• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.01.2018

21:53

​SRBE NEĆE ZAPLAŠITI: Marko Ðuric osudio ispisivanje poruka mrznje na skoli u Ugljarima!

Politika

​SRBE NEĆE ZAPLAŠITI: Marko Ðuric osudio ispisivanje poruka mrznje na skoli u Ugljarima!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić osudio je večeras pokušaj zastrašivanja srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini, ispisivanjem poruka mržnje na zgradi škole u Ugljaru kod Kosova Polja, i naglasio da Srbija "neće stajati nemo i bespomoćno pred bilo kakvom erupcijom nasilja na KiM".

Ðurić je upozorio sve koji žele novu nestabilnost na Kosovu i Metohiji da dobro razmisle o posledicama, navodi se u saopštenju.
- Malobrojno srpsko stanovništvo koje je, uprkos čestim pritiscima, ostalo da živi u Ugljaru, mora nakon ovog incidenta dobiti pojačanu zaštitu od strane lokalne policije i međunarodnih bezbednosnih snaga, kako bi se provokatorima i nasilnicima uputila jasna poruka da na Kosovu i Metohiji šovinizam i pretnje terorizmom neće biti tolerisani- rekao je Ðurić.

On je istakao da u okruženju, u kojem su se ne tako davno događali nacionalno motivisani fizički i oružani napadi na decu, "nijedan incident ove vrste ne sme biti zataškan i zanemaren" i da istražni organi i bezbednosna zajednica moraju da utvrde stepen ugroženosti Srba u Ugljaru.

- Ne sme se dozvoliti da Kosovo i Metohija, nakon godina pregovora i stabilitacije bezbednosnih prilika, ponovo postane zona nestabilnosti, i Srbija će biti iskren partner u svim nastojanjima da ovakvi incidenti ostanu zauvek deo ružne prošlosti- naveo je Ðurić.

Nepoznati počinioci ispisali su danas na zgradi škole u Ugljaru kod Kosova Polja grafite "UĆK" (OVK) i poruke "Ubij Serbije", "Kosovo je Albanija" i druge poruke pretećeg sadržaja, prenosi RTV KiM.

ŠIPTARSKI TERORISTI PRETE MARKU ĐURIĆU: Na zidu škole u Ugljaru usred dana ispisane PRETEĆE PORUKE SRBIMA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija