• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/rts

29.01.2018

12:56

(FOTO) SARADNJA U REGIONU GLAVNA TEMA! Počeo trojni sastanak Vučića, Erdogana i Izetbegovića!

Politika

(FOTO) SARADNJA U REGIONU GLAVNA TEMA! Počeo trojni sastanak Vučića, Erdogana i Izetbegovića!

Podeli vest

U Istanbulu je u toku sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana i bošnjačkog člana predsedništva BiH Bakira Izetbegovića. U fokusu sastanka je regionalna saradnja

Sastanak Vučića, Erdogana i Izetbegovića održava se u predsedničkoj palati u Istanbulu, a u fokusu razgovora je saradnja u regionu, posebno odnosi Srba i Bošnjaka.

Trilateralni sastanak mnogi tumače kao želju Ankare da približi stavove Beograda i Sarajeva i stabilizuje prilike na Balkanu.

Informer


Nešto ranije Vučić i Erdogan su imali odvojen sastanak na kom su razgovarali o političkoj i ekonomskoj saradnji.

Sastanak u Istanbulu je treći susret predsednika Srbije i Turske za manje od godinu dana.

Poslednji put Vučić je u Turskoj boravio prošlog jula, kada se sastao sa Erdoganom i učestvovao na 22. Svetskom naftnom kongresu u Istanbulu.

Turski predsednik je u Srbiji boravio četiri meseca kasnije, u oktobru prošle godine, kada je, pored Beograda, zajedno sa Vučićem posetio i Novi Pazar.

Na kraju posete, predsednika Vučića lično je na istanbulskom aerodromu ispratio Erdogan.

Informer





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija