• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.01.2018

22:05

ANA BRNABIĆ: Srbija sve više prisutna u svetskim trendovima, investitori zainteresovani za poslovanje

Politika

ANA BRNABIĆ: Srbija sve više prisutna u svetskim trendovima, investitori zainteresovani za poslovanje

Podeli vest

 Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, koja učestvuje na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, rekla je večeras da je Srbija sve više prisutna u svetskim tokovima i trendovima, kao i da je tokom foruma imala više značajnih sastanaka sa investitorima

Najznačajniji su, kako kaže, bili oni sa kompanijama koje već posluju u Srbiji i od kojih je dobila potvrdu da su zainteresovani za proširenje poslovanja.
Ona je za RTS navela da je razgovarala sa predsednicima velikih korporacija, kao što su "Tarket", japanski "Itoču" i francuski "Suez" koji su se interesovali za njeno viđenje daljeg razvoja Srbije, stabilnosti za poslovanje i nove prilike, zato što, kako je rekla, žele da prošire svoje prisustvo u Srbiji.

Brnabić je rekla da su sastanci prošli veoma dobro, navodeći da je posebno dobar sastanak imala sa kompanijom "Tarket" i da se nada da će u budućnosti biti razgovora o novim investicijama "Tarketa" u Srbiji i proširenju njihovih proizvodnih pogona.

PREDSEDNIK VUČIĆ U DAVOSU: Rekao sam Albancima, ako vi očekujete da mi damo SVE, a zauzvrat NE DOBIJEMO NIŠTA, ONDA HVALA I DOVIĐENJA!

Premijerka je istakla i da je jedina iz regiona jutros učestvovala na sastanku grupe "Novi lideri za Evropu", a da je Srbija takođe jedina zemlja u regionu koja je ove godine učestvovala i u pisanju izveštaja "Obnoviti Evropu" za Svetski ekonomski forum.

- Tako da, svakako, Srbija je sve više prisutna u svetskim tokovima i svetskim trendovima - dodajući da se njeno izlaganje odnosilo na budućnosti zapadnog Balkana i njeno viđenje zapadnog Balkana u Evropi i zašto je zapadni Balkan značajan za Evropu i obrnuto.


VUČIĆ S TAČIJEM O NASTAVKU DIJALOGA I ISTRAZI UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA!

Navela je da se razgovaralo o ekonomskoj politici Amerike i Evrope i ocenila da postoji raskorak između Evrope i Amerike u smislu protekcionizma.


- Tramp je više za protekcionizam, Evropa je više za jačanje konkurentnosti. To je neka vizija...otvorenost, konkurentnost, inovacije.

Brnabić je istakla da je nova vizija Evrope mnogo više ulaganja u obrazovanje i nauku, istraživanje i razvoj i da je to upravo šansa za Srbiju.

- To je ono gde Srbija sada može da da jedan veliki doprinos Evropskoj uniji i Evropi i mislim da je to naša velika prilika i ono što je dobro je što je to svakako prepoznato i od strane Svetskog ekonomskog foruma - ukazala je premijerka, ddoajući da su to prepoznali i evropski lideri.

Na pitanje da li je bilo nekih nedoumica u vezi sa našim evropskim putem ili ekonomskim reformama koje sprovodimo, Brnabić je rekla da se uvek postavlja pitanje odnosa Srbije sa Rusijom i koliko je to na putu Evropske unije. 

VUČIĆ IZ DAVOSA PORUČIO OPOZICIJI: Pričajte šta god hoćete, ali narod glasa za rezultate i ZA NAJBOLJE!

- Mi nikada ne bežimo od tog pitanja, potpuno smo iskreni i uvek je dobra prilika da objasnimo naše odnose sa Rusijom, ali isto tako da potvrdimo da to ne stoji na putu naših evropskih integracija - istakla je ona.
Govoreći o digitalizaciji Brnabić je rekla da Srbija po prvi put ide u korak sa svetom i Evropom, dodajući da očekuje da možemo postati i lideri.

- Za nas to znači - veće ulaganje u obrazovanje, veće ulaganje u inovacije, mnogo više ulaganja u startap kompanije, odnosno mnogo bolji pravni okvir za veći broj startap kompanija u Srbiji i to je ono čemu ćemo se mi u potpunosti posvetiti u 2018. godini da bi imali jednu novu paradigmu rasta i razvoja. 



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija