• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

02.02.2018

11:44

(VIDEO/FOTO) VUČIĆ RAZGOVARAO SA AUSTRIJSKIM PREDSEDNIKOM:  Austrija da podrži svako rešenje za Kosovo i Metohiju do kojeg budu došli Srbi i Albanci!

Politika

(VIDEO/FOTO) VUČIĆ RAZGOVARAO SA AUSTRIJSKIM PREDSEDNIKOM: Austrija da podrži svako rešenje za Kosovo i Metohiju do kojeg budu došli Srbi i Albanci!

Podeli vest

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u zvaničnoj poseti Austriji, na poziv šefa austrijske države Aleksandera van der Belena, dočekan je u bečkoj palati Hofburg, gde je sedište austrijskog Predsedništva, uz najveće državne počasti

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je danas Austriju da podrži svako rešenje za Kosovo i Metohiju do kojeg budu došli Srbi i Albanci, a ne nekakva "propisana" rešenja. 

On je, na zajedničkoj konferenciji za štampu, posle razgovora sa predsednikom Austrije Aleksanderom van der Belenom, rekao da Austrija može da pomogne otvorenim pristupom i podržavanjem svakog rešenja do kojeg mogu da dođu Srbi i Albanci, dve, kako je rekao, najveće nacije na Zapadnom Balkanu, koje će to biti i u narednih 100 godina. 

Tanjug

Vučić je kazao da Austrija treba da podrži poziciju da ne smeju postojati rešenja o kojima se ne sme govoriti, i da ne sme da bude kako je neko propisao, već da se poštuje svaki dogovor koji bi postigli Srbi i Albanci, jer je samo to garant za budućnost i bezbednost na Zapadnom Balkanu. 

Predsednik Austrije veruje da je moguće pronaći rešenje, ako postoji dobra volja na obe strane. 

On je ukazao da postoji velika uzdržanost u EU kada je reč o nerešenim pitanjima, jer je Unija već imala negativno iskustvo vezano za problem Slovenije i Hrvatske, kao i za druga otvorena pitanja, koja je "uvezla" prijemom novih članica.

Tanjug

- Zbog toga EU nerado prima nove članice sa nerešenim graničnim pitanjima -  poručio je on.

Van der Belen je kazao da veruje da će kroz stalni dijalog Beogarda i Prištine biti moguće pronaći rešenje. 

Ranije je šefa srpske države ispred Hofburga dočekao njegov austrijski kolega Van der Belen, uz zastavu Srbije koja se vijorila ispred ovog bečkog zdanja. 


Van der Belen i Vučić su najpre prišli okupljenim građanima, među kojima je bilo i dosta naših građana, sa kojima se srpski predsednik pozdravio.

informer.rs

Predsednik Vučić pozdravio je počasnu gardu postrojenu njemu u čast, nakon čega je usledilo zajedničko fotografisanje dvojice predsednika, a potom su Vučić i Van der Belen prešli u prostorije za sastanak. 

Oni su razgovarali u četiri oka, a kasnije će im se pridružiti delegacije dve zemlje. 

informer.rs

Po završetku sastanka Van der Belen i Vučić će se obratiti medijima. 

Predsednik Aleksandar Vučić razgovaraće i sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom.

informer.rs

Nakon razgovra Kurc i Vučić obratiće se novinarima. 

informer.rs

Predsednik Srbije o poseti Hrvatskoj: Vreme razgovora pred nama, vreme ratova prošlost

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je nadu da će njegova predstojeća poseta Hrvatskoj biti uspešna, a biće uspešna, istakao je, ako bude došlo do smanjenja tenzija i stavljanja tema prošlosti po strani. 

- Rekao sam mu da mi i Hrvati imamo čudan odnos, u kojem se prepiremo oko prošlosti, iako nemamo otvorenih pitanja kada je reč o budućnosti - kazao je on. 

Vučić je izrazio nadu da će poseta Zagrebu biti uspešna, a biće uspešna, kako je podvukao, ako „uspemo da smirimo tenzije i ako teme prošlosti ostavimo po strani“.  

On je naglasio da ga, s tim u vezi, ne interesuju komentari, ni u Zagrebu, ni u Beogradu, od onih koji bi da „nastavljaju ratove drugim sredstvima, pošto im puške niko ne daje u ruke“. 

- Vreme za razgovore je pred nama, a vreme ratova je prošlost - zaključio je Vučić.

Vučić objavio na Tviteru: S predsednikom Austrije o saradnji i EU putu Srbije

Fotografija sa zemljakinjamaPredsednik Vučić našao je vremena da se u palati Hofburg fotografiše sa Ljiljanom, Sonjom i Dijanom, srpkinjama koje rade u predsednickoj palati u Austriji. One su ga sačekale i zamolile da se fotografišu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Tviteru fotografije iz zvanične posete Austriji i sa sastanka s austrijskim predsednikom Aleksanderom van der Belenom. 

informer.rs

- Sa predsednikom Republike Austrije Aleksanderom van der Belenom o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i podršci Austrije evropskom putu Srbije - napisao je Vučić na zvaničnom nalogu na ovoj društvenoj mreži uz fotografiju na kojoj se rukuje sa Van der Belenom.

U posebnom tvitu u kojem je napisao "U zvaničnoj poseti Republici Austriji", srpski predsednik je postavio fotografiju na kojoj s austrijskim kolegom ide crvenim tepihom ispred bečke palate Hofburg, gde je sedište austrijskog Predsedništva.

Vučiću ispred Hofburga Srbi priredili "carski" doček

Tanjug

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću Srbi koji žive i rade u Austriji priredili su danas, ispred palate Hofburg, istorijskog sedišta dinastije Habsburg, poseban doček, uz ovacije i selfije.

Tanjug

Vučića je ispred palate, uz počasnu gardu, dočekao zvanično njegov domaćin, austrijski predsednik Aleksander Van der Belen, ali je veliki broj naših građana Vučiću priredio nezvaničan doček, koji je podsećao na slike crvenih tepiha za svetske zvezde.

Tanjug

Oni su, naime, kada se Vučić, posle rukovanja sa Van der Belenom, okrenuo i mahnuo im, reagovali ovacijama i pozivima da im priđe, kako bi napravili "selfije".

Tanjug

Vučić je, praćen svojim domaćinom, prišao okupljenima, rukovao se, a sa mlađima napravio nekoliko "selfija".

informer.rs

Predsednik Srbije sastaće se u Beču i sa novim austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom, a nakon sastanka predviđeno je takođe zajedničko obraćanje medijima.
Na kraju posete predsednika Srbije Beču planiran je sastanak sa predsednikom austrijskog parlamenta Volfgangom Sobotkom.

Glavna tema razgovora šefa srpske države sa austrijskim domaćinima, pored bilateralne saradnje, biće, kako je najavljeno, i situacija u regionu i pre svega približavanje Srbije EU.
Predsednik Srbije doputovao je juče u Beč gde mu je predsednik Privredne komore Austrije Kristof Lajtl uručio najviše priznanje komore "Veliku počasnu zlatnu medalju".

U delegaciji Srbije je i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
VASA

pre 6 godina

Aleksandra Vucic je ispred palate, uz pocasnu gardu, docekao zvanicno njegov domacin, austrijski predsednik Aleksander Van der Belen, ali takodje i veliki broj nasih gradjana Vucicu priredio nezvanian docek, to je jos jedan znak koliko cene i postuju Aleksandra vucic. On se slikao sa decom sto su oklupljeni gradjani pozdravili dugotrajnim aplauzom.

mala

pre 6 godina

Ovakvim docekom su pokazali da postuju naseg predsednika.

mala

pre 6 godina

Hvala im nas doceku i na odlikovanju naseg predsednika.

David

pre 6 godina

Veliki rad, veliko zalaganje, to se prepoznaje.

Milos

pre 6 godina

Poseta predsednika je značajna iz više razloga. Kao i uvek, siguran sam da će predsednik Vučić izvući najbolje moguće stvari za Srbiju iz ove posete!

Vuk

pre 6 godina

Bas kako i dolikuje. Nisam ni ocekivao drugaciji prjem.

GajbexG

pre 6 godina

Kapa dole Vucicu za podrsku koju uziva medju narodom u dijaspori.Ovo jos nisam video da je jedan nas predsednik na ovakav nacin doceksn u Becu!Alal vera majstore!!!

GajbexG

pre 6 godina

Aleksandar Vucic je najbolji predsednik kog je Srbija ikada imala!

FOLKAO

pre 6 godina

Vučić je lider gradjana i države Srbije, apsolutnom većinom i voljom gradjana.

EDIPON

pre 6 godina

Vučič je primljen u Beču kao to dolikuje predsedniku Srbije a posebnost je oduševljenje njime naših gradjana u Beču.

Gaga

pre 6 godina

Ovakav docek Vucica govori o tome koliko je cenjen i postovan!

marko

pre 6 godina

Nadam se da ce se dijalogom konacno doci do resenja koji bi zadovoljio i jednu i drugu stranu!

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija