• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Emir Kusturica/iskra

29.01.2018

22:01

EMIR KUSTURICA: Kraljica Elizabeta nije želela da joj naređuju iz Brisela?! NE U PITANJU JE DRUGA VRSTA PARANOJE!

Politika

EMIR KUSTURICA: Kraljica Elizabeta nije želela da joj naređuju iz Brisela?! NE U PITANJU JE DRUGA VRSTA PARANOJE!

Podeli vest

Pročitajte kako je slavni reditelj Emir Kusturica do tančina ogolio nemuštu i lažnu "brigu" Britanaca za stanje u Evropskoj uniji u kolumni koju prenosimo u celosti

Piše: Emir Kusturica

Poslije pobjede Zemana na predsjedničkim izborima u Češkoj, novinar „Dejli telegrafa“ se razočarao. Piše kako su nezadovoljni oni Česi koji su mislili da je njihova zemlja bliže Evropi. Navodno Zeman nije naklonjen EU.

Englezi nisu patentirali samo fudbal i turizam nego i evrofuturizam. Svaki put kada neki evroskeptik izrazi svoje nezadovoljstvo komesarskim karakterom Evropske zajednice i kada mu padne na pamet SSSR, pošto je on jedini imao komesare na vlasti, jave se Englezi koji poslije izlaska iz ove Unije bezumno navijaju za Evropsku zajednicu. 

Nekada pomislim kako su u stanju da se poput njihovih fudbalskih huligana potuku za opstanak zajednice koju su napustili?

Kako da razumijemo kreatore javnog mnjenja na ostrvu? Da li da prihvatimo njihovo djelovanje kao nesebičnu akciju MI6 ili MI5? Mislim da treba izbjeći teoriju zavjere iako doktori tvrde da simptomi paranoje ne znače da oboljenje nije bazirano na simptomima istine!

Da li je engleski izlazak iz EU bio paranoja nastala zbog neuskladivosti sa enormnom ekonomskom snagom SR Njemačke i pogled u budućnost gdje vojne stvari nisu potpuno čiste poslije ruske vojne intervencije u Siriji? I što je još teže po njih, uspješne vojne akcije. 

Da li je ruski izlazak na Bliski istok istjerao britansku paranoju na vojno polje pa su njihove reakcije na one koji sumnjaju u EU u najmanju ruku neodmjerene?

Nije Zeman antievropljanin, on se ne slaže sa idejom da strane firme koje su pokrenule biznis u Češkoj Republici odnose viškove u svoje zemlje, a Češkoj ostaju plate. Htio je da promjeni kvote pa je, kao i drugi rodoljubi, doživio da ga, čim se brine za svoj narod, svrstaju u opasne desničare i „Putinove“ ljude. 

Krajnja desnica je postao u rječniku ostrvskih liberalnih medija i kada se uplašio za budućnost Čeha zbog imigracione politike EU. To, naravno, nije kul kada neko brine za svoju budućnost, a ne konsultuje više instance i kada povjeruje da Soroševi filantropski recepti nisu proevropski! 

Sve vodi ka tome da je sa civilnog sektora sve preneseno na vojni, jer teško je povjerovati da je Engleska izašla iz EU zbog toga što kraljica Elizabeta nije htjela da joj naređuju iz Brisela. 

Ipak je „narod“ o tome odlučio na referendumu. Ostaje da odgovorimo na pitanje koji etički zakoni su baza ostrvske brige za Evropsku zajednicu. Vojna paranoja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija