• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

19.01.2018

09:32

PROVERITE da li ste upisani u BIRAČKI SPISAK!

Politika

PROVERITE da li ste upisani u BIRAČKI SPISAK!

Podeli vest

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Srbije pozvalo je danas građane koji imaju prebivalište na teritoriji Beograda, Aranđelovca, Bora i gradske opštine Sevojno da na vreme provere da li su upisani u Jedinstveni birački spisak i ukoliko jesu, da li su upisani podaci tačni, kako bi mogli da 4. marta glasaju za odbornike

Pomoćnica ministra držvane urpave i lokalne samouprave Marina Dražić rekla je da građani to mogu da provere u gradskoj, odnosno opštinskoj upravi u kojoj imaju prebivalište, ali i elektronskim putem.

- Proveru mogu izvršiti u gradskoj, odnosno opštinskoj upravi u kojoj imaju prebivalište, ali i na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, tako što će uneti jedinstveni matični broj i tako proveriti da li su upisani i na kom biračkom mestu mogu glasati - kazala je Dražić.

Ona je dodala da zahtev za upis ili promenu podataka u Jedinstvenom biračkom spisku građani mogu podneti gradskoj, odnosno opštinskoj upravi na kojoj imaju prebivalište sve do zaključenja biračkog spiska.

- Jedinstveni birački spisak biće zaključen 16. februara tačno u ponoć i od tog momenta pa sve do 28. februara, odnosno 72 časa pre dana kada će se održati izbori, Ministarstvo će donositi rešenja o upisu - kazala je Dražić i dodala da građani i dalje mogu podnositi zahteve gradskoj ili opštinskoj upravi, ali i direktno Ministarstvu.

Upis u birački spisak je uslov za ostvarivanje biračkog prava, a birač može biti samo jednom upisan u taj spisak.

U birački spisak upisuju se punoletni i poslovno sposobni državljani Srbije, odnosno lica koja imaju biračko pravo - prema mestu prebivališta.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija