• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink..rs

19.01.2018

09:38

(VIDEO) STEFANOVIĆ I VULIN ZA PINK: Priština ne želi da pronađe ubicu Ivanovića, odlazak Vučića na Kosovo rizičan po njegovu bezbednost!

Politika

(VIDEO) STEFANOVIĆ I VULIN ZA PINK: Priština ne želi da pronađe ubicu Ivanovića, odlazak Vučića na Kosovo rizičan po njegovu bezbednost!

Podeli vest

Ministri Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin saglasni su da ne postoji spremnost prištinskim institucija da se istraga ubistva Olivera Ivanovića obavi efikasno, kao i da bi i međunarodna zajednica morala u ovom slučaju da pokaže visok stepen ozbiljnosti

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je gostujući u emisiji "Novo jutro" na Televiziji Pink rekao da je situacija nakon ubistva Ivanovića veoma složena.

 - Ovakav događaj pokvari sve ono što ste radili dugo vremena. Čitava vlada i predsednik učestvovali su u kreiranju stabilnosti, ne samo na KiM, već i u regionu. Imate situaciju da međunarodna zajednica koja je odgovorna za situaciju na KiM to ne kontroliše u potpunosti - ocenio je Stefanović.

On je rekao da su bile vođene istrage Euleksa kada se govorilo o falsifikovanju pasoša, u slučaju hapšenja Olivera Ivanovića, te je neobično i nelogično da se Euleks potpuno iključi iz istrage ubistva. 

Printscreen TV Pink

- Nije sporno da svi učestvuju u tome, dobro je kad neko hoće da pomogne. Mi smo insistirali, što imamo pravo i po tehničkom sporazumu koji je potpisan da naši istražni organi učestvuju u tome da bi se sve relevantne informacije prikupile. Poverenje srpskog narodna je veće u institucije Srbije i imamo mogućnost da doprinesemo i da dođemo do ubica i nalogodavaca. Ovo nije usmereno u cilju politike, već u otkrivanju ko su ubice. Zato imate sumnju da ovo neće voditi ka ubicama, da će slučaj biti zloupotrebljavan da se medijski skreće pažnja i zbog toga je ovo za nas potpuno neprihvatljivo- rekao je Stefanović. 

Ministar unutrašnjih poslova je ocenio da nema iskrene želje da se na ovom slučaju radi najprofesionalnije moguće.

STEFANOVIĆ: Očigledno, Priština sprečava otkrivanje motiva i nalogodavaca ubistva Olivera Ivanovića

 - Kada hoćete da imate najbolju istragu uključite sve one koji mogu svojim radom da doprinesu. Naše institucije imaju veliko iskustvo, ali oni ne žele da ih uključe. To pokazuje da nema želje da se dođe do brzog i efikasnog rešenja – podvukao je ministar. 

On je ukazao na curenje podataka iz istrage, što je potpuno neprofesionalno. 

- Kada prolazi previše dana postavlja se pitanje da li ćemo zaista imati rešenje ili će prištinske vlasti voditi slučaj ka tome da se to ne reši – dodao je Stefanović. 

Stefanović smatra da je odlazak Vučića na Kosovo i Metohiju uvek opasno i rizično po njegovu bezbednosti.

Printscreen TV Pink

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je istakao da je neposredna posledica ubistva Olivera Ivanovića uznemirenje srpskog stanovništva na prostoru KiM, posebno na sveru, asli i u regionu.

- Ako možete da ubijete čoveka u sred dana, za sada nekažnjeno, da učinite teroristički akt, moramo da se zamislimo u kakvom svetu živimo i kako međunarodna zajednica deluje na Kosovu i Metohiji – rekao je Vulin. 

On je ocenio da kako vreme prolazi, pokazuje se da ne postoji spremnost prištinske strane da se zista istražuje. 

POTRESAN GOVOR IVANOVIĆEVE UČENICE! Tanja Petrović: OLIVERE, TI SI ŽIVOT, SRBIJU JE UJEDINILO TVOJE STRADANJE!

- Da li strah ili želja da se ništa ne promeni – to sada ne znam. Videćemo šta stoji iza toga, očigledno je da postoji nespremnost i strah od rešenja. Samo je Srbiji stalo da se nađe ubica – naveo je Vulin.   

Postoiji nekoliko političkih implikacija, rekao je Vulin i upozorio one koji bi mogli da pomisle da ovaj teroristički akt zloupotrebe u političke svrhe da to ni slučajno ne rade. 

- Već slušate kako bi trebalo promeniti policiju KPS na sveru KiM. Policiju tamo čine Srbi i njihova promena bi značila promenu etničke strukture, a to bi značilo strah među Srbima uvođenje kontrole na sever koju nemaju po Briselskom sporazumu. U Beogradu prisustvujemo sramoti da neki Vladu Srbije, državu i staknute funkcionere povezuju sa ovim užasom- rekao je Vulin.   




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija