• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Kostić

24.01.2018

13:31

KOMPLETNI IDIOTI! Ogavni govor mržnje na sajtu "nezavisnih novinara" Vojvodine! ČELNIKE NOVOG SADA I VLADIKE SPC NAZVALI FAŠISTIMA!

Politika

KOMPLETNI IDIOTI! Ogavni govor mržnje na sajtu "nezavisnih novinara" Vojvodine! ČELNIKE NOVOG SADA I VLADIKE SPC NAZVALI FAŠISTIMA!

Podeli vest

Na sajtu autonomija.info tzv. Nezavisnog društva novinara Vojvodine objavljen je nepotpisani tekst, prepun govora mržnje prema vladikama SPC, bačkom Irineju i umirovljenom mileševskom Filaretu, kao i gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću i predsedniku Pokrajinske vlade Igoru Miroviću, koji su juče odali poštu žrtvama zloglasne novosadske racije, počinjene od mađarskih fašista

Oni su u naslovu nazvani "arihtekte savremenog fašizma". 

Naime, na tom sajtu, pod naslovom "Arhitekte savremenog fašizma "plaču" nad žrvtama Novosadske racije" istaknuto je da su svi oni "saučesnici u fašističkoj politici Miloševićevog režima".

- Ponavlja se iz godine u godinu već da pomen žrtvama racije drži Mirko Bulović, poznatiji kao bački vladika i PR Srpske pravoslavne crkve Irinej. Reč je o osobi koja je početkom devedesetih godina viđana kako "bezbrižno" šeta centrom Novog Sada sa krvolokom Željkom Ražnatovićem Arkanom. Reč je o osobi koja je podržavala Miloševićev režim, o jednom od "jastrebova" SPC-a koji je dosledno ćutao pred nepojamnim užasima koje je diktirao, organizovao i počinio taj režim i njegove produžene ruke u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na Kosovu - piše nepoznati autor. 

"SPONTANO" OKUPLJANJE U NEDIMOVOJ I DINKOVOJ REŽIJI: Stari politikanti organizovali proteste u Novom Sadu

 Slične reči upučene su i vladici mileševskom Filaretu, uz napomenu da je reč o osobi "koja je slala neskrivene poruke ljubavi neposrednim organizatorima genocida u Bosni i Hercegovini, Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću".

printscreen

- Nešto je pred spomenikom "Porodica" na novosadskom Keju žrtvama Racije o opasnostima od fašizma trabunjao i Miloš Vučević, bivši radikal koji se u tu stranku učlanio u maju 2000. kada je i najneobaveštenijima bilo jasno da je reč o zločinačkoj parapolitičkoj i paramilitarnoj organizaciji. Venac na isti spomenik je položio i "vojvođanski premijer" Igor Mirović, radikal od glave do pete, koji je devedesetih godina prošlog veka "nudio" jedan sendvič ovdašnjim Mađarima čije su zastrašivanje i proterivanje organizovali radikali, a Slovacima dva sendviča, jer moraju duže da putuju... - napisao je N.N. autor. 

Iako je tekst nepotpisan, u impresumu stoji da je glavni i odgovorni urednik portala Nedim Sejdinović, predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine. 

SKANDALČINA! Nezavisno društvo novinara Vojvodine optužilo pokojnog glumca: BATA PODRŽAVAO ZLOČINAČKU POLITIKU!

Odgvor na ovaj pamflet zasad je stigao samo iz Poverenešitva za severnu srpsku pokrajnu SNP 1389, odakle su se zapitali dokle će nekima biti dozvoljeno da svoje frustracije ispoljavaju na ovakav način?

- Nazivajući fašistima one ljude koji su se juče okupili kako bi iskazali poštovanje prema nevino stradalim žrtvama 1942. godine u zloglasnoj akciji poznatom pod imenom "Novosadska racija" je toliko sramno i ponižavajuće da je svaki komentar suvišan. Jedini fašizam koji smo ovih godina mogli videti dolazio je upravo iz Zmaj Jovine ulice broj 3 gde se nalazi sedište Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV). Svako ko kaže "širite laži i niste u pravu", a pritom to uradi argumentovano, za njih je fašista - svako ko brani Srbiju i istinu, za njih je fašista - svako ko stane na put besprizornoj propagandi i razbijanju države, za njih je fašista - svako ko se diči istorijom i tradicijom, za njih je fašista, sada i pomen žrtvama nazivaju fašizmom. Druge argumente nemaju - kaže za Informer Mihailo Janjić, poverenik pokreta SNP 1389 i dodaje da je njihova jedina argumentacija nasilje nad tom istinom i pravdom i nad žrtvima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija