• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.01.2018

21:14

TRI SATA RAZGOVARALI U DAVOSU! ZAEV: Makedonija menja ime aerodroma "Aleksandar Veliki"!

Balkan

TRI SATA RAZGOVARALI U DAVOSU! ZAEV: Makedonija menja ime aerodroma "Aleksandar Veliki"!

Podeli vest

Premijeri Grčke i Makedonije Aleksis Cipras i Zoran Zaev saopštili su danas da će započeti s primenom niza mera za izgradnju poverenja, a Zaev je obećao da će preimenovati aerodrom "Aleksandar Veliki" u Skoplju, kao i autoput

Cipars i Zaev razgovarali su skoro tri sata danas na marginama Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, što je prvi sastanak lidera dve zemlje za više od sedam godina, primećuje AP. 
Zaev je dodao da on i Cipras osećaju odgovornost da reše 27 godina dugi spor oko imena Makedonije, koji utiče na odnose dve zemlje, i naglasio da će to otvoriti put Makedoniji za članstvo u NATO i EU. 

Beta

Zaev je, na zajedničkoj konferenciji za novinare s Ciprasom, posle sastanka na marginama Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, rekao da krajnje rešenje o sporu oko imena mora biti prihvatljivo za obe strane i mora da uzme u obzir "nacionalno dostojanstvo" oba naroda, prenosi ANA. 

SKOPLJE U SVE TEŽEM PROBLEMU: Sveti Sinod Grčke crkve protiv upotrebe imena Makedonije

 Han: Veoma dobra vest sastanak Ciprasa i Zaeva

 Evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han ocenio je da je sastanak premijera Grčke i Makedonije Aleksisa Ciprasa i Zorana Zaeva u Davosu "veoma dobra vest".

- Pokazuje hrabrost, viziju i državništvo. Rešavanje ovog dugogodišnjeg pitanja biće dobro za te zemlje, region i Evropu - poručio je Han na svom nalogu na Tviteru.

On je dodao da makedonska vlada ostaje posvećena proceduri Ujedinjenih nacija i njihovom posredniku Metjuu Nimicu ističući da pregovori ulaze u intenzivniju fazu. 

Zaev je rekao da je na sastanku izražena dobra volja i spremnost Makedonije da pokaže želju za rešavanjem spora oko imena, prenosi MIA. 
U tom smislu, dodao je, makedonska vlada će preminovati aerodrom "Aleksandar Veliki" u Skoplju, kao i autoput.



Beta

Kako prensi MIA, autoput će od sada nositi ime "Prijateljstvo". 

Cipras, s druge strane, očekuje će, nakon rešavanja dugogodišnjeg spora, njegova zemlja povući veto na članstvo Makedonije u NATO i EU.


PODELIĆEMO MAKEDONIJU, JEDINO REŠENJE JE GRANICA SA SRBIJOM: Provokativna naslovnica grčkog lista ŠOKIRALA REGION BALKANA!

Cipras je naglasio da postoji volja da se reši spor oko imena na "pragmatičan način" i uz osećaj odgovornosti, dodaje MIA. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija