• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

31.01.2018

17:37

STROGO POVERLJIVO! ŠIPTARI KREĆU U NOVI NAPAD NA SEVER KiM: Pokušaće da isprovociraju proteste Srba u Mitrovici kao povod za slanje SPECIJALACA ROSU NA SEVER

Politika

STROGO POVERLJIVO! ŠIPTARI KREĆU U NOVI NAPAD NA SEVER KiM: Pokušaće da isprovociraju proteste Srba u Mitrovici kao povod za slanje SPECIJALACA ROSU NA SEVER

Podeli vest

Pokušaće da isprovociraju demonstracije Srba u Mitrovici, što bi iskoristili kao povod za slanje specijalaca ROSU na sever pokrajine

Šiptarski ekstremisti spremaju novi napad na sever Kosova! Teroristi će pokušati da isprovociraju demonstracije Srba u Kosovskoj Mitrovici, što bi onda iskoristili kao povod za slanje specijalaca ROSU na sever pokrajine!

Ovakve planove potvrđuje i jučerašnja lažna vest koju su plasirali prištinski portali da se navodno iznenada otvara glavni most koji povezuje severni i južni deo Kosovske Mitrovice. Glavni cilj ove laži, kako saznajemo, bio je da se izazovu protesti Srba, pa da Priština pošalje specijalce ROSU da 'smire' tenzije na severu Kosova. Srećom, ovaj plan nije uspeo jer Srbi nisu naseli na provokaciju.

Žele punu kontrolu


Više prištinskih medija objavilo je juče da će posle renoviranja mosta, koje su sproveli Kfor i Kosovske bezbednosne snage (KBS), biti održana ceremonija otvaranja i "spajanja severa i juga". Navodna ceremonija bila je zakazana za 14 sati, a prištinski mediji su čak naveli da će joj prisustvovati ministar KBS Rustem Beriša, komandant Kfora Salvatore Kuoči i komandant KBS Rahman Rama (!?!).


Glavni cilj objavljivanja ove lažne vesti bio je pokušaj da se izazovu nasilni protesti Srba, što bi Priština potom iskoristila kao šansu da stavi sever Kosova pod svoju kontrolu.


Informer


- Prištinski mediji su koordinirano objavili vest o "otvaranju renoviranog mosta". A most ne samo da nije otvoren nego nije do kraja ni renoviran. Zašto je ovo urađeno? Pa, Priština je očekivala da će se Srbi, kada čuju vest, u velikom broju okupiti u znak protesta, što bi oni iskoristili da pošalju "spasilačke" jedinice ROSU na sever - objašnjava naš izvor.


Goran Rakić, gradonačelnik Severne Mitrovice i predsednik Srpske liste, potvrđuje da nema nikakvog otvaranja glavnog mosta u gradu.


- To je lažna vest i dezinformacija albanskih medija u cilju izazivanja i podgrevanja destabilizacije na severu Kosova i Metohije i unošenja nemira među srpsko stanovništvo u ovom delu Srbije - ističe Rakić.


Ministar odbrane Aleksandar Vulin smatra da Priština na različite načine pokušava da destabilizacije Kosovo, a posebno da uznemiri Srbe na severu pokrajine.


- Albanci žele teritoriju severa Kosova, ali bez Srba koji na njoj žive... Srbija se čvrsto drži dogovora i sporazuma i pažljivo prati bezbednosno stanje na Kosovu. Spremni smo da sačuvamo mir i bezbednost na svakom delu teritorije. Srbi treba da budu mirni i da imaju poverenja u Vladu, kao i da izbegavaju provokacije. Priština pokušava da isprovocira Srbe, a onda da njihovu reakciju iskoristi kao opravdanje za silu. To nije uspevalo dosad, a neće ni ubuduće, sve dok su Vlada i Srbi na Kosovu jedinstveni. Vučićeva poseta pokrajini pokazala je kome Srbi veruju... - naglašava Vulin za Informer.

Spremni su na sve


General u penziji Božidar Delić kaže da naša država treba uvek oprezno da analizira ovakve izjave.


- Srbi ne smeju da nasednu na provokacije Šiptara. Od njih se svašta može očekivati, posebno kad je u pitanju Kosovska Mitrovica. Oni do sada nisu ispunili ništa od međunarodnih obaveza, a posle ubistva Olivera Ivanovića moraju za nešto da optuže Srbe. U tome im ne smemo pomoći nekom ishitrenom akcijom - zaključuje Delić.

Vučić i Trajković: Srbi sa KiM da
učestvuju u unutrašnjem dijalogu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i delegacija Srpskog nacionalnog foruma sa KiM koju je predvodio Momčilo Trajković dogovorili su se juče da sredinom marta bude održan skup u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu na kom bi učestvovali i predstavnici Srba sa Kosova.
U saopštenju iz kabineta predsednika navodi se da su članovi SNF u sadržajnom i otvorenom razgovoru upoznali Vučića sa brojnim problemima s kojima se susreću Srbi na Kosovu i izneli predloge za poboljšanje njihovog položaja i rešavanje životnih pitanja.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija