• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: TV Pink

19.01.2018

14:16

KAKAV LUDAK! Čanak tvrdi da ubistvo Ivanovića ide u korist Moskvi!

Politika

KAKAV LUDAK! Čanak tvrdi da ubistvo Ivanovića ide u korist Moskvi!

Podeli vest

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izvalio je danas gostujući u Jutarnjem programu televizije Pink da ubistvo Olivera Ivanovića i destabilizacija Balkana uopšte, ide u prilog Rusiji?!?

- Sve što se dogodilo ide u korist aktuelnom režimu u Rusiji. Neću da krećem od toga da je staro pravilo da kada imate naručeno ubistvo obično je ubica onaj ko prvi izjavi saučešće - rekao je Čanak za TV Pink.

On kaže da je sramota što vlasti na KiM nisu uključile policiju i službe iz Srbije da pronađu zločince.

- Siguran sam da je prst koji je povukao obarač iz lokalnog kriminalnog miljea, ali je iza svega ruski interes, koliko ja umem da čitam politiku - kaže Čanak.

Ističe da je reakcija Ministarstva spoljnih poslova Rusije, nakon Ivanovićevog ubistva, da Moskva insistira na otkrivanju počinilaca, čudna, jer se to dogodilo negde gde Rusija nema niti ingerencije, niti svoje državne interese.

Smatra da destabilizacija Balkana ide u prilog Rusiji, jer ona na taj način dobija mogućnost da se prikaže kao mirovnjačka strana, koja može da sredi i smiri situaciju, a da zauzvrat međunarodna zajednica "zažmuri" na Krim i Dombas i da prihvati uzurpaciju delova teritorija susedne države, iza koje Rusija stoji.

Podseća da Vladimir Putin kaže kako je rat na Balkanu pitanje sata i da se u regionu ođednom "spaja niz tačaka" - od nastupa Amfilohija Radovića, koji napada rukovodstvo Srbije, do čitavog niza tragičnih stvari.

- Priča o diplomatskom statusu ruskog centra u Nišu, priča o pokušaju državnog udara u Crnoj Gori, koji je, koliko ja razumem politiku, pomagan, ako ne i organizovan u tom istom centru - ističe Čanak.

Prema njegovim rečima, ovaj "niz stvari" je zaokružena priča gde je jasno kome to ide u korist.

- Ako se pojavi nestabilnost na Balkanu, niko neće reći ''mi ćemo da napravimo probleme, da bismo mogli da ih rešavamo''. A to je ono što se ovog trenutka događa. Nećete čuti od Putina da će Rusija pokazati svoju moć na severu Kosova tako što će izazvati krizu, to nećete čuti, ali to će se desiti - rekao je Čanak.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija