• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs

20.01.2018

09:34

(VIDEO) BIVŠI SPECIJALAC DB BOŽIDAR SPASIĆ: Srbija je ozbiljna zemlja sa profesionalnim službama, PREDSEDNIK ĆE DANAS BITI POTPUNO BEZBEDAN!

Politika

(VIDEO) BIVŠI SPECIJALAC DB BOŽIDAR SPASIĆ: Srbija je ozbiljna zemlja sa profesionalnim službama, PREDSEDNIK ĆE DANAS BITI POTPUNO BEZBEDAN!

Podeli vest

Predsednik Srbije odlazi na Kosovo i Metohiju u teškom trenutku, nakon ubistva srpskog političara iz Kosovske Mitrovice Olivera Ivanovića, što je, po opštoj oceni, uveliko uznemirilo Srbe, koji su zabrinuti za bezbednost i dalja dešavanja u južnoj srpskoj pokrajini

Bivši šef specijalnog tima službe Državne bezbednosti Božidar Spasić ističe da je Kosovo crna rupa puna kriminogenih radnji, u kojoj Amerika kontroliše sva dešavanja. Upravo zato je poseta predsednika opasna i rizična.

- Vučić ovom posetom dolazi kući! Kosovo je naša teritorija, svidelo se to nekome ili ne, a svi raspoloživi kapaciteti su stavljeni u službu bezbednosne zaštite. Vučić nije ugrožen od tzv. albanskog kompleksa i potpuno je bezbedan tokom boravka. Domaće službe su tu i ne trebaju nam tuđe, kao što je ROSU ponudio obezbeđivanje posete - kaže Spasić.

printscreen

On ističe da će se nakon ubistva Olivera Ivanovića, počinioci definitivno pritajiti neko vreme.

- Ivanović je bio laka meta, dok je Vučić potpuno bezbedan. Veliki problem biće samo što je kod naroda uspostavljena doza straha, a Vučić sada mora da ih ubedi da će sve biti u redu i da Srbija i njene institucije stoje uz narod - kaže Spasić.

Spasić podseća da je posledica atentata na Olivera Ivanovića - njegovo ubistvo.

- Uvek zaboravljamo da je čovek ubijen i to je poruka - radićemo kako nam se kaže ili će nas ubijati. Dobra je i poruka koju šalje predsednik svojom posetom, a to je poruka da on ide svojoj kući. Ova poseta je prilika da Srbi definitivno počnu da rešavaju svoje probleme. Pametno su postupili nakon atentata ne izlazeći na ulice i ne praveći haos, već su mudro sačekali da vide šta će biti. Srbija je postala ozbiljna zemlja sa ozbiljnim institucijama i službe i organi naše države vrlo ozbiljno kontrolišu celu situaciju - kaže Spasić.

printscreen

Vidosav Kovačević general major u penziji, izjavio je da smatra da je odluka predsednika Srbije Aleksandra Vučića da poseti KiM dobra, ali vrlo rizična.

- Obezbeđivali smo Josipa Broza Tita u inostranstvu. Međutim, ova poseta razlikuje se jer Vučić posećuje deo teritorije Srbije, ipak nemoguće je u punom kapacitetu zaštititi ga. Nadam se da su službe sve odradile kako treba i da neće biti incidenata tokom boravka Vučića na teritoriji KiM - rekao je Kovačević za Pink.

Kovačević ističe da je predsednik institucija i da se on mora čuvati.

- Nadam se da su Vučiću iz službi rekli da se ne sme voditi emocijama. Srbija nikad nije bolje napredovala i zato ne bi smelo da se rizikuje da se bilo šta dogodi. Poseta je svakako dobrodošla za naše građane kojima treba da se ulije nada i da se smire tenzije, ali treba videti i šta je razumno - ističe Kovačević.

POGLEDAJTE SEGMENT EMISIJE NOVO JUTRO NA TV PINK:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija