• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

21.01.2018

10:50

KARAĐORĐEVIĆI TRAŽE od CG da vrati "SVETI STEFAN"!

Balkan

KARAĐORĐEVIĆI TRAŽE od CG da vrati "SVETI STEFAN"!

Podeli vest

Princ Aleksandar Karađorđević traži od Crne Gore da mu bude vraćena imovina na Svetom Srtefanu

Deo zemljišta je između luksuznih vila od 13.293 metara kvadratnih obeleženo za restituciju kraljevskoj porodici, prenose crnogorski mediji.

Reč je o dvorištu grada hotela između luksuznih vila koje se nalaze na ostrvu, a Karađorđevići su restitucijom obuhvatili i vilu Miločer, gotovo kompletan Miločerski park, te parcele u Pržnu, na kome je izgrađen hotel "Kraljičina plaža", kao i one na kojima se planira izgradnja depadansa budućeg hotela. 

Zemljište koje Karađorđevići potražuju obuhvata i zemljišni kompleks od blizu pet hiljada kvadratnih metara iznad Miločerskog parka, koji trenutno pripada Prvoj banci, porodice đukanović. 

Tanjug

Princ Aleksandar Karađordević, njegova supruga princeza Katarina i ostali naslednici su posredstvom svojih advokata sedmog aprila 2005. godine podneli zahtev da se vrati celokupna imovina Karađorđevićima u Crnoj Gori. 

Karađorđevićima u Crnoj Gori. Imovinu pored letnjikovca - sadašnje vile Miločer, pomoćnih objekata i zemljišta u Miločeru, vinograda, obora, vrtova, pašnjaka, u okolini, čine i plac sa rodnom kućom kralja Aleksandra na Cetinju i dvorac "Ljeskovac" na Rijeci Crnojevića. 

Komisija za povrat i obeštećenje opštine Budva odbila je zahtev Karađorđevića 2007, a potom je, nakon prebacivanja nadležnosti na Regionalnu komisiju za povrat u Baru, ponovljena odluka budvanske komisije. 

Karadordevićima je imovina oduzeta 8. marta 1947. godine odlukom tadašnje Narodne skupštine FNRJ.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
goca

pre 6 godina

Preznojili se.Dok su mucenici P rvog sv. rata prosili po Beogradu, klika se bogatila.Istocili im krv, iscedili do kapI znoja , Crnogorcima oterali kralja, oduzeli drzavnost i dostojanstva ,..Sta hoce? Nagradu. IL, mozda dedovinu. zasluziliz, djed ih iz groba ,,blagosilja".

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija