• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: KOSSEV/Kremlin

01.02.2018

23:32

OVAJ NAS ZAJEBAVA! ADMIRAL NATO NA KOSOVU: Ubistvo Ivanovića ubrzalo je moj dolazak, KFOR je tu da obezbedi sigurnost!

Politika

OVAJ NAS ZAJEBAVA! ADMIRAL NATO NA KOSOVU: Ubistvo Ivanovića ubrzalo je moj dolazak, KFOR je tu da obezbedi sigurnost!

Podeli vest

Ubistvo Olivera Ivanovića ubrzalo je moj dolazak, došao sam s porukom stabilnosti, mira i sigurnosti, zato je KFOR ovde da obezbedi bezbedno i sigurno okruženje, poručio je na glavnom Ibarskom mostu u Kosovskoj Mitrovici komandant Komande združenih savezničkih snaga NATO u Napulju, admiral Džejms Fogo

Zajedno sa komandantom KFOR-a Salvatoreom Kuocijem, Fogo se prvo sastao sa gradonačelnikom Južne Mitrovice Agimom Bahtirijem, a potom su se sva trojica u Severnoj Mitrovici sreli sa gradonačelnikom Severne Mitrovice Goranom Rakićem, nakon čega su prošetali glavnom mitrovičkom ulicom Kralja Petra, javlja portal KoSSev.

Rekao je da ovo nije njegova prva posetu Kosovu i dodao da je posetio mesta koja su bitna.

- Hteo sam da dođem sa porukom da je KFOR spreman da obezbedi sve što je potrebno kako bi se održali stabilnost, mir i bezbednost. To je naša misija i hteo sam da u to ponovo uverim gradonačelnika Južne Mitrovice i šefa policije i gradonačelnika Severne Mitrovice i šefa policije -  dodao je Fogo.

LAVROV ZAGRMEO ZBOG SRBIJE: REZOLUCIJA 1244 SB UN JE ZAKON, OEBS da se više angažuje na Kosovu!

Na pitanje novinara da li ima saznanja o eventualnim potencijalnim nemirima uoči početka rada Specijalnog suda, general Fogo je odgovorio sa - ne, dodajući:

- Moja očekivanja su da s čim god da Specijalni sud izađe, nekakvom presudom ili obaveštenjem, mi ćemo održavati mir i stabilnost na Kosovu kroz tri metode.

Odgovarajući na pitanje da li KFOR zaista može obezbedi sigurnost za sve građane, pogotovo u srpskim sredinama, imajući u vidu ubistvo Olivera Ivanovića, ali i upozorenja Stejt departmenta i Nemačke svojim građanima da ne dolaze na Kosovo, a pogotovu na sever, Fogo je rekao:

- Da, KFOR ima osamnaestogodišnje iskustvo obezbeđivanja sigurnosti širom Kosova.

A. Grbović

Podsetio je i da je KFOR treća linija odgovornosti, a da su prva i druga - Kosovska policija i EULEKS.

BRISEL U ŠOKU POSLE POTEZA MADRIDA: Biće sve više država koje će da "PRECRTAJU" KOSOVO, to je početak raspada EU!

- U slučaju da tenzije skoče ili dođe do smanjenja sigurnosti, očigledno da svi radimo zajedno i KFOR je tu za vas - dodao je.

Podsećanje za generala ili kako je KFOR čuvao Srbe!

Ako ne zna, a sigurno zna, admirala Foga bi trebalo podsetiti da Srbi dobro znaju šta znači osamnaestogodišnje iskustvo KFOR u obezbeđivanju sigurnosti širom Kosova.

KFOR, admirale, ništa nije uradio da spreči napad na autobus "Niš ekspresa" kada su albanski teroristi ubili deset Srba, a četrdesetak putnika lakše ili teže povredili. Ništa nije uradio ni da počinioce kazni. 

U Goraždevcu je ubijeno dvoje srpske dece, a ranjeno četvoro. Ubijene dečake pokosio je rafal dok su se kupali u reci Bistrici. S obzirom na to da je bila sreda, pijačni dan, automobil koji je prevozio jednog od povređenih dečaka sa sedam prostrelnih rana napadnut je od strane Albanaca jer KFOR nije hteo da obezbedi pratnju. Istraga zločina u Goraždevcu ni do današnjeg dana nije se pomerila sa mesta.

Na spavanju su u svom domu u Partešu ubijeni su Bogdan i Trajanka Petković, i pored svedoka i očevidaca da su ih ubili i opljačkali ljudi u uniformama OVK, Unmik i KFOR su ovaj slučaj okarakterisali kao "sporadičan incident". 

Public

Šta tek reći za martovski pogrom Srba 2004. godine kada je proterano 4.000 Srba, etnički očišćeno šest gradova i 10 sela, a spaljeno ili uništeno desetine crkava i manastira.

Ubistva, paljevine, napada na Srbe traju do danas, a kulminirali su ubistvom Olivera Ivanovića polovinom januara ove godine.

Admiral Fogo to sigurno zna, ali ga baš briga. NATO i KFOR su tu da građanima obezbede mir i sigurnost.

Blago nama!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Anarhista

pre 6 godina

Ајде што нас зајебава, него и се*е по српској земљи.

Goran

pre 6 godina

On je tu da obezbedi put droge i ništa drugo njega ne zanima. Kako je i sam rekao, dugogodišnje iskustvo.

Zlata

pre 6 godina

Dolazi u bazu Bondstil kako bi se obogatio kroz kriminalne radnje sa Siptarima !

Lala iz Banata

pre 6 godina

Шта да очекујете од идиктринисаног типа, који не зна ни да се "потпише", док не окрене...- "специјал - телефон"... ? Који умишља да је: ПАРАДИРАЊЕ... - " рад на терену "...!?

Milenko Mihajlovic

pre 6 godina

Sram da bilo Admirala Fogo! Namesto da se izvine Srbima na Kosovu za nedovoljnu bezbednost i izjasni nove mere za pojačanje bezbedonsti, on se još havališe sa svojim radom.

Nebojsa

pre 6 godina

Nasta lici neverojem da moze da sacuva i dve nacrtane sotke.

Sekira

pre 6 godina

Stari kaubojski recept..izazovi incindent,pa dodji da spasavas..tako nesto,primenice se i u srpskoj..,u pamet se srbi.....vodu gaze al daze..

zoran

pre 6 godina

Svaka civilna žrtva je strašna i nenadoknadiva, ali valje se setiti i brojnih hladnjača koje su pune mrtvih civila jurile put policijske ekonomije u Batajnici. Njih se više niko ne seća, a kamoli da je odgovarao.

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija