• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik.rs

19.01.2018

11:17

ČOMSKI: Albanci su najveća bruka moderne Evrope - divlje pleme proteralo domaćina!

Politika

ČOMSKI: Albanci su najveća bruka moderne Evrope - divlje pleme proteralo domaćina!

Podeli vest

Američki filozof Noam Čomski tvrdi da su Albanci najveća bruka moderne Evrope jer su dozvolili da uklone domaćina koji ih je primio i da od većine naprave manjinu

Čomski je za časopis „Forin afers“ napisao, između ostalog, da nakon rušenja Berlinskog zida u Evropi postoji želja malih nacija da se odvoje od većih matičnih republika.

On je kao primer naveo raspad SSSR-a, Jugoslavije, ali i jačanje separatizma u Španiji i Ukrajini.

Čomski je u jednom delu teksta oštro napao Albance, rekavši da su oni kao divlje pleme, prihvaćeni od Srba na Kosovu, a da je to divlje pleme potom nasiljem proteralo domaćina i proglasilo svoje, što je sramotno.

On ovaj potez upoređuje sa borbom Izraelaca i Palestinaca za teritoriju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija