• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

02.02.2018

18:45

SRBIJA SPREMNA ZA KOMPROMIS OKO KIM! Vučić: Ako neko misli da ćemo da damo sve, a ostanemo bez ičega - grdno se prevario!

Politika

SRBIJA SPREMNA ZA KOMPROMIS OKO KIM! Vučić: Ako neko misli da ćemo da damo sve, a ostanemo bez ičega - grdno se prevario!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da neće "zabijati glavu u pesak kao i svi drugi" kada je reč o Kosovu i Metohiji, da je spreman da uradi nešto što bi bio kompromis, ali i poručio da se, ako neko misli da će Srbija da da sve, a ostane bez ičega, grdno prevario

Vučić je to rekao odgovarajući na pitanja novinara šta je sa unutrašnjim dijalogom o KiM, da li je on oročen, i na koji je kompromis Srbija spremna kako bi se došlo do trajnog rešenja, a posle sastanka sa kancelarom Austrije Sebastijanom Kurcom.

- Na kraju će građani Srbije dati sud o tome pitanju. Da li kao predsednik Republike želim da se ponašam kao svi drugi i da zabijem glavu kao noj u pesak i da kažem, nema problema čekaćemo još 200 godina dok i vaša deca i vaši unučići budu prolazili kroz iste muke kao mi, naši očevi i naši dedovi, ili ste spremni da nešto uradite što će biti kompromis i za Srbe i Albance - ja sam spreman da pokušam znajući da će za to biti potrebno da platim cenu koju je nemoguće izdržati i opstati na vlasti - rekao je Vučić.

Kako je rekao "to nije naročito važno" ali jeste da li možemo da postignemo ili ne kompromis, navodeći da će dati sve od sebe da se to i uradi, a ako ne budemo uspeli to će značiti još jedan propust, još izgubljenog vremena i još jedna generacija koja će zaludo trošiti svoje vreme...

On je naveo i da bi to uticalo na našu ekonomiju pošto je ona uvek uvezana sa politikom.

Tanjug

Međutim, dodao je, za to potrebno "da i naši partneri albanski razmišljaju na takav način da bi se postigao kompromis".

- Ako neko misli da će Srbija da da sve, a da ostane bez ičega, grdno su se prevarili svi i to govorimo vrlo veoma otvoreno i na svakom mestu - ponovio je Vučić i dodao:

- Ako mogu da nađu nekog ko će da bolje da reši taj problem - evo ja se odričem odmah čega god hoće, samo da vidim kako ćete to da uspete.

On je podvukao da unutrašnji dijalog traje, da ima bezbroj mišljenja ali da postoje i oni koji hoće da Srbija ostane zaglavljena u mulju prošlosti i ništa više.

Predsednik Srbije je na konstataciju da je razgovarao sa Albancima sa KiM i da li oseća da postoji želja da se dođe do kompromisa, rekao da "oni znaju da moraju nešto da urade" ali da im je teško zbog njihovih i unutrašnjih previranja i drugačije situacije u Prištini nego u Beogradu. 

- Ali je i njima jasno da moraju nešto da učine i da Srbi moraju nešto da dobiju, da bi moglo da se razgovara o kompromisu - zaključio je Vučić. 

ZAVRŠENA ZVANIČNA POSETA AUSTRIJI! Vučić se sastao sa Sobotkom

VUČIĆ: Politiku Srbije ne vodi hrvatska vlada

(FOTO) VUČIĆ POSLE SASTANKA SA AUSTRIJSKIM KANCELAROM: Za rešenje problema Kosova potrebna nam je pomoć prijatelja!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

По питању Косова морамо бити ЈЕДИНСТВЕНИ И... -БЕСКОМПРОМИСНИ...! Треба рећи... - НЕ...!

sumadinac neprskani

pre 6 godina

to sto je gosn vucic spreman na kompromis je njegova licna stvar i iskreno bas me briga za to . ja nisam i to mi je vazno .a gradjaninu vucicu bih preporucio da jos jednom procita ustav zemlje ciji je trenutno predsednik sa posebnim osvrtom na preambulu i obaveze predsednika .

Maja

pre 6 godina

Srbija iz ove teške situacije mora da izvuče maksimum!

Nina

pre 6 godina

Jako je važno početi sa iznošenjem konkretnih predloga,pa na kraju neka narod odluči.

Dragan

pre 6 godina

Srbija je svoju spremnost pokazivala u dobrom periodu iz nas, ali džaba nije to imao ko da vidi niti da ceni

GajbexG

pre 6 godina

Ne damo im nista i ne treba ni da im damo nase nikada.

Gorana

pre 6 godina

Crvena linija je priznavanje nezavisnog Kosova a baš to želi Priština i to bez ustupaka.

FOLKAO

pre 6 godina

Ne pregovaramo mi sa Prištinom nego sa NATO, SAD, EU... oni traže nezavisno Kosovo.

kontesanera

pre 6 godina

Srbija je spremna na kompromis,ali nije spremna na potpunu predaju Kosova u ruke onima koji su ga nasilno oteli.

Hedona

pre 6 godina

Noralno da je spremna na kompromis zbog očuvanja trajnog mira i stabilnosti na Balkanu. Aleksandar Vučić vodi izuzetnu poštenu, stabilnu politku.

RINGISPIL

pre 6 godina

Ako smo toliko trpeli i ulozili u to Kosovo onda je sramno gubiti ga za zelenim stolom pogotovu kompromisno. Umesto granicnih prelaza tamo su odavno trebali da stoje tenkovi i VBR igracke a ne da SKOT drzi predavanje studentima u Nisu kako se vodi politika.?.?

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija