• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.01.2018

18:12

ODAKLE, BRE, TOLIKI KEŠ?! BAHATI ĐILAS NA OGLASE za dan spiskao više od 5.000.000! ŠEŠELJ: Đilasu tajkuni dali 10 MILIONA EVRA!

Politika

ODAKLE, BRE, TOLIKI KEŠ?! BAHATI ĐILAS NA OGLASE za dan spiskao više od 5.000.000! ŠEŠELJ: Đilasu tajkuni dali 10 MILIONA EVRA!

Podeli vest

Dragan Đilas u tri dnevna lista juče dao čak 48 oglasa, za šta je morao da plati najmanje pet miliona dinara! Šešelj: Đilasu tajkuni već prebacili 10 miliona evra za kampanju, pokušaće posle izbora da izazovu krvave nerede

Tajkun Dragan Đilas, kandidat Saše Jankovića, Vuka Jeremića i Velje Ilića za gradonačelnika Beograda, juče je u tri dnevna lista objavio čak 48 svojih oglasa! To ga je koštalo najmanje pet miliona dinara.

Đilasovi oglasi osvanuli su u 'Danasu', 'Blicu' i 'Kuriru', i to po 16 pojedinačnih reklama u svakom od ovih listova, bukvalno na svakoj stranici u prednjem delu novina!?!

Ne pita za cenu


Naši izvori iz Đilasovog štaba kažu da on uopšte ne pita koliko šta košta i da je spreman sve da plati. Otuda i ovakav, do sada neviđeni, basnoslovno skupi početak kampanje u probranim štampanim medijima.

ĐILAS HOĆE VUČIĆEVU GLAVU: Jankovićev i Jeremićev kandidat PRIZNAO, Beograd ga ne zanima CILJ MU JE RUŠENJE VLASTI U SRBIJI!


- Prema cenovnicima za političke, predizborne oglase, tih 48 reklama koštalo bi oko devet miliona dinara. Sve i ako pretpostavimo da je dobio popust na količinu, Đilas je morao da plati bar pet miliona dinara. I to samo za jedan dan u samo troje dnevne novine!? On je očigledno spreman da u kampanji potroši milione, možda i desetine miliona evra - procenjuje sagovornik Informera, marketinški stručnjak sa dugogodišnjom karijerom iza sebe.

Jedva skupili potpise

Dragan Đilas i njegovi pajtaši jedva su uspeli da prikupe 3.300 neophodnih potpisa građana, pa su tek u nedelju, ubedljivo poslednji, Gradskoj izbornoj komisiji predali svoju listu.
Svi ostali kandidati za gradonačelnika to su učinili mnogo pre njih, pa će se tako na lokalnim izborima u prestonici Đilasova lista naći tek pod rednim brojem 11.


Dragan Đilas se juče nije oglašavao ovim povodom i nije odgovarao na pozive i poruke novinara i urednika Informera. Na drugoj strani, lider SRS Vojislav Šešelj kaže da, prema njegovim informacijama, Đilasovu kampanju finansiraju najveći srpski tajkuni Miroslav Mišković i Miodrag Kostić.


- Njih dvojica su za Đilasovu promociju tokom izborne kampanje već izdvojili deset miliona evra. Krajnji cilj im je izazivanje nereda u čitavoj Srbiji posle izbora, jer na samim izborima nemaju mnogo šanse. Đilas ima para, ali su Mišković i Kostić mnogo bogatiji od njega i upravo oni stoje iza cele priče! Tajkuni se drže zajedno i to je sada svima jasno. Oni neće prezati ni od čega kako bi svog pulena Đilasa smestili u fotelju gradonačelnika. Spremni su čak i da izazovu krvave nerede... - upozorava Šešelj.


Marko Matić iz antikorupcijske mreže "Antidot" kaže da je Đilasova kandidatura za gradonačelnika pokušaj da se Srbija vrati u mračnu prošlost.


- Basnoslovne sume novca koje Đilas troši u kampanji u kojoj nikako ne može da pobedi svedoče koliko je njemu i moćnim tajkunima koji mu čuvaju leđa stalo da Srbiju vrate u haos vladavine malih, potkupljenih partija. Siguran sam da će Beograđani prozreti ovu nameru i izabrati stabilnost i nastavak realizacije započetih reformi umesto povratka na vlast onih koji su opljačkali državu - naglašava Matić.

Agresivna kampanja


Politički analitičar Dejan Vuk Stanković takođe nije iznenađen agresivnom Đilasovom kampanjom.


- Jasno je da se velikim novcem na brzinu i krajnje veštački želi animirati javnost da podrži Đilasa. Ovo za mene nije ništa ni novo ni neočekivano. Pokušaj da se novcem kupi politička moć i kredibilitet u biračkom telu karakterističan je za tajkune i političare - naglašava Stanković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija