• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.01.2018

19:39

EDVARD P. DŽOZEF NIJE SAMO PROFESOR: Evo ko je u stvari Amerikanac koji se "radovao" UBISTVU OLIVERA IVANOVIĆA!

Politika

EDVARD P. DŽOZEF NIJE SAMO PROFESOR: Evo ko je u stvari Amerikanac koji se "radovao" UBISTVU OLIVERA IVANOVIĆA!

Podeli vest

Izjave američkog profesora Edvarda P. Džozefa, koji je najpre izjavio da je ubistvo Olivera Ivanovića možda baš ono što je Kosovu potrebno, a dan kasnije i da je to poruka Srbiji da odustane od severa Kosova, okvalifikovane su kao skandolozne i neprimerene za akademsku ličnost.

Džozef je svoj stav o ubistvu Ivanovića izneo u autorskom tekstu objavljenom na sajtu časopisa Forin polisi, a potom, sa nešto manje žara, u intervjuu za Radio Slobodna Evropa rekao je da je vreme da Beograd shvati da treba da odustane od severa Kosova.

"Vau! Pitam se da li biste isto napisali da vam je gospodin Ivanović bio brat, prijatelj ili kolega? Kao neko ko je tamo živeo, iznenađena sam koliko ste loše informisani o situaciji na Kosovu. Šokantno je da jedan profesor kaže da je ubistvo dobra stvar", odgovorila je Srpkinja iz Amerike na zvaničnom nalogu "Forin polisija". 

"Nadam se da neće širiti laži na svoje studente. Tekstovi kao što su ovi ne prillici profesoru na Džons Hopkinsu", dodala je, misleći na univerzitet na kojem Džozef predaje.

AMERIKANCI IZGUBILI RAZUM! Profesor iz Vašingtona tvrdi: UBISTVO IVANOVIĆA JE BAŠ ONO ŠTO JE KOSOVU TREBALO!

Takođe Srbin, bivši student tog Univerziteta, a trenutno zaposlen u Laboratoriji za primenjenu fiziku na Džons Hopkinsu napisao je da profesorove komentare smatra "prostim i zapaljivim".

Komentari na društvenim mrežama u Srbiji bili su i ljutiti i "zapanjeni", poput pitanja "Kako bilo čija smrt može biti bilo čemu podsticaj?", ali i jetki i rezignirani, poput opaske izvesnog S: "Na severu je kriminal, a u ostatku Kosova i Metohije baš vlada zakon...e, moj profesore...".
Jedan student je, pak, Džefu učtivo poručio:" Profesore, ne zelimo mi samo sever Kosova. Celo Kosovo je deo Srbije. Ne menjajte teze...".

"Pošteno govoreći" korisnik tvitera bio je direktan: "Ako ovakva ološ radi na američkim uiverzitetima, jadna je njihova sudbina".
Profesor Edvard Džozef ipak nije samo profesor, niti neko ko baš ništa ne zna o Balkanu, niti je stvar u znanju, odnosno neznanju, sudeći po njegovoj biografiji.

RUSKI AMBASADOR U EU ČIZOV: Ubistvo Ivanovića udarac za Srbiju i za dijalog Beograda i Prištine!



Blic, naime, piše da je on tokom rata u BiH bio prisutan na terenu, pomagao evakuaciju Žepe 1995, bio je svedok je Haškog tribunala... 

Džozef se, čak, svojevremeno suočio "licem u lice" sa ratnim komandantom RS Ratkom Mladićem.

Učestvovao je u "rešavanju krize" 2012. godine na Kosovu što je rezultiralo održavanjem izbora, za šta ga je pohvalila, po njegovom priznanju, i tadašnja državna sekretarka SAD Hilari Klinton. 

Džozef je, dakle, profesor vašingtonskog Univerziteta "Džons Hopkins" i, po sopstvenom uverrenju, specijalista za spoljnu politiku i područje Balkana, s obzirom na to da je, "služio" u nekim od najosetljivijih područja na svetu. 

A to su, kako je naveo, BiH, Hrvatska, Kosovo i Makedonija, ali i u Iraku, Avganistanu, Pakistanu, Haitiju.

(VIDEO) LAZANSKI NA PINKU: Priština koristi ubistvo Ivanovića - HOĆE DA ZAUZMU SEVER KOSOVA!

Ako je suditi po tome, reč je, dakle, o čoveku koji je, naročito ranije, bio podrobno upućen u dešavanja na ovdašnjim prostorima, u velikoj meri kroz "terenski rad". 

Zapravo, u BiH je radio pri Ujedinjenim nacijama i, kako se navodi u njegovoj biografiji, koordinirao evakuaciju sa "bezbednog područja" Žepe, što se dešavalo u isto vreme kada i masakr u Srebrenici.
Radio je i u Makedoniji i na Kosovu.  Jedno vreme je radio i u timu za spoljnu politiku bivšeg predsednika SAD Baraka Obame. 

Za njega se, primećuje Blic, ne može reći da je lobista za kosovsku nezavisnost u pravom smislu reči, ali je jasno da Kosovo smatra nezavisnom državom, kao i da Kosovo treba uključiti u Ujedinjene nacije, naravno uz pomoć Amerike.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
JOYCE

pre 6 godina

Provesor Edvard P. Džozef je pripadnik one iste škole koja je zarad svojih potreba kreirala Račak. Potrebne su im bile i Markale, ulica Vase Miskina i mnoge druge krvave bajke širom sveta, kako bi se nakon toga kapetan Amerika umešao i nametnuo takozvano rešenje. Nekada su se krili, a sada se javno promovišu. Šta možemo da očekujemo od njegovih studenata?

RINGISPIL

pre 6 godina

Eto gde nasa mlada INTELIGENCIJA ide da studira i radi. Verujem da je vecina "profesora' na americkim univerzityetiam istog misljenja kao i Dzozef / verujem da je Nemackog porekla / pre bih rekao da je JOZEF ILI TI JOŠKA. Ko ne služi svoma narodu služiče neprijatelju.

sumadinac neprskani

pre 6 godina

to samo ukazuje da se mi ali i dobar deo planete suocavamo sa veoma mocnim mediokritetima koji zauzimaju neverovatno visoka mesta u hijerarhiji drzava koje odlucuju direktno o sudbini svih . jadna li nam majka .

bubasvaba

pre 6 godina

Bice kosovi u UN kad na moj dvadeset prvi prst nikne nokat.

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija