• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rts/tanjug

18.01.2018

19:21

 AMERI PRETE TAČIJU, HARADINAJU I VESELJIJU: Nije zbog ubistva Ivanovića, za njih je NAJSPORNIJI SPECIJALN SUD ZA RATNE ZLOČINE OVK!

Politika

AMERI PRETE TAČIJU, HARADINAJU I VESELJIJU: Nije zbog ubistva Ivanovića, za njih je NAJSPORNIJI SPECIJALN SUD ZA RATNE ZLOČINE OVK!

Podeli vest

Ambasador SAD u Prištini Greg Delavi oštro je zapretio Hašimu Tačiju, Ramušu Haradinaju i Kadriju Veseljiju, upozoravajući ih da će, u slučaju ukidanja Specijalnog suda za ratne zločine OVK, snositi konkretne i teške posledice, javljaju prištinski mediji

Posle tri neuspela pokušaja obaranja tog suda, nastavak inicijative najavljen za sledeću sedmicu

Dan pošto je propao treći po redu pokušaj da se rasprava o ukidanju Specijalnog suda za zločine OVK uvrsti u dnevni red kosovskog parlamenta, prištinski Ekspres navodi da je neodržavanju sednice predsedništva skupštine prethodio žestok susret američkog ambasadora Grega Delavija sa trojicom najznačajnijih kosovskih političara, Hašimom Tačijem, Ramušom Haradinajom i Kadrijem Veseljijem

Delavi je, navodi dalje ovaj dnevnik, oštro upozorio Tačija, Haradinaja i Veseljija da „neće proći nekažnjeno, kao i da će doživeti sudbinu Miloševićevog režima, ako Specijalni sud bude ukinut".

- Želim da budem jasan. Poslanici koji podržavaju ovu inicijativu i političari koji je predvode uprkos tome što to poriču, biće izloženi konkretnim i teškim posledicama ukoliko inicijativa uspe. Oni to znaju, mi smo im to rekli - naveo je Delavi u poruci koja je objavljena na sajti američke ambasade u Prištini.

HARADINAJ I EULEKS KRIJU UBICE IVANOVIĆA! Sad se vidi i iz aviona!

Američki diplomata je rekao i da se predmeti koje će procesuirati Specijalni sud odnose na „žrtve pripadnike raznih etničkih zajednica, Albance, Srbe, Rome i ostale".

Prema njegovim rečima, Specijalni sud je izuzetno važan Sjedinjenim Američkim Državama.

- Stalo nam je do Suda zbog toga što je naša intervencija 1999. bila zasnovana na ideji da su ratni zločini nad bilo kim i bilo gde napad na međunarodnu pravdu - rekao je Delavi.

ŠTA SAD OVO TREBA DA ZNAČI? Stejt department upozorava Amerikance na opasnosti i u BiH!

Delavi je kazao da nema predstavu kada će optužnice biti izdate ili za kim, te da, kako je rekao, i ne želi da zna.

Podsećajući na reči Tilersona od 21. decembra, Delavi je rekao da SAD ostaju potpuno posvećene pronalaženju onih koji su počinili zločine.

- Ovo sigurno uključuje ratne zločince iz svih etničkih zajednica koji žive ovde ili u inostranstvu i koji su počinili zločine na Kosovu - naveo je Delavi, dodajući da "sve žrtve zaslužuju pravdu".

(VIDEO) LAZANSKI: Glavne tate sa Zapada da kažu ko je ubio Olivera Ivanovića!

- Kosovo mora da bude spremno da zatvori ovo poglavlje u istoriji čak iako to znači da neki lideri iz ratnog doba snose odgovornost - rekao je američki ambasador.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija