• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

23.01.2018

17:38

RUSI ZAHTEVAJU OD NATO! SRPSKA POLICIJA MORA NA KOSOVO: U Moskvi uvereni, iza ubistva Olivera Ivanovića stoje AMERIČKA I BRITANSKA OBAVEŠTAJNA SLUŽBA!

Politika

RUSI ZAHTEVAJU OD NATO! SRPSKA POLICIJA MORA NA KOSOVO: U Moskvi uvereni, iza ubistva Olivera Ivanovića stoje AMERIČKA I BRITANSKA OBAVEŠTAJNA SLUŽBA!

Podeli vest

Ruski ambasador Aleksandar Čepurin zatražio da se državni organi Srbije uključe u istragu atentata. U Moskvi ubeđeni da iza svega stoje američka i britanska obaveštajna služba

Rusija je juče zvanično zatražila od vlasti u Prištini i zapadnih sila da srpskoj policiji što pre dozvole ulazak na Kosovo kako bi bilo istraženo ubistvo lidera SDP Olivera Ivanovića.

Zašto su Šiptari toliko u panici?

Ako Priština nema šta da krije, nema razloga da se naši državni organi ne uključe u istragu ubistva Ivanovića
Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije

Ruski ambasador Aleksandar Čepurin na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem potvrdio je da Moskva zahteva da se naši državni organi momentalno uključe u istragu atentata, i to 'u punom kapacitetu', dakle da se srpskim istražiteljima dozvoli pristup u pokrajinu. Predsednik Rusije Vladimir Vladimirovič Putin i njegovi najbliži saradnici ubeđeni su, kako saznajemo, da iza Ivanovićevog ubistva stoje američka i britanska obaveštajna služba i da baš zato NATO pakt sada užurbano i panično pokušava sve da zataška.

Priština krije rezultate istrage?

Kancelarija glavnog kosovskog tužioca Šućura Sulje otkazala je juče ranije najavljenu konferenciju za medije na kojoj je trebalo da se objave rezultati analize snimaka sigurnosnih kamera sa mesta ubistva Ivanovića.
Podsetimo, prištinski mediji su prošlog petka objavili informaciju da je tužilac Sulja najavio da će u ponedeljak saopštiti rezultate dosadašnje istrage ubistva Ivanovića. To se juče, međutim, nije desilo.

Teroristički akt

Čepurin je na sastanku sa Vučićem istakao da Rusija najodlučnije i najoštrije osuđuje 'teroristički akt ubistva Ivanovića'.



mojugao

Ramuš Haradinaj

PREMIJER KOSOVA

Ubistvo Olivera Ivanovića ozbiljno su shvatile sve institucije - policija, istražitelji i obaveštajne službe u zemlji.

- Moskva zahteva adekvatnu istragu, uz učešće predstavnika nadležnih srpskih organa u punom kapacitetu, kao i međunarodnih organizacija, a sve u skladu sa Rezolucijom 1244 Ujedinjenih nacija - istakao je Čepurin, koji je istovremeno javno izjavio saučešće Ivanovićevoj porodici.

Kako saznajemo, ruski ambasador preneo je našim vlastima podatke do kojih su došle ruske službe.

- Čepurin je predsedniku preneo određena saznanja i informacije do kojih su došli nadležni ruski organi. Prema tim navodima, postoje ozbiljne indicije da su u Oliverovo ubistvo umešani i agenti američke i britanske tajne službe. U Moskvi su ubeđeni da CIA i MI-6 raspolažu krucijalnim podacima o atentatu... - objašnjava naš izvor, koji je zbog osetljivosti teme insistirao da mu ne objavljujemo ime.

Čepurin: Vučićeva poseta
Kosovu je vrlo hrabar čin

Ambasador Čepurin je istakao i da Vučićeva poseta Kosovu i Metohiji predstavlja hrabar čin.
- Sad je na Kosovu još vidljivije neispunjavanje odredbi Briselskog sporazuma o Zajednici srpskih opština od strane Prištine, kao i problem sa funkcionisanjem Suda za zločine OVK - istakao je Čepurin, dok je Vučić rekao da je njegova poseta bila veoma značajna za ujedinjenje srpskog naroda i položaj Srba u pokrajini.

U vrhu države juče niko nije hteo zvanično da komentariše naša saznanja. Na drugoj strani, potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović kaže da joj nije jasno zašto se Priština protivi zahtevu da se Beograd uključi u istragu.

- Ako Priština nema šta da krije i ako želi da se pronađu ubice i nalogodavci sramnog terorističkog akta, što ubistvo Olivera Ivanovića jeste, onda ne postoji nijedan razlog da se naši državni organi ne uključe u istragu. I Evropskoj uniji je u interesu da se ovo ubistvo što pre reši. Zato ne vidim zašto bi neko u Prištini imao nešto protiv uključivanja srpskih organa u cilju što bržeg otkrivanja počinilaca. Osim ako neko nešto strašno ne krije... - naglašava Mihajlovićeva, dodajući da je jako važno to što nalogodavci Ivanovićevog ubistva nisu uspeli da posvađaju i uplaše Srbe na Kosovu.

Srbi legalna meta

Veljko Odalović, generalni sekretar MSP, kaže da je klima na Kosovu takva da su Srbi "legalna meta".

Ministarstvo pravde: Tužilaštvo iz Mitrovice sarađivaće s Beogradom

Odeljenje za teška krivična dela Osnovnog tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici spremno je da Tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK) u Beogradu pruži sve podatke kojima bude raspolagalo kako bi se sprovela istraga ubistva Ivanovića i kako bi se što pre otkrili počinioci, navodi se u odgovoru "ministarstva pravde Kosova" koje je upućeno Ministarstvu pravde Srbije.
Kako je saopšteno, u odgovoru se navodi da će izveštaj s uviđaja, kao i ostali prikupljeni podaci biti dostavljeni TOK odmah nakon što budu sačinjeni.

- Srbi su i do sada bili legalna meta jer se ništa ne preduzima protiv zločinaca za koje se zna šta su radili. Nema istrage, nema procesuiranja. Veoma je važno da se ta agonija zaustavi i da se rasvetli ovo mučno ubistvo. Baš bih voleo da čujem od prištinskih organa više od onoga što je do sada poznato... - zaključuje Odalović.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17