• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik.rs

21.01.2018

08:26

LAZANSKI: Tvrdnje da Rusija stoji iza ubistva Ivanovića su umobolne i bezobrazne!

Politika

LAZANSKI: Tvrdnje da Rusija stoji iza ubistva Ivanovića su umobolne i bezobrazne!

Podeli vest

Koliko je Zapadu ali i onima koji su u njihovoj službi sa ovih prostora stalo da na svaki način oblate Rusiju, vidi se iz morbidnih pokušaja da okrive tu državu čak i za ubistvo Olivera Ivanovića

Opšta hajka protiv Rusije koja traje već duže od godinu dana u Americi, prenosi se i na Balkan. Poslednja u nizu potekla je od prištinskog advokata Azema Vlasija, koji je optužio ne samo Srbiju već i Rusiju za ubistvo srpskog političkog lidera Olivera Ivanovića.

Iako Vlasi nije objasnio na osnovu kojih dokaza je rekao to što je rekao, lavina je pokrenuta, a ubistvo Ivanovića morbidno je počelo da se upotrebljava kao oružje protiv Rusije. Nije iznenađenje da to pokušavaju Albanci, ali jeste da se ovakav stav može čuti i u nekim krugovima u Beogradu.

Pitanje je ko i zašto želi da poveže Rusiju sa ubistvom Ivanovića? Kakva se to zakulisna igra protura, bez dokaza, činjenica, argumenata?

Miroslav Lazanski, politički komentator, za Sputnjik primećuje da je veoma interesantno da su svi oni koji potenciraju navodnu umešanost Rusije u ovaj događaj, vrlo često bili gosti Amerike, po različitim osnovama.

- Da li su to bila neka predavanja, seminari ili kursevi i tako dalje, nije ni važno. I to se može faktografski istražiti i postoje faktografski dokazi za to. Tako da mene to od njih ne iznenađuje. Ali takve tvrdnje su ne samo bezobrazne, već su umobolne fantazmagorije. To je neverovatna drskost i bezobrazluk, ali, nažalost, na našoj javnoj sceni sve je moguće. Kakve veze Rusija ima sa ubistvom Ivanovića?! To je stvarno neverovatno! Kakve to elemente bilo kakvog uticaja ima Rusija na Kosovu? Nikakve! - kaže Lazanski.

Ova "veza" dobro je došla očigledno Amerikancima, koji su veoma uporni, iako za to ne iznose nijedan dokaz da je Balkan pod ruskim uticajem. U tom kontekstu, Rusija je kriva za sva dešavanja od Crne Gore, preko Makedonije pa do Bosne i Hercegovine.

Bilo je samo pitanje vremena kada će taj "ruski uticaj" stići i do Kosova. Ta prilika im se ukazala ubistvom Ivanovića. Tako je u medijima u regionu, koji su preneli pisanje njujorškog "Observera“, gde je osvanuo komentar bivšeg američkog agenta Nacionalne sigurnosne agencije (NSA), koji je, analizirajući ubistvo Ivanovića, rekao da ne očekuje da se počinilac otkrije, ali da je moguća, "povezanost atentatora s režimom ruskog predsednika" (?!).

Svoje mišljenje objasnio je time da je na Balkanu snažan ruski uticaj, kao i da Kremlj podržava kosovske Srbe. Kako kaže, sa Ivanovićem su umrle i sve nade za "smirenje odnosa Beograda i Prištine", jer Rusiji "odgovara takav status".

Poruke penzionisanog američkog agenta Lazanski ne može da tumači drugačije nego rečima da ništa drugo nije ni moglo da se čuje sa te strane u vreme kada vlada opšta antiruska histerija.

- U tom svetlu smešno je uzimati za relevantnu izjavu bilo kojeg, bivšeg ili sadašnjeg agenta NSA. Takve izjave se samo uklapaju u antirusku kampanju u Americi i ne mogu da budu kredibilne - kaže Lazanski.

On podseća da je dovoljno pogledati najnoviju američku strategiju koja jasno kaže da su najveći protivnici Amerike — Kina, Rusija, Severna Koreja i Iran.  Kada imaju tako jasnu strategiju, kaže Lazanski, onda je sigurno da iz Amerike ne može da dođe nikakva pozitivna ili neutralna izjava. Sve će biti antiruske, zaključuje Lazanski.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Maxmen

pre 6 godina

To kaze Titova shiptarska omladinska stafeta mladosti "Vlasi",advokat koji mrzi srbe vise nego sto je mrzeo Ante Pavelic????????????☹

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija