• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.02.2018

09:08

DRAMATIČNO UPOZORENJE RUSKE SLUŽBE BEZBEDNOSTI! Putin: CIA pali Srbiju!

Politika

DRAMATIČNO UPOZORENJE RUSKE SLUŽBE BEZBEDNOSTI! Putin: CIA pali Srbiju!

Podeli vest

Našim vlastima iz Moskve dostavljene strogo poverljive informacije o planovima SAD i EU da u Srbiji, posle izbora u Beogradu, izazovu građanske sukobe!

Ruska federalna služba bezbednosti (FSB) upozorila je ovih dana naš državni vrh da CIA planira da u Srbiji, neposredno posle lokalnih izbora u Beogradu, izazove krvave građanske sukobe, saznaje Informer!

Favoriti stranih službi
Strane službe imaju svoje favorite na izborima u Srbiji, naravno i na predstojećim beogradskimOrhan Dragaš, stručnjak za bezbednost

Putinovi obaveštajci su srpskim kolegama poslali strogo poverljive informacije koje ukazuju na ozbiljnu sumnju da će Amerikanci, ali i pojedini moćnici iz Evropske unije, početkom marta učiniti sve da uvedu Srbiju u stanje 'teške političke nestabilnosti'.

Kako se navodi u dopisu u koji je urednik Informera imao uvid, NATO i EU će preko svojih političkih marioneta u Srbiji, odmah posle izbora u Beogradu, pokušati da izazovu haos u Srbiji i tako oslabe vlast Aleksandra Vučića.

- Fokus operacije biće na noći beogradskih izbora, 4. na 5. mart, kada u orkestriranoj akciji lideri opozicije treba da izvedu narod na ulice na glavnog grada. Nekoliko sati posle zatvaranja birališta Dragan Đilas, Saša Janković, Vuk Jeremić, Aleksandar Šapić i njihovi saradnici će proglasiti 'izbornu krađu' i odbiti da priznaju rezultate. U koordinisanoj akciji uz podršku pojedinih zapadnih ambasada i njima bliskih medija pokušaće da nahuškaju narod protiv države i izazovu sukobe. Ruski obaveštajci su sve to saznali presretanjem komunikacije određenih zapadnih krugova i o tome su hitno obavestili Srbiju... - navodi izvor Informera i dodaje da su naše službe najozbiljnije shvatile opasnost:


- U nekoliko prethodnih slučajeva, saznanja FSB pokazala su se tačnim i zato ništa nije prepušteno slučaju... Jasno je da mnogima ne odgovara to što je Srbija pod rukovodstvom Aleksandra Vučića postala najstabilnija zemlja na Balkanu. Baš zato će učiniti sve da je ponovo vrate u devedesete, u nove sukobe i podele, jer je u takvoj atmosferi mnogo lakše kontrolisati vlast i terati je na razne ustupke - zaključuje sagovornik Informera. 

Stručnjak za bezbednost Orhan Dragaš kaže da informacije koje smo dobili od ruskih službi ne smeju biti zanemarene.

Izazivanje bilo kakvih nemira u Srbiji može biti jako opasno. Nalazimo se u permanentnom stanju napetosti i sukobi bilo koje vrste bi vrlo lako mogli da se prošire i na ceo regionMarija Đorić, analitičar

- Strane službe imaju svoje favorite na izborima u Srbiji, pa i na predstojećim beogradskim. Izbori u Beogradu su mnogo više od lokalnih izbora, pa zato Putinovo upozorenje treba vrlo ozbiljno shvatiti. Problem nije u stranim službama, već u onim učesnicima na izborima kojima je prljavi novac važniji od Srbije i Beograda. Vučić zna da je na ovim izborima sam protiv svih, uključujući i mnoge u njegovoj stranci kojima su bliže strane ambasade od SNS i sopstvene zemlje... - zaključuje Dragaš.

Potpredsednik SNS Miloš Vučević kaže da opozicija unapred traži alibi za poraz koji će doživeti na izborima u Beogradu.

- To su ljudi koji su do 2013. upropastili Beograd i sada bi opet, predvođeni svojim guruom Miroslavom Miškovićem, da se dokopaju funkcija i gradskog budžeta. Pošto im je svakoga dana sve jasnije da će pretrpeti izborni debakl, oni opet spremaju scenario, kao i posle predsedničkih izbora, da okrive nekog drugog za izborni poraz - naglašava Vučević, dodajući da oni samo nasilnim putem mimo demokratskih pravila i volje građana i mogu do vlasti:

- Međutim, biće isključivo onako kako građani budu želeli i nikako drugačije. Država nikog neće sprečavati da mirno protestuje, ali neće ni dozvoliti bilo kakav vid nasilja, ometanja javnog reda i mira ili tome slično - poručuje Vučević.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija