• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

26.01.2018

14:25

​VUČIĆ IZ DAVOSA PORUČIO: Problem KiM mogu rešiti samo Srbi i Albanci - DOGOVOROM

Politika

​VUČIĆ IZ DAVOSA PORUČIO: Problem KiM mogu rešiti samo Srbi i Albanci - DOGOVOROM

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da do rešenja problema Kosova i Metohije moraju da dođu Srbi i Albanci kroz razgovore i da niko drugi ne može doneti to rešenje.

- Do toga moramo da dođemo mi i Albanci kroz razgovore. EU može da pomaže, ali ne može da donese rešenje. Moramo da rešimo taj problem mi Srbi sa Albancima, ako budemo u stanju. A, ako ne budemo, ništa novo se ne dešava ni za nas, ni za njih, osim da smo izgubili i propustili još vremena - poručuje Vučić.

On je, u izjavi novinarima u Davosu, preneo da je Kosovo stalna tema razgovora na Svetskom ekonomskom forumu.

- Imali smo i od jutros više razgovora, a uvek je tema odnosa Beograda i Prištine. To je nezaobilazna tema, u svakom trenutku, na svaki način - naglasio je Vučić i dodao da su to i formalni i neformalni razgovori, i mimo kamera i glavne agende.

Rekao je da se vara svako ko misli da može bez toga da prođe, jer, ukazao je, na forumu su prisutni i brojni investitori, nemački, austrijski, grčki, slovački, koji su svi rekli da ono što je najpotrebnije i što bi voleli da vide - podrazumeva rešenje problema Beograda i Prištine.

Sa Erdoganom i Izetbegovićem o nizu tema

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da putuje u Tursku, gde će razgovarati sa predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom i bošnjačkim članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

- Putujem već u nedelju, u ponedeljak ću imati sastanak sa predsednikom Turske, tamo će doći i član Predšedništva BiH Bakir Izetbegović, da razgovaramo o odnosima Srba i Bošnjaka, o odnosima i pravoslavaca i muslimana, da vidimo kako to u budućnosti možemo zajednički da sagledamo - rekao je Vučić u Davosu, nakon panela o Zapadnom Balkanu.

Istakao je da će sa Erdoganom razgovarati i o bilateralnoj saradnji Srbije i Turske.

Dodao je da svakako ne očekuje da će to da budu "sasvim laki razgovori", ali da mu je uvek lakše kada nije domaćin.

- Kada sam domaćin onda moram da vodim računa da ni na koji način ne uvredim svoje goste, ovako sam nešto slobodniji. Naravno, ne da bilo koga vređam, ali da izgovorim ono što jesu stavovi Srbije i šta je to što smatram neprikladnim u stavovima nekih drugih sagovornika - rekao je Vučić.

(FOTO) VUČIĆ SE SREO SA TILERSONOM I KUŠNEROM! Predsednik Srbije nastavlja učešće na forumu u Davosu




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
S Spasojević

pre 6 godina

Delim Vučićevo mišljenje. Ako bi Albanci sa Kosova manje gledali u mentore i vodili računa o vitalnom interesu svog naroda, to bi bilo bolje i za njih i za srpsku zajednicu na Kosovu.

Jovan

pre 6 godina

Dogovorom se mora doći do rešenja, nikako drugačije

Mica

pre 6 godina

Tako je, samo mi to mozemo da resimo i samo mi razumemo.

Marija

pre 6 godina

Uvek je bilo da problem je najbolje kada dve strane same ga rese a bilo koji nametnuti sporazum je neodrziv za bilo koga.

pop

pre 6 godina

Nadamo se dobrim vestima iz Turske,i dijalogu Srba i Bosnjaka.

dami

pre 6 godina

Sigurno samo Srbi i Ačlbanci, ali zajedno, jedna strana to nemože.

steva

pre 6 godina

Vučić izjavio da do rešenja problema Kosova i Metohije moraju da dođu Srbi i Albanci kroz razgovore i da niko drugi ne može doneti to rešenje.

stevan

pre 6 godina

Zvanični Beograd spreman na dogovor i saradnju sa Prištinom uz ustupke sa obe strane

Cici

pre 6 godina

Vucic je jos jednom pokazao da Srbija vodi politiku mira i stabilnosti.

jovana

pre 6 godina

To je i jedini pravi način za rešenje svakog problema - dogovor.

sandra

pre 6 godina

Ovo je i osnova nem ko drugi da se meša u unutrašnje stvari jedne zemlje.

Ivana

pre 6 godina

Dosta je bilo sukoba na Balkanu vreme je da se udružimo i da počnemo da sarađujemo.

kiki

pre 6 godina

Nadam se dobrom resavanju problema,ali takvo da to bude prihvatljivo za obe starne.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija