• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.01.2018

08:12

MILAN IVANOVIĆ: Ubili su Olivera da bi oterali Srbe sa Kosova i Metohije!

Politika

MILAN IVANOVIĆ: Ubili su Olivera da bi oterali Srbe sa Kosova i Metohije!

Podeli vest

Atentat na Olivera Ivanovića ima više motiva i ciljeva, smatra Milan Ivanović, direktor KBC u Kosovskoj Mitrovici navodeći da je on godinama bio izložen nepravdi zbog lažne optužbe za ratne zločine, kojom je trebalo napraviti "simetriju" između zločina koje čini Albanci

- Cilj je, pre svega izazivanje opšteg straha i uznemirenja među Srbima. Sigurno je da je ubistvo jednog poznatog Srbina izazvalo veliko uznemirenje i bojazan među našim narodom na KiM, a konsekvence su svakako i destabilizacija političke situacije. To može da dovede i do masovnijeg napuštanja ovih prostora, što i jeste zvanični cilj albanskih lidera, odnosno njihove zvanične, ali i nezvanične politike - rekao je on za "Večernje novosti".

Povodom navoda prištinskih medija da su i drugi predstavnici Srba potencijalne mete, Ivanović kažze da iza toga stoji plan da se izazove destabilizacija KiM u onim delovima gde žive Srbi.

- Smatram da je u pitanju želja Amerike da ''pokore'' deo Kosmeta u kojem žive Srbi, da obezbedi potpunu centralnu vlast i upliv NATO na teritoriju KiM. Zato Amerikanci prikrivaju činejnicu da je Kosovo centar organizovanog kriminala, trgovine belim robljem i drugih kriminalnih aktivnosti - rekao je on.

Prema njegovim rečima, odbijanje kosovskih organa da prihvate pomoć srpske politicije i pravosuđa ukazuje na nameru da se sakriju zločin i počinioci zločina.

- Zato oni odbijaju pomoć, jer srpska policija i srpski istražni organi mogu umnogome da doprinesu tome da se ubice i nalogodavci otkriju. Ali kosovskim institucijama to ne odgovara. Motiv da se zločin ne rasvetli do kraja mogu da imaju samo kosovske institucije i njihovi strani mentori, koji žele destabilizaciju Srbije, da zaplaše naš narod i da ga oteraju - rekao je on.

Zbog čega bi, zapitao je on, Srbija želela da destabilizuje sopstveni narod i sopstvenu državu.

- Jasno je gde treba tražiti motive, kao i to da CIA kontroliše sva zbivanja na KiM. Kako onda ne znaju ko su ubice Olivera Ivanovića? - rekao je Ivanović.

On kaže i da bi Oliver Ivanović, da je nastavljeno suđenje, morao da bude oslobođen optužbi, a institucije u Prištini i Eueks bi bile prinuđene da priznaju da je lažno optužzen za smrt desetine Albanaca i da je nevin bio u zatvoru.

- Priznanjem Euleksa i institucija u Prištini pala bi teza da su najistaknutiji Srbi sa KiM zločinci, što bi uticalo na to da mnogi strani predstavnici uvide grešku što su priznali lažnu državu Kosovo u kojoj su terorizam i bezakonje u eskalaciji - naveo je on.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Petar Pan123

pre 6 godina

Strašno! Srbi su najsložniji kad je najteže! Neće nas oni oterati nikad sa Kosova.

Maja

pre 6 godina

Ubistvom Olivera Ivanovića Albanci neće izazvati strh kod Srba, niti će ih oterati sa KiM.

nika

pre 6 godina

To je bio jedan od ciljeva Albanskih terorista.

Dara

pre 6 godina

Nešto teže će proći priča da nas proteraju s naših vekovnih ognjišta

Nenad

pre 6 godina

Nadamo se da će ovaj slučaj do kraja biti rasvetljen i da će pravda biti zadovoljena.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija