• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs

18.01.2018

12:29

(VIDEO) LAZANSKI: Glavne tate sa Zapada da kažu ko je ubio Olivera Ivanovića!

Politika

(VIDEO) LAZANSKI: Glavne tate sa Zapada da kažu ko je ubio Olivera Ivanovića!

Podeli vest

Politički analitičar Dragomir Anđelković i vojno-politički komentarorMiroslav Lazanski ocenili su na TV Pink da upozorenja Stejt departmenta Amerikancima da ne idu na sever Kosova samo nekoliko dana pre ubistva Olivera Ivanovića upućuje da su strane službe znale da se nešto sprema

Politički analitiračar Dragomir Anđelković samatra da je Oliver Ivanović poginuo jer se borio da Srbi ostanu na Kosmetu.

- Mislim da je za njegovu porodicu strašan šok to što se desilo, ali poruka našem narodu treba da bude: Ostajte na Kosovu, jer ako nema Srba na Kosovu neće ta teritorija biti naša, koliko ona to teorijski bila - naveo je Anđelković.

On je isatakao da su Mitrovica i sever Kosova bastion srpstva na Kosovu, te da je bitno da naš narod, ne samo ostaje, nego da se ako ne može da se vrati u enklave, koncentriše na severu. 

- Ivanović je 1999. sa grupom hrabrih ljudi odbranio Sever. Albanci zbog njega uz tog dela nisu uspeli da očiste Srbe - naglasio je Anđelković.

Komentaror dnevnog lista “Politika” Miroslav Lazanski je ukazao na pokušaj besramne politizacije ubistva Olivera Ivanovića.

 - Treba videti šta će biti sledeći događaji na Kosovu. Zaustavljen je dijalog, ali se postavlja i pitanje kome ovo što se dogodilo odgovara medijski, a kome politički. Moguće je tu početi istragu. Priština će pristati da sarađuje sa Beogradom oko istrage – naveo je Lazanski.

On je ocenio da je zanimljiva koincidencija između upozorenja Stejt departmenta građanima Amerike da ne putuju na Kosovo i atentata, to upućuje da su oni nešto znali, da su imali informacije da se nešto sprema. 

Lazanski je ocenio da se Priština sada neće odlučivati na neku vrstu žešćeg nasilja, već će nastojati da skine sumnje sa sebe.

- Ako se Priština bude organizovala da se to ubistvo istraži, što je meni malo verovatno, Beograd će angažovati sa svoje strane. A da vidimo gde su stranci? Kosovo je obaveštajno pokriveno svim zapadnim obaveštajnim službama. Albanci tamo ne mogu ništa da urade, a da ne pitaju mentore sa zapada. Da li mogu naši vrli prijatelji sa zapada da nam odgovore ko je ubio Ivanovića? Gde su glavne tate sa zapada? – pitao je Lazanski.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija