• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

28.01.2018

16:44

PREDSEDNIK VUČIĆ DOPUTOVAO U TURSKU: U Istanbulu dobrodošlicu mu poželeo predsednik Taj grupe Mesud Toprak!

Politika

PREDSEDNIK VUČIĆ DOPUTOVAO U TURSKU: U Istanbulu dobrodošlicu mu poželeo predsednik Taj grupe Mesud Toprak!

Podeli vest

Predsedbnik Srbije Aleksandar Vučić započeo je posetu Turskoj, a među prvima dobrodošlicu mu je poželeo biznismen i predsednik Taj grupe Mesut Toprak 

Uz ambasadore Srbije i Turske Danila Vučetića i Tandžu Bilgiča, Akleksandar Vučić je u Istanbulu razgovarao sa Mesutoim Toprakom predsednikom Taj grupe, jedne od najvećih kompanija u oblasti tekstilne industrije. 

Kako je Informer već pisao, Taj grupa  ima nameru da otvori fabriku tekstila i razvojni centar, u Kraljevu. Investicija je vredna 35 miliona evra i donela bi 2.500 radnih mesta.

VUČIĆ U ISTANBULU S TURSKIM BIZNISMENIMA: Glavna tema Turski tok, ali i značajne investicije!

U nastavku posete predsednik Srbije u ponedeljak će razgovarati sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom i bošnjačkim članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

- Imaću sastanak sa predsednikom Turske, tamo će doći i član Predšedništva BiH Bakir Izetbegović, da razgovaramo o odnosima Srba i Bošnjaka, o odnosima i pravoslavaca i muslimana, da vidimo kako to u budućnosti možemo zajednički da sagledamo- rekao je ranije Vučić u Davosu.

To će praktično biti treći susret predsednika Srbije i Turske za manje od godinu dana.

Tanjug

Poslednji put Vučić je u Turskoj boravio prošlog jula kada se sastao sa Erdoganom i učestvovao na 22. Svetskom naftnom kongresu u Istanbulu.

A turski predsednik je u Srbiji boravio četiri meseca kasnije, u oktobru prošle godine, kada je, pored Beograda, zajedno sa Vučićem posetio i Novi Pazar.

Portparol Predsedništva Turske Ibrahim Kalin, ranije je, tokom nedavnog boravka u BiH, najavio trojni sastanak u Turskoj i rekao da ta zemlja nastoji da poveća broj investicija u regionu Zapadnog Balkana i poboljša bilateralne odnose koji su već dobri, uključujući Srbiju.

On je podsetio da je između Turske i Srbije potpisano više od 20 sporazuma i to će, istakao je, biti prilika da se razgovara i o izgradnji autoputa Sarajevo - Beograd.

Tanjug

Predsedavajući Veća ministara BiH Denis Zvizdić izrazio je danas očekivanje da će u fokusu predstojećeg susreta u fokusu biti razgvori o regionalnoj saradnji, ali i o određenim projektima, odnosno mogućim novim investicionim ulaganjima.

Zvizdić je naveo i da bi bilo jako dobro ukoliko bi se konačno dogovorila ruta koja bi povezala Sarajevo i Beograd.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija