• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.01.2018

14:46

ĐURIĆ: ​Vučićeva poseta vrlo komplikovana, ali važna za Srbe na KiM

Politika

ĐURIĆ: ​Vučićeva poseta vrlo komplikovana, ali važna za Srbe na KiM

Podeli vest

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić ocenio je da je poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji u političkom i bezbednosnom smislu "vrlo komplikovana", ali da ima ogroman značaj za Srbe u južnoj pokrajini kojima se, kako kaže, na taj način šalje poruka da Srbija stoji uz njih i podržava njihov ostanak i opstanak na KiM

Ðurić smatra da je poseta Vučića Kosovskoj Mitrovioci i srpskim enklavama južno od Ibra od izuzetne važnosti pre svega zbog poljuljane sigurnosti Srba nakon zločinačkog terorističkog čina ubistva Olivera Ivanovića čiji je cilj, kako je rekao, bio da se svi Srbi na KiM zastraše i proteraju sa svojih ognjišta.

- Ako budemo solidarni sa našim narodom na KiM i ako budemo izdržali i ovo iskušenje, uveren sam da ćemo poraziti ciljeve terorista koji su čitavoj Srbiji i porodici Olivera Ivanovića naneli strašan udarac - naveo je Ðurić.

Kako je rekao, predsednik Srbije će razgovarati sa onima koji predstavljaju i vode srpski narod na KiM i sa običnim građanima o tome kako žive i koji su njihovi problemi i strahovi i šta država Srbija može da uradi za njih.

- Ljudi koji ovde žive nemaju drugu otadžbinu i domovinu i rešeni su da ostanu sa svojim porodicama zbog čega im poseta predsednika uliva novu snagu i sigurnost i šalje im snažnu poruku da je cela Srbija sa njima - ocenio je direktor Kancelarije za KiM.

On je pozvao Srbe iz svih delova KiM da dođu i da razgovaraju sa predsednikom Vučićem koji će, kako je podsetio, osim Kosovske Mitrovice posetiti i srpske enklave južno od Ibra i otići će u Gračanicu i Laplje selo.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!
Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!

Samo da ovo odlično završimo, a ti gledaj to. Ovo ovde je idealno, sa bosanske strane. Ako do tad ne završiš, onda je rez varijanta, navodi se u preslušanim porukama sa Skaja, koje su juče pročitane u Specijalnom sudu na suđenju Darku Šariću (53) i ostalim optuženima za pokušaj ubistva svedoka saradnika Nebojše Jokosvića Jokse (52).

23.04.2024

16:25

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija