• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.02.2018

19:59

VUČIĆU NAGRADA PRIVREDNE KOMORE AUSTRIJE: Predsedniku Srbije uručena Zlatna medalja, najviše odlikovanje AUSTRIJSKE PRIVREDE!

Politika

VUČIĆU NAGRADA PRIVREDNE KOMORE AUSTRIJE: Predsedniku Srbije uručena Zlatna medalja, najviše odlikovanje AUSTRIJSKE PRIVREDE!

Podeli vest

Predsednik Privredne komore Austrije Kristof Lajtl uručio je večeras u Beču predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću najviše priznanje austrijske privrede, „Veliku počasnu zlatnu medalju", istakavši da je učinio mnogo za svoju zemlju, region, ali i partnerstvo sa Austrijom i Evropom

Zahvaljujući se austrijskim privrednicima na ukazanoj časti, predsednik Srbije nije krio zadovoljstvo uručenim priznanjem.

- Ovo je velika čast i priznanje za mene i znači još veću odgovornost u budućnosti. Budite uvereni da ću učiniti najbolje što mogu da očuvamo put Srbije u EU, ali i dalje pospešujemo saradnju sa Austrijom. Bićemo lojalni i poudzan partner Austrije- naglasio je Vučić u obraćanju austrijskim privrednicima.

informer.rs

Rekao je i da je, kada je sa Lajtlom pre više godina počeo da priča o saradnji, trgovinska razmena bila manja od 650 miliona evra, a sada je više od milijardu evra.

- Ima i sve više investitora iz Austrije koji dolaze u Srbiju. Sproveli smo mnoge reforme u proteklo vreme, smanjili deficit, i dve godine za redom imamo suficit, smanjili smo javni dug sa 77 odsto BDP-a na 57, i dalje se smanuje. Uspeli smo da smanjimo i stopu nezaposlenosti sa 25,9 odsto na 12 procenata- ukazao je Vučić.

On je takođe preneo da je Srbija prošle godine uspela da privuče 52 odsto direktnih stranih investicija celog Zapadnog Balkana, tri puta više od Hrvatske koja je članica EU.

informer.rs

Predsednik Srbije je rekao da mu se čini da je mnogo toga urađeno zahvaljujući tome što je naučeno od Lajtla i drugih prijatelja.
Lajtl je, prilikom uručenja, rekao da je „Velika počasna zlatna medalja“ najviše priznanje koje postoji u Privrednoj komori, priznanje koje će on, kako je kazao u šali „dobiti kada nekad bude otišao u penziju“.

- Pre početka Olimpijskih igara vi dobijate zlatnu medalju. Kada odem, jednog dana, u penziju dobiću istu. To je najviše priznanje koje imamo da uručimo. Ponosni smo na ono što ste uradili za svoju zemlju, region, ali i partnerstvo sa Austrijom i Evropom - podvukao je predsednik Privredne komore Austrije.

(FOTO) VUČIĆ STIGAO U BEČ! Predsednik Srbije doputovao u radnu posetu Austriji




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ana

pre 6 godina

To samo pokazuje koliko ga vole i cene predstavnici Austrije kada je dobio jedno ovakvo priznanje, cestitamo.

Maja

pre 6 godina

Zasluzena , zlatna medalja, A.Vucicu od privredne komore Austrije, za postignute rezultate u razvoju ekonomske stabilnosti, Srbije i u regionu.

Marija

pre 6 godina

Velika cast ukazana nasem predsedniku, nasoj zemlji i narodu. A Austrijanci su poznati po marljivosti i vrednoci.

Goga

pre 6 godina

Da li ima nešto lepše od ovakvog priznanja? Srbija samo sa Vučićem može imati svetlu budućnost !

Marela

pre 6 godina

Sve čestitke Vučiću zasluzio je ovu nagradu jer je pokazao koliko mu je vazno da Srbija ima dobre odnose sa Austijom.

marax90

pre 6 godina

Lep gest, Sebastijan je pokazao koliko ceni naseg predsednika.

Sara

pre 6 godina

Zista lepe vesti, predsednik je zaslužio ovo priznanje.

MIKI

pre 6 godina

Niko vise od Vučića nije bio ovoliko postovan i cenjen u svetu a i kod nas hvala Bogu, bravo ponosimo se vama Predsedniče.

mala

pre 6 godina

Mislim da je svaka rec suvisna, sem Veliko im hvala!!

mala

pre 6 godina

Ovim su pikazali da politika A. Vucica ima smisla!

Najbolja

pre 6 godina

Veliko i ujedno važno priznanje predsedniku Aleksandru Vucicu za jos veće zalaganje za unapredjenje Srpske ekonomije i saradnju sa stranim investitorima. Priznanje za veliki rad i postignute rezultate, sve pohvale.

SRDJAN SRDIC

pre 6 godina

Silna odlikovanja i priznanja u svetu aa kod nas poput Tesle, Pupina, Djokovica sve sto valja za nas Srbe ne valja.

Mihajlo

pre 6 godina

Sve ovo sto Vucic radi za Srbiju je od veoma velikog znacaja i to treba da se ceni i postuje

Uros

pre 6 godina

Vucic je kreator veoma uspesne saradnje sa mnogim zemljama sveta pa i sa Austrijom

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija