• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.01.2018

15:17

(VIDEO) ĐUKANOVIĆ: Ivanović nije ubijen "dugom devetkom" nekome je odgovaralo da plasira tu priču i skrene istragu!

Politika

(VIDEO) ĐUKANOVIĆ: Ivanović nije ubijen "dugom devetkom" nekome je odgovaralo da plasira tu priču i skrene istragu!

Podeli vest

Vladimir Đukanović, poslanik SNS i član skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti analizirao je na svom blogu oružje i metode kojima je ubijen lider GI SDP Oliver Ivanović i uočio brojne nelogičnosti

On kaže da je gotovo nemoguće da je ovaj zločin izvršen iz takozvane "duge devetke", ali upozorava da je nekome očiglendo odgovaralo da se ta priča plasira da bi usmerio istragu u određenom pravcu

- Ja sam se malo konsultovao s ljudima koji su stručnjaci za tu oblast i sam sam se time bavio. Koliko sam video, podatak je da je Oliver ubijen oružjem M70 ili M70a, poznatijim kao "duga devetka" i da je dobio šest grupisanih metaka u gornjem delu tela, a da su pri tom dva metka ostala u telu. To je nemoguće. Zato što se radi o poluautomatskom pištolju. Pri tom kažu da je ubistvo izvršeno uz pomoć prigušivača. Na taj pištolj je nemoguće staviti prigušivač! Fabrički ne postoji prigušivač za M70a ili "dugu devetku"! Morala bi da se radi fabrička izmena pištolja. Tako da mi je mnogo čudno sve to. Nekome je odgovaralo da se priča da je to "duga devetka", zato što je to najčešće oružje koje koriste kriminalci iz Srbije i neko je kroz takve podatke želeo da ukaže da je ovo obračun nekih kriminalaca s Oliverom Ivanovićem i da usmeri istragu u tom pravcu. Teoretski je nemoguće da dobijete 6 grupisanih metaka iz tog pištolja. To bi značilo da je pucao neki svetski šampion i oborio rekord - rekao je Đukanović.

Realnije mi je, kaže poslanik SNS, da je Oliver Ivanović upucan iz "heklera" koji ima integrisani prigušivač u sebi i kalibar devet milimetara. To je automatsko oružje i s njim je moguće je da je ispaljeno 6 grupisanih metaka. Ovde je očigledno da je reč o osobi koja je bila vrhunski specijalac negde.

- Nažalost, Olivera Ivanovića ne možemo da vratimo. Otišao je na mučki način, ali moramo da učinimo sve da pronađemo onoga ko je ovo izvršio i ko je ovo naručio. Zato mi nije jasno zašto se našim organima kriju činjenice i brani da se uključe u istragu - rekao je Đukanović.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nele

pre 6 godina

U kalibru 9x19 mm parabellum postoje mnogo pištolja i pušaka.Potrebno je veštačenje zrna i čaure ,veštačenje žljebova na zrnu, tragova udarne igle i izvlakača na čauri koje će našim stručnjacima sigurno otkriti oružje izvršenja atentata.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija