• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: index.hr

31.01.2018

15:56

HRVATI ZARATILI ZBOG VUČIĆA! Vlada u Zagrebu kontrira Kolindi - NIJE VREME ZA POSETU ZBOG JASENOVCA!

Politika

HRVATI ZARATILI ZBOG VUČIĆA! Vlada u Zagrebu kontrira Kolindi - NIJE VREME ZA POSETU ZBOG JASENOVCA!

Podeli vest

Ministarstvo spoljnih poslova Hrvatske oglasilo se danas povodom poziva koji je predsednica te zemlje Kolinda Grabar Kitarović uputila srpskom kolegi Aleksandru Vučiću, sa porukom da nije vreme za to zbog "propagandističke i manipulativne izložbe o Jasenovcu postavljene 25. januara 2018. godine u UN"?!?

MSP Hrvatske u saopštenju optužuje Srbi da narušava napore Zagreba za poboljšanje odnosa dve zemlje:

"Nažalost, istrajnosti hrvatske strane u rešavanju otvorenih pitanja s ciljem poboljšanja bilateralnih odnosa, ne pridonose postupci srpske strane poput propagandističke i manipulativne izložbe o Jasenovcu postavljene 25. januara 2018. godine u UN. Vlada Hrvatske je reagovala vrlo čvrsto na takve postupke srpske strane i retoriku visokih visokih zvaničnika Srbije. U toj perspektivi gledamo i procenu pravog trenutka za susrete visokih zvaničnika", navodi se u saopštenju.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić prihvatio je poziv Kolinde Grabar Kitarović da poseti Zagreb 12. i 13. februara.

- Važno je da razgovaramo i da gledamo u budućnost, uprkos neslaganju po mnogim pitanjima iz prošlosti. Možemo mnogo toga zajednički da uradimo. Mi se ponosimo kad nešto dobro uradimo za hrvatsku manjinu u Srbiji, tako da ćemo tražiti da Hrvatska uradi nešto i za Srbe u Hrvatskoj - rekao je Vučić.

Kako je istakao, nije trenutak u kojem bi Srbi i Hrvati trebalo da se "nadgornjavaju" u težini reči koje će jedni protiv drugih da izgovore, da razmišljaju kako će srpska i hrvatska javnost dobro da reaguju ako se izgovori više teških reči ili uvreda.

- Mnogo je drugih pitanja, da razgovaramo otvoreno. Svakako da razgovori neće biti laki, ni prijatni, ali sam uveren da će biti veoma korisni i za Srbiju i za Hrvatsku - podvukao je Vučić.

Kako je rekao, u posetu Hrvatskoj ići će sa željom da uradimo nešto dobro za "našu decu i našu budućnost".

- Kakav će rezultat biti... Nadam se da ćemo malo stvari pomeriti unapred, ali lošije da bude od trenutnog stanja, mislim da ne možemo ni da očekujemo, niti bi trebalo toga da se plašimo - rekao je Vučić.

VUČIĆ: Prihvatam Kolindin poziv - IDEM U ZAGREB JER MORAMO DA RAZGOVARAMO!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
CobanicaMileva

pre 6 godina

Ono sto je bilo ne treba da se zaboravi, ali to ne znaci da treba da zivimo u proslosti. Treba koracati napred i truditi se da odnosi izmedju Srbije i Hrvatske budu sto bolji, makar zbog nase dece.

CobanicaMileva

pre 6 godina

Aleksandar Vucic je uvek bio otvoren i spreman na razgovor sa bilo kojom stranom, ukoliko ce to doprineti boljitku, makar i onom minimalnom.

CobanicaMileva

pre 6 godina

Da su se u proslosti nesuglasnice resavale kao danas razgovorom, mnoge ruzne stvari se ne bi desile. U ovom smeru treba nastaviti i u buducnosti.

CobanicaMileva

pre 6 godina

Razgovori sa Hrvatskom ne mogu naneti stetu, vec samo korist za obe drzave.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija