• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

03.02.2018

14:11

VULIN PORUČIO CRNOGORCIMA: Ne šaljite oficire na Kosovo!

Politika

VULIN PORUČIO CRNOGORCIMA: Ne šaljite oficire na Kosovo!

Podeli vest

Ministar obrane Srbije Aleksandar Vulin zatražio je da Crna Gora ne šalje oficire na Kosovo jer o tome nije pitala Srbiju

Kako je rekao, time bi ugrozila odnose sa Srbijom, kao i stabilnost Balkana.

Savet za odbranu i bezbednost Crne Gore je utvrdio predlog Odluke o učešću pripadnika Vojske Crne Gore u misiji KFOR na Kosovu. Predviđeno je angažovanje dva štabna oficira, od kojih će jedan biti u Komandi misije u Prištini, a drugi u Regionalnoj komandi misije u Skoplju.

Odgovarajući na pitanje novinara o tome, ministar odbrane Srbije je rekao da bi "najlepše zamolio crnogorsku državu i crnogorsko Ministarstvo odbrane da još jednom razmisle i da ne šalju vojsku na Kosovo i Metohiju". 

Vlasti Crne Gore, nastavio je Vulin, "vrlo dobro znaju da je Kosovo i Metohija deo države Srbije po rezoluciji UN 1244 i podsetiću ih čak da su za vreme NATO agresije bili deo iste države i da su i građani Crne Gore bili ubijani od strane potpuno istog agresora". 

NIŽE NE MOŽE! CRNA GORA ŠALJE VOJSKU NA KOSMET: Biće deo NATO i čuvaće NEZAVISNOST LAŽNE DRŽAVE!

Ministar je rekao da bi "zaista zamolio (vlasti Cre Gore) da se uzdrže od toga (slanja oficira na Kosovo), da ne rade takve poteze, a da ne pitaju Republiku Srbiju, jer ako to budu uradili (poslali oficire), sigurno neće pomoći ni dijalogu (Srbija-Kosovo), sigurno neće pomoći stabilizaciji na našem prostoru, a sigurno neće pomoći poboljšavanju odnosa (Crne Gore) sa državom Srbijom". 

Vojni analitičar Aleksandar Radić je sinoć u izjavi za Televiziju Crne Gore ocenio da učešće crnogorskih oficira u misiji KFOR na Kosovu ne bi predstavljalo problem u odnosima Crne Gore i Srbije zato što je misija Kfora "jedini realan faktor bezbednosti i stabilizacije". 

Radić je rekao da je u opredeljenju Crne Gore, kao i drugih država regiona da učestvuju u međunarodnim misijama, "važan faktor savezništva" s NATO jer "male zemlje Balkana nemaju šta da ponude velikim silama", te je to njihovo učešće "jedan od načina da se premosti raskorak u resursima" NATO.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Riki

pre 6 godina

Štio se toga tiče tu više niko ništa ne može jer su crnogorci dali dupe pod kiriju i kraj, a NATO će da ih šalje tamo gde njihovi vojnici neće biti mete, a i iz inata.

Marcco

pre 6 godina

Kada i Srbija malo prestala da se bavi interesima državljana Crne Gore, nezaposlenost bi pala na pola a fakulteti ne bi bili prenatrpani. Stranci, bre! Zapošljavaju se po Srbiji kao da je Milo predsednik vlade Srbije a na fakultetima imaju prohodnost kao svaki srpski državljanin. Pa faulteti se dobrim delom finansiraju iz budžeta a mama i tata mu plaćaju porez u Crnoj Gori. Zar ima logike da ova naša beda plaća i njima studije?

DUŠAN

pre 6 godina

CRNA GORA NEĆE SLUŠATI VULINA ONA MORA TO ČINITI TOJE OBAVEZA PREMA NATOU

deda Raša

pre 6 godina

E moj Vulinu, kome se to obraćaš? Pa Crna Gora nema vise pravo na odlucivanje, posebno po ovakvim pitanjima.

soko

pre 6 godina

Da bi Crnogorci pokazali svoje Cojstvo i Junastvo,ubili bi i oca i brata,da bi Amrerickim ratnim zlocincima pokazali,da su ljudi od MORALA

zoran

pre 6 godina

Pod hitno reciprocitetno uvesti naplaćivanje boravišne takse za sve državljane "ekološke", a školovanje, lečenje naplaćivati kao svim stranim državljanima.

Beloica

pre 5 godina

Nije slucajno CRNA gora ipak gresku ne mozemo da trazimo u narodu kad jednu drzavicu vode narko bosovi i ostali kriminalci sta drugo ocekivati od njih moraju hteli ne hteli da cuvaju svoju vlast

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija