• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.01.2018

15:51

SKANDAL! Bliski Đilasov saradnik Željko Veselinović RASISTIČKI VREĐAO ROME!

Politika

SKANDAL! Bliski Đilasov saradnik Željko Veselinović RASISTIČKI VREĐAO ROME!

Podeli vest

Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije "Sloga", inače bliski saradnik opozicionog kandidata za gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, najpre je na Tviteru napao Rome, pa onda prostački izvređao sve one koji su ga zbog toga kritikovali

- Ko nije imao prilike da vidi ponašanje Roma po parkovima neka ode sa decom do prvog parka da pogleda to ponašanje - napisao je Veselinović.

Tviter


Njegov rasistički tvit izazvao je lavinu negativnih komentara i kritika na koje je Veselinović reagovao prostačkim psovkama i uvredama.

Tviter


Veselinović je inače peti na izbornoj listi "Dragan Đilas - Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju!" za odbornike u Skupštini grada Beograda.

Član Svetskog parlamenta Roma Dragoljub Acković, reagujući na Veselinovićev rasistički ispad, izjavio je za Informer da je zgrožen ponašanjem čoveka koji namerava da kao odbornik vodi brigu o Beograđanima.

- Vrlo je ružno to što se jedan budući funkcioner tako odnosi prema Romima. Najoštrije osuđujem gest gospodina Veselinovića prema pripadnicima romske zajednice, kojoj i sam pripadam - rekao je Acković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17