojša Krstić i lider LDP Čedomir Jovanović

Mnogi stručnjaci ocenili su ubistvo Ivanovića kao teroristički akt, ističući da Srbija mora da učestvuje u istrazi. Između ostalog, zločin je zloupotrebljen i za brutalni pokušaj linča aktuelne vlasti.

Tanjug

O tome koliko će ovo ubistvo uticati na budućnost kosovskog dijaloga, na čitavu situaciju u Srbiji i regionu i o mogućim motivima zločina za TV Pink govorili su predsednik SRS Vojislav Šešelj, potpredsednik SNS Miloš Vučević, marketinški stručnjak Nebojša Krstić i lider LDP Čedomir Jovanović.

pink.rs

"Ubice se moraju pronaći i Srbija mora sačuvati svoju stabilnost"

23.49 - Krstić je zaključio da ne smemo da odustanemo od insistiranja da se pronađu ubice Olivera Ivanovića. Šešelj kaže da se sprema neka akcija, a atentat bi mogao biti okidač za nju.

Vučević smatra da treba pronaći počinioce, da se treba sačuvati sigurnost na KiM i politička stabilnost Srbije.

Jovanović je zaključio da je Kosovo predugo otvoreno pitanje i da ne može doveka tako biti. Kako je istakao, moramo se boriti za mir, a da se pucalo na Ivanovića jer se Srbija približila cilju - svom miru.

"Gnusno, nemoralno i nečasno ponašanje pojedinih političkih lidera"

23:35 - Srbi sa KiM su pokazali više dostojanstva nego neki politički lideri u Beogradu, rekao je Krstić, dodajući da reakcija tih Srba ohrabruje. 

- Ne treba da trujemo čitavo društvo i neka nam ponašanje Srba sa KiM bude primer za elementarni stav u izražavanju boli - rekao je Krstić. 

Šešelj ističe da oni koji žele, neće moći da profitiraju od ubistva Ivanovića, te da su politički lešinari lako prepoznatljivi. 

- I oni koji su želeli da glasaju za njih, posle ovoga će se okanuti - kaže Šešelj. 

Vučević je rekao da je skandalozna zloupotreba od strane političkih lešinara, koji u velikom broju, nikada nisu posetili ni Kosovsku Mitrovicu, niti ih zanima situacija na KiM. 

- Žele destabilizaciju i da se Vučićeva fotelja zatrese. Nemam dilemu da su jasno označili da je to njihova meta. Ovo je gnusno, nemoralno i nečasno ponašanje - kaže Vučević. 

printscreen

Jovanović kaže da u političkoj borbi nema ni morala ni časti, te da je naše društvo u katastrofalnoj situaciji, bez poverenja i sa osobinom apsolutne destrukcije. 

- Nije prvi put da ne shvataju da osim politike postoji nešto šire. Mislio sam da je ovo bilo karakteristično za neko prošlo vreme. Ipak mislim da su u pravu oni koji kažu da je naš narod u ovom slučaju pametniji od naših političara. Nema sreće za onog ko političku borbu gradi na ovom nesrećnom slučaju - kaže Jovanović. 

"Ivanović je mučenik srpskog naroda"

23:30 - Vučević je rekao da će Vučić tokom posete obići Kosovsku Mitrovicu, Gračanicu, Guštericu i Laplje selo, gde će imati sastanak sa Srbima iz svih delova KiM, te da je cilj posete razgovor sa građanima. 

Šešelj ponovo ističe da je atentat potresao sve Srbe i apelovao je na porodicu Ivanovića da se govornici na sahrani uzdrže od "pipavih" tema. 

Jovanović ističe da je Ivanović posvetio ceo svoj život Kosovu i Metohiji i da bi želeo da se njegovi politički ideali ostvare. 

- Samo za političke istomišljenike da se ostvare ideali, mi koji nismo istomišljenici to ne želimo. U svakom slučaju, Ivanović je mučenik sprskog naroda - kaže Šešelj. 

printscreen

"Bitno je da se ne ostvari cilj koji su želele ubice Ivanovića"

23:21 - Šešelj smatra da će se ubistvo teško rasvetliti. Jovanović smatra da je rasvetljavanje vrlo težak posao, ali da moramo verovati da je pravda dostižna. 

Vučević je dodao da je istraga važna zbog Ivanovićeve porodice, države i Srba na KiM. 

Šešelj je podsetio da je reč o političkom atentatu, a ne o terorizmu, kako ga mnogi nazivaju. Krstić se složio sa Šešeljem, jer su posledice ovog ubistva političke. 

- U svakom slučaju, u interesu Srbije je da se pronađu krivci, otkriju motivi i da se ne ostvari funkcija destabilizacije prostora, da se ne omete proces dijaloga. Srbija mora da nastavi da insistira na dijalogu, što je koristan stav za našu državu. I ako nema rezultata dijaloga, bitno je da razgovaramo, da postoji dijalog i saradnja, a dobar primer je kontakt Vučića i Tačija danas, što govori o ozbiljnosti obe strane - kaže Krstić. 

"Rizična, ali hrabra odluka Vučića da poseti KiM"

23:08 - Vučević je, odgovarajući na pitanja gledalaca, istakao da je Vučićeva poseta Kosovu rizična, ali hrabra odluka.

- Predsednik želi da ode među Srbe na KiM i važno je da oni mogu sa njim da razgovaraju. Sve što se dešava Srbiji je zamka, stabilnost Srbije, region, ništa nije jednostavno - kaže Vučević.

TV Pink

Krstić se slaže da je poseta predsednika rizična i komplikovana, te da se nada da KFOR ima adekvatne ekipe. 

- Nikome ne odgovara da se Vučiću nešto desi, a on će poslati poruku da Srbi nisu zaboravljeni i da nisu sami. Jednostavna, ali važna poruka - kaže Krstić.

"Nikome nije smetao Ivanović, ali je njegovo ubistvo iz nekog razloga nekome bilo korisno"

22:43 - Vojislav Šešelj ističe da je nekoliko ključnih pitanja, između ostalih, kome je smetao Oliver Ivanović. Beogradu, kako kaže, nije smetao ni u jednom smislu. Drugo pitanje je da li je smetao Srbima sa severa Kosova. I na to pitanje je, kako kaže, odgovor negativan. 

- Ni među Albancima nema nekog posebnog razloga, ni među zapada. Onda se otvara još jedno pitanje. Ako nije smetao, neko je pomislio da bi njegova smrt bila korisna iz nekih razloga. Interes Srbije to nije, kosovskometohijski Srbi takođe nisu imali razlog. Odgovor je da je neko želeo da sukobi Srbe na KiM međusobno, da napravi glavobolju Beogradu, veliko uznemirenje i destabilizaciju Balkana. Nije slučajno da je ubistvo bilo na dan predizborne kampanje, jer izbori u Beogradu nisu samo to, već imaju veći politički značaj. Definitivni zaključak se ne može izvući iz ovih logičkih sudova - kaže Šešelj. 

"Svi se slažu oko jednog - počinioci se moraju pronaći"

22:35 - Iz tragedija koje su zadesile Srbiju društvo i elita ništa nisu naučili i identične greške se iznova i iznova ponavljaju, ističe Krstić. 

- Niko od nas ne zna šta se stvarno desilo, ali se svi slažemo oko toga da je potrebno da se otkrije istina. Oko toga se slaže i 99,99 odsto gledalaca. Oko drugis stvari možemo i ne moramo da se složimo. Nekoliko sati nakon vesti o ubistvu, organizovano je i političko okupljanje bazirano na atentatu, počinje zloupotreba, okupljaju se ljudi kojih je inače malo, pokušavajući da k sebi privuku još ljudi, dakle opasna zloupotreba. 

Građani su, s druge strane, prebacili toliko toga preko leđa i toliko toga videli, da prosečan glasač prati sva dešavanja u politici, prati svakog političara, skenira ga, analizira i nemoguće je varati narod na taj bezobrazan način. Ne sme se smrt koristiti u političke svrhe, to je grozno. Zato apelujem na političke lidere da se dovedu u osnovni okvir pristojnosti. Čovek je ubijen! Ćutite barem danas! - poručio je Krstić. 

TV Pink

Pravda je dostižna

22:30 - Jovanović kaže da je Kosovska Mitrovica epicentar najkardinalnijih oblika kriminala, o čemu govori i ovaj slučaj, te da je ova činjenica posledica političkih grešaka načinjenih u prošlosti. 

- Oni koji su ga ubili bili su svesni posledica. Ne znam koliko je naša policija sposobna da pronađe ubice, ali pravda je i te kako dostižna - rekao je Jovanović.

TV Pink

"Politički lešinari zloupotrebili ubistvo Ivanovića"

22:28 - Vučević kaže da ne postoji dokaz da je Ivanović učestvovao u bilo kakvom ratnom zločinu, a da je njegovo hapšenje poruka da se svaki Srbin može naći na sudu. 

- Ne postoji povezanost ubistva sa njegovim hapšenjem. Nažalost, njegovo ubistvo je pokazalo da nema jedinstva među nama, jer smo videli političke lešinare, koji prave dokaze neformalnih, kriminalnih bandi koje su preuzele taj deo Kosova i Metohije. Političari iz žuto-riđe koalicije su reagovali kao da su jedva dočekali da se ovako nešto desi, pa da to iskoriste - kaže Vučević. 

Jovanović se složio sa izjavom Vučevića, dodajući da je to posledica vrste poremećenosti u društvu.

"Glavni motiv - destabilizacija"

22.14 - Vučević kaže da je prisustvovao razgovoru Vučića i Tačija i da nije reč o lakom razgovoru, ali da je važno da postoji dijalog. 

- Poseta Vučića Kosovu nosi rizik, čak smo ga ubeđivali da ne ide zbog bezbednosti. Ići će sam, bez veće pratnje. Njegova procena je da mora da bude tamo, imajući u vidu sva otvorena pitanja u ovom delu Evrope - kaže Vučević, dodajući da je glavni motiv destabilizacija. 

Kako ističe, ovaj akt usmeren je na sve Srbe i izazvao je veliko uznemirenje i zabrinutost. On je, kako kaže, čuo za najavu da ROSU ili neke druge jedinice uđu pod plaštom i proteraju Srbe, o kakvim mogućnostima "mora da se priča i ne smeju se dozvoliti". 

- Organizatori ovog akta terora se moraju pronaći. Mnogo će nam reći da li će prihvatiti naše učešće u istrazi i da li će uspeti da pronađu izvršioce i nalogodavce - rekao je potpredsednik SNS. 

pink.rs

Meci u Ivanovića su poruka

22.06 - Dr Vojislav Šešelj ističe da je atentat poruka, ali da nije jasno kome je upućena. 

- Praktično ne znamo ništa o ubistvu i pitanje je koliko je Tači iskren - rekao je Šešelj, dodajući da će se prvi zaključak izvući u slučaju da se Albanci slože da se vodi zajednička istraga. Srbija ih, kako je dodao, ne može naterati da se naša država uključi u istragu, ako oni to ne žele, čime će biti "duplo sumnjiviji nego što već jesu".

Likvidacija je, kako ističe, bila profesionalna. 

- Atentatom su postigli uznemirenje među svim Srbima u svetu. Postavlja se pitanje zašto baš Ivanović. Oliver je bio aktivan političar, ali mu je partija bila minijaturna. On je bio političar prozapadne orijentacije, a SAD su upozorile na terorističke aktivnosti. Imali smo i najavu američke inicijative na Kosovu čiji je protagonista Brajan Hojt Ji. Politička likvidacija se radi konspirativno, a može da korespondira i sa početkom rada Specijalnog suda. Ovo može biti upozorenje i strancima, da se prestane na insistiranju za početak rada ovog suda - ističe Šešelj, dodajući da je pretpostavki mnogo. 

pink.rs

Dijalog se mora nastaviti

22.03 - Marketinški stručnjak istakao je da je ubijen ugledni politički lider i to na vrlo mučenički način. 

- Ovo je u interesu svih koji žele da destabilizuju Kosovo, Srbiju i region i onih koji ne žele nastavak dijaloga u Briselu. Danas popodne su se čuli Vučić i Tači što je jako dobra vest. Imali su dobar razgovor, obojica su potvrdili da je dijalog stvar koju treba nastaviti i da se ubice moraju pronaći i da građani moraju da saznaju ko je počinio zlodelo, kako bi se sprečile spekulacije i politička zloupotreba kojoj smo svedoci - ističe Krstić za Pink. 

SAD JE POTPUNO JASNO KOME JE BILO POTREBNO UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA!

TRI RAZLOGA ZAŠTO ALBANCIMA NA KOSOVU ODGOVARA UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija