Informer

18:25 >> 18:25 Politika

Informer | 24. 01. 2018.

(FOTO) VUČIĆ RAZGOVARAO S MAKRONOM: Predsednici Srbije i Francuske razmenili mišljenja na marginama skupa u Davosu!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji u boravi u Davosu na 48. godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma, već se sastao sa mnogim svetskim i evropskim državnicima

Posegnu pažnju predsednika Srbije izazvao je susret s predsednikom Francuske Emanuelom Markonom, s kojim je ramenio mišljenje na marginama skupa u Davosu, gde će boraviti u naredna dva dana i imati aktivno učešće u radu tog Foruma.   

Informer

Vučić je sa Makronom razgovarao na marginama skupa u Davosu gde će boraviti u naredna dva dana i imati aktivno učešće u radu tog Foruma. 

ALEKSANDAR VUČIĆ U DAVOSU: Zahvalni smo Putinu na podršci, gradićemo gasovod, NOVI HELIKOPTERI STIŽU DO KRAJA GODINE!

tanjug ap

Prethodno se Vučić već neformalno susreo sa nizom zvaničnika, uključujući albanskog i italijanskog premijera, Edija Ramu i Paola Ðentilonija, španskog kralja Felipea. . . šeficom za regionalne strategije Svetskog ekonomskog foruma Martinom Larkin. . . 

Informer

Srpski predsednik se sastao i sa bivšim švajcarskim predsednikom, sadašnjim ministrom privrede i inovacija Šnajderom Amanom i nekadašnjim američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem.

Informer

Vučić je razovarao i sa Martinom Larkin, šeficom za regionalne strategije Svetskog ekonomskog foruma  koja je istakla  da je veoma važno što je Srbija u Davosu. 

- Čast nam je što su oni ovde. Nadamo se zanimljivom razgovoru o budućnosti Zapadnog Balkana, uključujući mogućnosti za veće investicije, digitalnu agendu, ulogu Zapadnog Balkana u Evropi - rekla je Larkin novinarima posle razgovora sa šefom srpske države i premijerkom Brnabić.

Informer

Prema njenim rečima, ovo je važna godina za Evropu i zato je veoma važno "što je Srbija tu u Davosu" i što je predstavljena na najvišem nivou, predsedničkom i premijerskom.

Srpski predsednik je u Davosu razgovarao i sa švedskim političarem i diplomatom Karlom Biltom. 

Informer

Vučić je u neformalnim susretima već razgovarao sa italijanskim premijerom Paolom Đentilonijem, kao i sa predsednikom vlade Albanije Edijem Ramom.

Informer

Premijer Đentiloni je nakon susreta sa Vučićem, tokom zvaničnog govora na Forumu spomenuo našeg predsednika:

- Moj prijatelj Vučić je ovde i on zna koliko je migrantska kriza važna i kako se kreće.

Predsednik Vučić prisustvovaće skupovima na kojima će se obratiti nemačka kancelarka Angela Merkel, predsednik Francuske Emanuel Makron, predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker, kao i predsednik SAD Donald Tramp.

Informer

Na forumu svetskih ekonomskih lidera, predsednik Srbije obratiće se skupu na temu "Evropa u svetu" iz ugla regiona Zapadnog Balkana i sa liderima regiona učestvovati na sesiji o ubrzanom procesu dugoročnog razvoja Zapadnog Balkana.

Informer

Srpski predsednik prisustovaće i diskusiji na temu "Novi lideri za Evropu".

Informer

Tokom trodnevnog boravka u Davosu, predsednik Vučić imaće odvojene susrete sa Evropskim komesarom za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanesom Hanom, predsednikom Poljske Andžejem Dudom, a predviđeni su i susreti sa drugim zvaničnicima i privrednicima, među kojima je i izvršni direktor kompanije Ariston Termo Paolo Merloni.