• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.01.2018

00:14

MARKO ĐURIĆ: Poseta Aleksandra Vučića KiM od ogromnog značaja za naš narod U OVOM PRELOMNOM TRENUTKU!

Politika

MARKO ĐURIĆ: Poseta Aleksandra Vučića KiM od ogromnog značaja za naš narod U OVOM PRELOMNOM TRENUTKU!

Podeli vest

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je da je poseta predsednika Vučića Kosovu imala ogroman značaj za Srbe u pokrajini kao poruka ohrabrenja u ovom, kako kaže, prelomnom trenutku

- Njegov dolazak je zapravo poruka da je čitav srpski narod sa Srbima na KiM i da su ta solidarnost i jedinstvo neraskidivi. Ovo nije lak trenutak ni u političkom ni uy bezbednosnom smislu, ali je velika stvar za naš narod što je predsednik bio na Kosovu da razgovara s građanima i sasluša kakvi su im problemi i kako naša država može da im pomogne- rekao je Ðurić.

Što se tiče bezbednosne situacije na KiM nakon ubistva Olivera Ivanovića, Ðurić je naglasio da nadležne službe pomno motre razvoj situacije na KiM, a da je država spremna da adekvatno odgovori na svaki scenario.

- Nikome neće biti dozvoljeno da ugrozi bezbednost našeg naroda na KiM ili u bilo kom drugom delu Srbije- rekao je Ðurić.

Tanjug


On kaže da kroz razgovor sa građanima na Kosovu nije stekao utisak da planiraju da napuste svoja ognjišta.

- Te ''najave'' su plod političkih spekulacija i kreiranja atmosfere kojom bi se zapravo zadovoljio cilj terorista koji su ubili Olivera Ivanovića- rekao je Ðurić, dodajući da je poseta predsednika Vučića potvrdila da među srpskim narodom na KiM ne vladaju malodušnost i strah.

Pomenuo je i čuveni grafit "Odavde nema nazad" koji se nalazi nedaleko od spomenika knezu Lazaru u Kosovskoj Mitrovici i dodao da taj grafit možda najbolje oslikava snagu i volju ljudi."

Srbi na KiM su mnogo preturili preko svojih glava i očekujem da će ova poseta doprineti da se poljuljana sigurnost među našim sunarodnicima stabilizuje", kazao je Ðurić.

Kaže da je već bilo pokušaja da se istraga o ubistvu Olivera Ivanovića usmeri u pogrešnu stranu i da se raznim političkim i medijskim diverzijama javnosti stvori pogrešan utisak.

Informer

"Mi smo sasvim jasno poručili: ako su oni koji su neposredno odgovorni za pronalaženje počinilaca i potpuno rasvetljavanje svih okolnosti u vezi sa ovim zločinom nesposobni ili to ne žele da učine, to ćemo učiniti mi. Dosad, čini mi se, nije iskazana spremnost da se profesionalno i punim kapacitetima radi na rasvetljavanju ovog zločina", rekao je Ðurić

On smatra da ubice Olivera Ivanovića sigurno nisu imale cilj da ospokoje Srbe i učine nešto dobro državi.

- Klupko zlih namera će se otpetljati kako se budemo bližili pronalaženju odgovornih za ovaj zločin. Ovo jeste čin terorizma zato što je cilj napada bio sejanje straha među Srbima na KiM i destabilizacija. predsednikova poseta je jasna poruka svima onima koji misle da ovu situaicju mogu iskoristiti za to da tuđinska čizma kroči na sever KiM- navodi Ðurić.

Anel Grbović

Ponovio je i da ne vidi kako Beograd može da razgovara sa Prištinom o normalizaciji odnosa dok se ne načine krupni pomaci u istrazi o ubistvu Olivera Ivanovića.

- Mi smo postavili naše zahteve i oni su vrlo jasni - želimo da naši istražni organi budu uključeni u istragu i da se što pre otkriju ubice i motivi ovog zločina- zaključio je Ðurić.

(FOTO/VIDEO) VUČIĆ NA KOSOVU! Predsednik u Lapljem selu skoro šest sati odgovarao na pitanja Srba sa KiM, veliki deo problema ODMAH REŠIO!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mihajlo

pre 6 godina

Jako bitan momenat za nas nariod ,da na neki nacin pomognemo,ulijemo nadu i veru!

Viki

pre 6 godina

Vuciceva poseta ima jako veliki znacaj za Srbe.

Fako

pre 6 godina

Vuciceva poseta je od veliki znacaja za Srbe na Kosovu.

Lara

pre 6 godina

Mislim da je jako bitno da Srbi na KiM osećaju da nisu sami , da imaju podršku Srbije.

Sara

pre 6 godina

Kako ne bi bila velika stvar. Građani moraju znati da nisu sami prepušteni sebi

Only

pre 6 godina

Možda postoje formalno-pravna ograničenja, ali za ljudskost ne bi trebalo da ima prepreka

Bojana

pre 6 godina

Poseta je bila jako značajna i poslala je jasnu sliku o stavu Srbije o KiM.

Nikodija

pre 6 godina

Svaka cast nasem predsedinku na izuzetnoh hrabrosti i brizi koju je pokazao.

Danko

pre 6 godina

Predsednik Vucic je uz svoj narod uvek kada je najteze, bravo.

kole

pre 6 godina

Mislim da je Srbima sada na KiM bar malo lakše.

Lila Dragic

pre 6 godina

Nakon svega sto se desilo poseta je jako znacajna za nas narod na KiM i veliki motiv da nastave dalje.

ALEKSANDAR

pre 6 godina

Nisam pripadnik od pada SK ni jedne stranke niti cu ikad biti, samo konstatujem da gospodin Djuric nije radio svoj posao godinama, na Kosovu i Metohiji, kako sada odjednom se sve resava kada dodje Vucic , a dotle toliko ozbiljni problemi se ne resavaju, u cemu je problem.

Izbori 2024

TV

Da li je Danka Ilić kidnapovana? Dete od dve godine nije moglo samo da ode!
Live TV

Da li je Danka Ilić kidnapovana? Dete od dve godine nije moglo samo da ode!

Devojčica Danka Ilić nestala je u utorak u 13.45 u selu Banjsko Polje kod Bora i još nije pronađena! Posle opsežne potrage u kojoj je učestvovalo na hiljade spasilaca uz pomoć helikoptera i dronova, pretraga terena je obustavljena, a istražuje se i mogućnost otmice. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Nebojša Perović, advokat.

29.03.2024

10:00

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji!
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji!

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija