• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.01.2018

21:00

SKANDAL! SAŠA ZGRČENI JANKOVIĆ PRETI SUDIJAMA: Udruženje sudija prekršajnih sudova protestuje ZBOG POKUŠAJA ZASTRAŠIVANJA!

Politika

SKANDAL! SAŠA ZGRČENI JANKOVIĆ PRETI SUDIJAMA: Udruženje sudija prekršajnih sudova protestuje ZBOG POKUŠAJA ZASTRAŠIVANJA!

Podeli vest

Udruženje sudija prekršajnih sudova Srbije negodovalo je danas zbog pretnji lidera PSG Saše Jankovića upućenih sudijama koje postupaju po prekršajnim prijavama protiv onih koji su učestvovali u protestu "protiv diktature vlasti"

Janković je, navodi se u saopštenju Udruženja, na konferenciji za novinare povodom novih prekršajnih prijava podnetih protiv studenata koji su rekli ''ne'' diktaturi, kazao da njemu u ovom trenutku nije prioritet ''ko će sa kim u koaliciju'' već da ''ti ljudi koji danas sude mladima ne budu ponovo u situaciji da dele'' pravdu''“.

- U ovom momentu je primarno, bez obzira da li smo levlje, dešnje, socijaldemokratskije, liberalnije, da se ujedinimo i kažemo da oni koji danas sude mladima treba da znaju da neće biti u situaciji da obavljaju javnu funkciju- rekao je Janković, a podsećaju prekršajne sudije.

Udruženje sudija je istaklo da je takva izjava pokušaj nedozvoljenog i neprimerenog uticaja na rad prekršajnih sudova i, posebno, sudija koji u tim sudovima postupaju u predmetima u kojima su okrivljeni „mladi“.

Članovi Udruženja su postavili pitanje zašto se okrivljeni u sudovima dele na mlade i one koji to nisu, kao i zašto se preti "samo“ sudijama koji "danas sude mladima“.

"Sudije prekršajnih sudova u svom radu isključivo postupaju na osnovu Ustava i zakona ne praveći razliku u odnosu na svojstva lica koja se pred ovim sudovima pojavljuju kao okrivljeni, odnosno bez obzira na njihovu nacionalnost, pol, versko i seksualno opredeljenje, godine starosti i drugo, niti u prekršajnim sudovima postoje posebno sudije koje sude samo mladima i one koje im ne sude", naglašeno je u saopštenju.

Ističe se da su još u toku prekršajni postupci u predmetima po zahtevima za pokretanje prekršajnog postupka podnetim protiv određenog broja lica označenih u zahtevima kao organizatori „protesta protiv diktature vlasti“, te da je nedopustivo svako komentarisanje toka postupka.

"Ovo je školski primer nedozvoljenog i veoma štetnog uticaja na rad sudija i može se shvatiti jedino kao način zastrašivanja sudija sa ciljem donošenja takve odluke koja odgovara onome koji to zastrašivanje vrši", navodi se pored ostalog u saopštenju.

(VIDEO) JADNO I BEDNO! Evo kako Janković i njegovi pajtaši optužuju Srbiju za ubistvo Olivera Ivanovića!

ISTA BANDA! Saša Janković i Petrit Selimi zajedno optužuju Srbiju za ubistvo Olivera Ivanovića!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija