• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.01.2018

17:41

ĐILAS NAREDIO: TUŽITE INFORMER! Zatrpajte ih milionskim tužbama, da ne smeju O MENI NI SLOVO DA OBJAVE!

Politika

ĐILAS NAREDIO: TUŽITE INFORMER! Zatrpajte ih milionskim tužbama, da ne smeju O MENI NI SLOVO DA OBJAVE!

Podeli vest

Tajkun advokatima naložio da naše novine tuže bukvalno za svaki tekst, hoće da nas zaplaši milionskim odštetnim zahtevima

Tajkun Dragan Đilas, kandidat Saše Jankovića, Vuka Jeremića i Velje Ilića za gradonačelnika Beograda, naredio je svojim advokatima da tuže Informer bukvalno za svaki objavljeni tekst o njemu!

Đilas nas je do sada tužio već šest puta i traži ukupnu odštetu od 1,8 miliona dinara, a namerava da Informer zatrpa desetinama novih tužbi kako bi nas zaplašio i sprečio da pišemo onako kako mu nije po volji. 

Mnogo boli istina


Sam Đilas juče se i javno pohvalio kako je krenuo u rat protiv svih medija koji su se usudili pišu kritički o njemu.


"Na tabeli tuženih za laži vodi Informer sa šest tužbi, slede 'Srpski telegraf' sa tri tužbe, po dve imaju Goran Vesić, TV Pink, Željko Mitrović i 'Alo', a po jednu tužbu Milenko Jovanov, Siniša Mali, SPS, SNS... Kao i do sada, sav novac od presuda ide u humanitarne svrhe", napisao je Đilas na društvenim mrežama, a da pritom nije naveo koju smo to konkretno laž, kada i kako objavili o njemu.


Interesantno je, takođe, da na spisku medija protiv kojih Đilas vodi hajku nema reketaškog 'Kurira' iako je svojevremeno ovaj list vodio višemesečnu kampanju protiv Đilasa (!?!).

ODAKLE, BRE, TOLIKI KEŠ?! BAHATI ĐILAS NA OGLASE za dan spiskao više od 5.000.000! ŠEŠELJ: Đilasu tajkuni dali 10 MILIONA EVRA!


Sagovornici Informera iz tajkunovog izbornog štaba kažu da je on naredio svom advokatu Srđanu Kovačeviću da naš list bukvalno zatrpa desetinama tužbi.


- Đilas traži od Srđana i drugih advokata da vas bukvalno zatrpaju milionskim tužbama. Doslovce je rekao: Tužite Vučićevića i Informer za sve, za svaki tekst! Tražite im milione, uzmite im koliko god možete! Moraju da vide da smo ozbiljni, da više i ne pomisle da objave slovo o meni! - prenosi naš sagovornik.


Dragan Đilas juče nije odgovarao na pozive i poruke. Na drugoj strani, glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević kaže da Đilasov plan neće uspeti i da se naši novinari i urednici sigurno neće uplašiti i povući.


- Svako neka radi svoj posao. Mi ćemo da pišemo, a Đilas neka tuži. Nećemo se uplašiti... Važno je, međutim, reći da tim tužbama i pretnjama Đilas pokazuje šta bi sa medijima radio kada bi došao na vlast. On koji Srbiji drži lekcije iz demokratije pokušava sada da tužbama uništi i ućutka sve one koji mu nisu po volji. Ne daj Bože njemu neke vlasti... - poručio je Vučićević.


Komentarišući skandalozan Đilasov pritisak na medije, advokat Svetozar Vujačić ocenjuje da se radi o "neviđenoj bahatosti".

JANKOVIĆ: ĐILAS JE GLAVNI ČOVEK ZA ORGANIZOVANJE KRAĐE NA IZBORIMA!

- Jadni su oni advokati koji će zbog novca sprovoditi udar na slobodne medije. Ja se evo javljam da gratis zastupam Informer u tim sporovima - kaže Vujačić.


Glavna i odgovorna urednica Studija B Ivana Vučićević kaže da građani nisu zaboravili drastičnu cenzuru medija koja je postojala u vreme Đilasove vlasi u prestonici.


- Da je pošten, Đilas bi zbog onoga što je radio za vreme vlasti DS tužio sam sebe! Radi se o čoveku koji je od strane Verice Barać označen kao osoba koja kontroliše sve medije u Srbiji. Za vreme njegove vlasti u medijima je moglo da se pojavi samo ono što je on lično odobrio, a bili su zabranjeni svi koji su mu se zamerili. To vreme je, međutim, prošlo vreme, baš kao što je prošao i Đilas, u šta ćemo se uveriti u martu na izborima... - ističe Vučićevićeva.

Čega se pametan stidi...


Član Predsedništva SNS Biljana Popović Ivković poručila je juče da Demokratska stranka i njihovi politički sateliti iznova potvrđuju da nemaju ni plan ni ideju za Beograd, ali su još jednom pokazali vrhunsko licemerje.


- Ako se ne varam, upravo je Dragan Đilas, zajedno sa DS, dok su svi oni zajedno bili na vlasti, sprovodio cenzuru, vršio politički pritisak i uspostavio potpunu kontrolu nad medijima, što je utvrdila i pokojna Verica Barać - podsetila je Ivkovićeva.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija