• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/informer.rs

21.01.2018

17:06

ĐURIĆ: Srbija se ujedinjuje da pomogne narodu na KiM

Politika

ĐURIĆ: Srbija se ujedinjuje da pomogne narodu na KiM

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić rekao je da je rezultat posete predsednika Republike Aleksandra Vučića Kosovu da se Srbija ujedinjuje u nastojanju da pomogne našem narodu u južnoj pokrajini, kao što se i Srbi na KiM ujedinjuju u želji da se zajednički, uz podršku države, bore za svoj opstanak

Upravo tom vrstom okupljanja, smatra Ðurić, poražavaju se ideje i ciljevi onih koji su aktima terora želeli da podele Srbe i tako nam nanesu najveću moguću štetu.

- Ova poseta daje ključni doprinos tome da damo sve od sebe da prevaziđemo ovaj težak izazov i tešku muku i uveren sam da je ovo pravi put da istrajemo. Na KiM za Srbe ima budućnosti, ona je u okupljanju, u zajedničkom radu na oporavku - rekao je Ðurić za Tanjug.

VULIN: Vučićeva poseta KiM pokazala brigu Srbije o svakom čoveku!

Prema njegovim rečima, "problema je planina", a da se država bavila Kosovom i Metohijom na način na koji se bavi upravo sada, smatra Ðurić, "kroz razgovore kakve je imao predsednik juče i kroz posvećen rad na terenu", siguran je da ne bi bili u ovakvoj situaciji.

Printscreen TV Pink

- Siguran sam da u budućnosti nećemo biti u ovakvoj situaciji, niti da će nam se ponoviti tragedije iz prošlosti. Čuli smo za neke od muka i problema, nastavljamo da radimo sa našim ljudima svakodnevno, a ponosni smo i na to što je realizovano 170 projekata, što su 42 crkve i manastira obnovljeno u poslednje tri godine.

Smatra da je naš narod na KiM veoma zadovoljan što je imao priliku da dočeka svog predsednika, da neposredno sa njim razgovara u "jednom veoma teškom trenutku", te da oseti ljudskost i podršku predsednika, kao i srpskih institucija, čitave Srbije.

- Srbija je juče mogla da vidi da njen narod na KiM opstaje zahvaljujući podršci države, zahvaljujući tome što je država prisutna u njihovim životima - i kroz lične dohotke, različite oblike socijalnih primanja, a podsetiću da naši ljudi na KiM imaju i posebno uvećanje ličnih dohodaka i kroz programe u oblasti poljoprivrede, podsticanja nataliteta i svakako da moramo da uradimo mnogo više na tom polju - smatra on.

DRECUN: Vučić šalje poruku Srbima da je Srbija uz njih

Poseta predsednika, zaključuje Ðurić, daje ključni doprinos da se prevaziđe težak izazov i teška muka, a kako kaže, uveren je da je to pravi put da se istraje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
provincijalka

pre 6 godina

Moramo svi da se angazujemo da Srbi opstanu na KiM.

Marija

pre 6 godina

Nasem narodu na KIM potrebna je pomoc i podrska.

Peđa

pre 6 godina

Sva sredstva i energiju usmeriti da se pomogne srpskom življu na KiM. Bravo za Predsednika i dobru volju vladajuće koalicije.

Cedo

pre 6 godina

Svi cemo uvek pruziti pomoc nasem narodu na Kosovu.

Petar

pre 6 godina

Zajedno,uz prave ljude na vrhu koji nas vode i predvode,odbranićemo naše ljude na KIM. Ovo ubistvo je tragedija,ali ona će nas ujediniti da ne damo na svoje.

Jaca

pre 6 godina

Kroz ujedinjenje u teškim nucima jedino možemo pomoći našem narodu na KiM.

Brana

pre 6 godina

Slažem se sa Markom Đurićem da poseta Aleksandra Vučića daje ključni doprinos da se prevaziđe težak izazov i teška muka.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17