• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Republika/Informer

21.01.2018

14:44

PUTIN SRBIJI NUDI EEU, SRPSKU I SEVER KOSOVA: Moskva šokirala Brisel, Beograd pred dilemom: ŠTA IZABRATI EU ILI RUSIJU?!

Politika

PUTIN SRBIJI NUDI EEU, SRPSKU I SEVER KOSOVA: Moskva šokirala Brisel, Beograd pred dilemom: ŠTA IZABRATI EU ILI RUSIJU?!

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin izrazio je očekivanje da će tekući pregovori Evroazijske ekonomske unije (EEU) o osnivanju zone slobodne trgovine sa Srbijom biti uspešno završeni i će Beogradu mnogo pre 2025. godine, kada bi po procenama Brislela mogli da postanemo članica EU, biti ponuđeno da pristupi  Evroazijskoj ekonomskoj uniji

Kako je dodao, uviđa i veliki potencijal u potpisivanju sporazuma o trgovini i ekonomskoj saradnji između EEU i Narodne Republike Kine.

- Uveren sam da Evroazijska ekonomska unija i kineska inicijativa "Jedan pojas - jedan put" mogu efikasno da dopunjuju jedna drugu -  poručio je Putin.

Apelovao je i na proširenje saradnje između EEU i Zajednice nezavisnih država.

- Smatramo da je razumno da istražimo mogućnosti za uspostavljanje dubljih veza između EEU i Zajednice nezavisnih država, čije bi pojedine članice mogle postati posmatrači u EEU - navodi se u saopštenju Putina upućenom liderima zemalja EEU.

Reakcije Moskve usledila je posle novih pritiska Zapada na našu zemlju i pretnji Amerike, Velike Britanije i briselske birokrate da će blokirati otvaranje poglavlja, ako se ne odreknemo Rusije.

AMERIČKE PRETNJE TAČIJU I HARADINAJU SU SKANDAL: SAD znaju da su oni zločinci, ali ako urade šta im se kaže neće biti kažnjeni!

Ruski predsednik je uveren da je najbolje rešenje da se Srbima u Republici Srpskoj da pravo na samoopredeljenje, kao što je Amerika dozvolila Albancima na KiM. Uz to, mišljenje Rusije je da bi trebalo omogućiti Srbima na severu Kosova pripajanje centralnoj Srbiji, čime bi se stvorilo ujedinjenje Srba, a poseban status bi imale srpske enklave i manastiri.

AP PHOTO

Visoki funkcioner Putinove Jedinstvene Rusije Sergej Železnjak poručuje da je Putinova inicijativa direktan odgovor na sve jače pritiske na Beograd i Banjaluku da odustanu od političkih, vojnih i trgovinskih veza s Rusijom, uvedu joj sankcije.

ŠTRAHE: SRBI U RS IMAJU PRAVO SAMI ODLUČE O SVOJOJ SUDBINI: Austrijski vicekancelar PODRŽAO SRPSKU!

- Suprotno stavu i delovanju ovih snaga, Srbija korak po korak jača državni suverenitet i svoju državu i politički sistem. Za Rusiju je Srbija strateški partner. Lideri naših zemalja su se do sada sreli deset puta, što potvrđuje visok nivo rusko-srpske međudržavne saradnje, koja potvrđuje bratske odnose između naših naroda - navodi Železnjak.

Ruski analitičar Vladimir Zotov kaže da je novi paket ucena koje je Zapad spremio Srbiji očekivan.

Reuters/Insajder/Fotomontaža

- Pritisci Zapada na Srbiju da se ogradi od odnosa sa Rusijom, da se ne dozvoli status humanitarcima u Nišu, kao i ucenjivanje po pitanju otvaranja novih poglavlja neminovno će se nastaviti, ali to samo treba da motiviše Srbe da se drugačije organizuju. Rusija će podržati ujedinjenje Srba na Balkanu u jednu državu samo ako vlast u Beogradu to bude želela - podvukao je Zotov.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bosanac

pre 6 godina

hahahaha vidi četnika stavili šumsku sa genocidnom "majkom"...samo sanjajte genocidaši

sumadinac neprskani

pre 6 godina

a mujaga jel zuljki malo istina ? staces nicija nije gorela do zore pa eto vidis ni tvoja . p.s promeni malo plocu u te tvoje baljezgarije neverujes vise ni ti ni tvoj alija . istina je cudo sto je dublje zakopas ona cistija iznikne .

Cupavi Berlin

pre 6 godina

Gospodine Bosanac ili vec kakao se Zovete. Potrebno je Okrenuti se Buducnosti,A ne Proslosti. Ekonomiji Razvoju itd. Sve ostalo nije bitno sta i kako ce biti. Verovanje Politicarima i tako dalje.Je Pogresno. Verovali smo pa stasmo dosada Dobili nista. Svi smo Izgubili. Treba verovati najblizem. Komsija na Komsiju se mora Nasloniti. Koje i kakvoj Veroispovesti Pripada nije Bitno. Nikada nisam delio Ljude po boji koze i Veroispopvest. Svi smo mi Isti. To je moje Misljenje. Srdacan Pozdrav.

Gen Lee

pre 6 godina

Predlog Informeru: Raspisite prel. referendum, pa da glasamo Videce se raspolozenje naroda.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija