• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.01.2018

13:16

ČEPURIN SA VUČIĆEM: Rusija traži adekvatnu istragu ubistva Olivera Ivanovića!

Politika

ČEPURIN SA VUČIĆEM: Rusija traži adekvatnu istragu ubistva Olivera Ivanovića!

Podeli vest

Rusija odlučno osuđuje "teroristički akt" ubistva Olivera Ivanovića i zahteva adekvatnu istragu uz učešće predstavnika nadležnih srpskih organa u punom kapacitetu, kao i međunarodnih orgnizacija, u skladu sa Rezolucijom 1244 Ujedinjenih nacija, rekao je danas ruski ambasador Aleksandar Čepurin u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem

Čepurin je istakao i da poseta Vučića Kosovu i Metohiji predstavlja hrabar čin, saopštila je Služba za saradnju s amedijima predsednika.

Ambasador je izrazio saučešće povodom ubistva Olivera Ivanovića i naglasio da Rusija odlučno osuđuje taj teroristički akt.

Ruski ambasador je istakao da je sada na Kosovu i Metohiji još vidljivije neispunjavanje odredbi Briselskog sporazuma o Zajednici srpskih opština od strane Prištine, kao i problem sa funkcionisanjem Suda za zločine OVK.

Predsednik Vučić je rekao da smatra da je ta poseta bila veoma značajna za ujedinjenje srpskog naroda i položaj Srba na Kosovu i Metohiji. On je naglasio i da je tom prilikom osetio njihovu potrebu da podele svoje probleme i da će uložiti mnogo truda da im se pomogne i olakša život.

Ambasador Čepurin je preneo poruke zahvalnosti ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova i savetnika predsednika Vladimira Putina Jurija Ušakova za doprinos predsednika Vučića razvoju srpsko-ruskih odnosa, kao i njihovu opredeljenost za nastavak dijaloga dveju zemalja po svim pitanjima.

Predsednik Vučić i ambasador Čepurin su se saglasili da su predstojeća poseta ministra Lavrova Beogradu i obeležavanje 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dveju zemalja prilika da se još jednom istakne značaj saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Rusije.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Branislav

pre 6 godina

U pravu je ambasador Rusije, sad ce nam trebati njihova podrska vise nego ikada

stoja

pre 6 godina

Ruske i srpske službe bi već otkrile počinioce ubistva.

SLADJANA

pre 6 godina

Rusija sasvim opravdano trazi i zahteva adekvatnu istragu uz ucesce predstavnika nadleznih srpskih organa u u punom kapacitetu, kao i medjunarodnih organizacija u skladu sa rezolucijom 1244 Ujedinjenih nacija. Takodje odlucno osudjuju teroristicki akt muckog ubistva Olivera Ivanovic. Takodje Ruski Ambasador Cepurin je posetu Kosovu Aleksandra Vucic kao hrabar cin.

MARA

pre 6 godina

Priština neće sprovesti adekvatnu istragu,to je očigledno!Morali bi da vršimo jači pritisak na njih...

GajbexG

pre 6 godina

Rusija je stala i za Srbije u ovom vaznom trenutku.Sada sam siguran da se albanci vise nece sepuriti sa svojim licemernim izjavama.

Gale

pre 6 godina

Ruska podrška Srbiji daće konkretne rezultate.

ana

pre 6 godina

Adekvatne istrage povodom ubistva Olivera nece biti ako Srpske snage ne ucestvuju u istrazi.

Milica

pre 6 godina

Svi se nadamo da ce se istraga adekvatno sprovesti i da ce ubica ili ubice biti uhaoseni!

hanzaplast

pre 6 godina

nadam se da ce nas ukljuciti u istragu,jer je vise nego ocigledno posle nedelju dana da su nesposobni...bolje da su nesposobni,nego da ne zele,a ako su nesposobni,onda to treba da priznaju i da nama predaju vodjenje istrage...

Ivana

pre 6 godina

Mnogo brže i bolje se može voditi tok istrage ako se uključe srpski organi.

Đorđe

pre 6 godina

Pomozite nam da saznamo istinu i skinemo ljagu koju opoyicija pokušava da nametne našem predsedniku,pa i svima nama koji mu verujemo, a puno nas je.

Kkkk

pre 6 godina

Pre svega ubica mora da se nadje..a Pristina mora da saradjuje.

Tara

pre 6 godina

Hvala Rusiji sto nas podrzava... Niko ne razume ovakav stav Pristine

Beogradjanin

pre 6 godina

Pravi prijatelji su uvek uz prijatelje... Tako je Rusija uvek uz Srbiju...

Aleksa

pre 6 godina

Uz pomoz Rusije pravda ce biti zadovoljena a rezultati bivice brzo vidljivi.

Viki

pre 6 godina

Naravno.Pravda i zakon moraju biti zadovoljeni.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija