• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.01.2018

14:19

​VULIN: Destabilizaciju izazivaju ubistva i pokušaji ukidanja suda!

Politika

​VULIN: Destabilizaciju izazivaju ubistva i pokušaji ukidanja suda!

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da destabilizaciju na Kosovu i Metohiji izazivaju ubistva, poput atentata na Olivera Ivanovića, kao i pokušaj Albanaca da ukinu Specijalni sud i ne dozvole da se pripadnicima OVK sudi za ratne zločine nad Srbima

Komentarišući tvit potpredsednika kosovske Vlade Envera Hodžaja da su izjave srpskog ministra odbrane pretnje za sigurnost na Kosovu, Vulin je za Tanjug rekao da destabilizaciju na KiM izaziva činjenica da je od dolaska međunarodne zajednice u južnu pokrajinu do danas ubijeno više od hiljadu Srba, a da zato, kako kaže, skoro niko nije odgovarao.

- Destabilizaciju na KiM izazivaju oni koji smatraju da je svaki zločin nad Srbima dozvoljen i da mora da bude nekažnjen. Vojska Srbije i srpska država će uvek voditi računa o svakom delu svoje teritorije što KiM i jeste po rezoluciji 1244 i po Ustavu Srbije - poručio je Vulin nakon sastanka sa predstavnicima krajiških Srba.

Potpredsednik kosovske Vlade Enver Hodžaj oglasio se na Tviteru nakon Vulinove izjave "da Vojska Srbije budno motri na bezbednosnu situaciju na severu Kosova''''.

Hodžaj tvrdi da je situacija na Kosovu mirna i stabilna, a izjavu ministra Vulina smatra pretnjom.

- Situacija na severu Kosova je mirna i stabilna. Odgovorne institucije za bezbednost su Kosovska policija, KBS, Euleks i Kfor! Izjave poput ove ispod su pretnje bezbednosti Kosova i mešanje radi destabilizacije - napisao je Hodžaj na Tviteru.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija