• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kremlin.rs

01.02.2018

22:34

LAVROV ZAGRMEO ZBOG SRBIJE: REZOLUCIJA 1244 SB UN JE ZAKON, OEBS da se više angažuje na Kosovu!

Politika

LAVROV ZAGRMEO ZBOG SRBIJE: REZOLUCIJA 1244 SB UN JE ZAKON, OEBS da se više angažuje na Kosovu!

Podeli vest

Rusija bi htela da vidi veću angažovanost OEBS-a na Kosovu kako bi se razrešili svi preostali problemi u skladu sa rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov

On je istakao da se sa ministrom inostranih poslova Italije Anđelinom Alfanom, koji ujedno obavlja i funkciju predsedavajućeg OEBS-a, dogovorio da će zajedničkim naporima podržati aktivnosti te međunarodne organizacije na Balkanu, a pre svega na Kosovu.

- Našim zajedničkim naporima OEBS će nastaviti aktivnosti na Balkanu, a pre svega bi Rusija htela da ta uloga bude vidljivija na Kosovu i to kako bi se razrešili preostali problemi u skladu sa rezolucijom 1244 SB UN - rekao je Lavrov.

Kada je reč o Kongresu nacionalnog dijaloga Sirije, koji je nedavno održan u Sočiju, Lavrov je izrazio nadu da će rezultati skupa pomoći specijalnom izaslaniku UN za Siriju Stafanu de Misturi da aktivira ženevski proces pregovora.

RAT ZA SRBIJU RUSIJE I AMERIČKE DUBOKE DRŽAVE: SAD podelile zone i resurse na Kosovu i Balkanu, A ONDA JE DOŠAO PUTIN!

Lavrov je prokomentarisao i odlazak dela sirijske opozicije sa Kongresa rekavši da su razlozi koji su naveli "izmišljeni" i "veštački", te da nemaju veze sa samim događajem.

Govoreći o Ukrajini, Lavrov je izrazio zabrinutost zbog porasta provokacija od strane "dobrovoljačkih bataljona" na liniji razgraničenja sa Donbasom, dodavši da su i Rusija i samoproglašene republike Donjecka i Luganska spremne na određenu fleksibilnost kada je reč o usvajanju zakona po specijalnom statusu Donbasa.

Lavrov se osvrnuo i na pitanje Libije rekavši da Rusija podržava ideju UN da se kriza u toj zemlji reši putem nacionalnog dijaloga, kao i da je uzrok čitavog haosa u toj zemlji nelegalna intervencija NATO-a, koja nije bila u skladu sa rezolucijom Saveta bezbednosti.

(VIDEO) EVO KAKO SAD ZAMIŠLJAJU VOJNI UDAR NA RUSIJU, KINU I IRAN! Drugi čovek Pentagona general Pol Selva otvorio karte!

Ruski ministar je rekao i da postoji mogućnost da Rusija organizuje sličan kongres za Libiju kao što je to nedavno učinila za Siriju u Sočiju.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Remington

pre 6 godina

Jaka muda što je “zagrmeo”. Neka povuku i oslobode okupirani Krim, Osetiju, Čečeniju, Srbiju... i nek se pokriju ušima dok im nije kasno.

pekar

pre 6 godina

"LAVROV ZAGRMEO ZBOG SRBIJE" Evo zemlja se trese!!!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija