• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

06.02.2018

19:07

UBICU U BEOGRAD POSLALI ŠIPTARI?!​  Novi detalji afere "Amerikanac" ukazuju da se  SPREMALO KRUPNO UBISTVO!

Politika

UBICU U BEOGRAD POSLALI ŠIPTARI?!​ Novi detalji afere "Amerikanac" ukazuju da se SPREMALO KRUPNO UBISTVO!

Podeli vest

Uhapšeni bivši marinac Korbet D. radi za izraelsku agenciju za obezbeđenje čiji je vlasnik blizak sa čelnicima lažne države Kosovo

Američki državljanin Korbet D., bivši pripadnik najelitnije vojne jedinice 'Mornaričke foke' koji je prošle nedelje u Beogradu uhapšen u štek-stanu i kod koga je pronađen pištolj CZ-99 sa izbrisanim serijskim brojem, najverovatnije je u Srbiju došao po nalogu šiptarskih ekstremista, a njegova meta je bio neki poznati političar ili biznismen.

Policija je tokom istrage, kako saznajemo, utvrdila da Korbet D. (pun identitet poznat redakciji) radi za veliku i poznatu međunarodnu agenciju za obezbeđenje čiji je vlasnik Izraelac A. G., koji je poslovno i privatno blizak čelnicima lažne države Kosovo Hašimu Tačiju i Ramušu Haradinaju!

Mnogo sumnjivo

Tužilaštvo i policija na osnovu do sada prikupljenih dokaza i informacija osnovano sumnjaju da je američki marinac u Beogradu trebalo da likvidira nekog poznatog i uglednog političara ili biznismena, što bi se onda iskoristilo kao povod za izazivanje nemira i destabilizaciju države.

mojugao

MIŠEL ZUBENICA ANALITIČAR
S obzirom na to da se u Srbiji trenutno prelamaju interesi velikih sila, boravak lica povezanih sa stranim obaveštajnim faktorima i kriminalnim strukturama ne treba da čudi. Siguran sam da su naše službe bezbednosti u stanju da spreče svaki pokušaj incidenta i narušavanja stabilnosti.

- I Amerikanac i dvojica Srba koji su mu nabavili oružje i pomagali mu u skrivanju za sada se brane ćutanjem. Korbet je posle hapšenja rekao da je u Beograd došao da ugovori posao obezbeđenja, a da je pištolj kupio na crnom tržištu radi lične bezbednosti. To je, naravno, providno i potpuno neuverljivo objašnjenje... Pa niko normalan ne može da poveruje da se američki specijalac krije u štek-stanu sa pištoljem sa izbrisanim serijskim brojem, a da nema nikakve opasne namere - prenosi naš sagovornik iz istrage. Prema njegovim rečima, najverovatniji scenario jeste da je Korbet D. deo šire zavere u koju su umešani i šiptarski ekstremisti i zapadne službe, a čiji cilj je bio izazivanje haosa u Srbiji.
- Pretpostavljamo da je njegova meta bio neko od poznatih biznismena ili političara. Ili neko od Vučićevih bliskih saradnika ili neko od njegovih najglasnijih kritičara. Taj neko je verovatno trebalo da bude ubijen po scenariju klasičnih mafijaških sačekuša, za koju bi na kraju bila optužena vlast - prepričava izvor Informera, koji ne isključuje mogućnost da akcija planirana u Beogradu ima neke veze sa nedavnim ubistvom Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici:
- Sve ukazuje da je i to ubistvo sračunato na izazivanje nestabilnosti i političkog haosa u Srbiji...

Činjenice o "Mornaričkim fokama"

* Jedinica osnovana 1. januara 1962. u Fort Pirsu na Floridi
* Danas ima 2.700 aktivnih članova, plus 540 rezervista
* Članovi moraju biti stari između 17 i 30 godina
* Od 3. decembra 2015. žene mornari mogu da postanu deo ove elitne jedinice, ali se to još nije desilo

Amerikanac Korbet D. uhapšen je, podsetimo, prošle nedelje pošto je policija dobila dojavu da dvojica Srba skrivaju 'specijalca' koji je došao u Beograd da 'obavi važan posao i odmah potom nestane'. Prilikom hapšenja kod Amerikanca je pronađen pištolj CZ-99 sa izbrisanim serijskim brojem, kakav se obično koristi za izvršenje mafijaških ubistava. Na pištolju su pronađeni DNK tragovi Korbeta D. i na osnovu tog dokaza određen mu je pritvor, a uhapšena su i dva njegova pomagača Srbina. Istraga je utvrdila da je Korbet D. punih 12 godina bio pripadnik 'Mornaričkih foka', i to najelitnijeg 'Tima 6', kao i da je službovao u Siriji, Iraku, Africi i Južnoj Americi. Amerikanac je u prvoj izjavi policiji posle hapšenja rekao da je u Srbiju došao da ugovori posao obezbeđenja, ali nije umeo da objasni zašto se onda krio u štek-stanu i zbog čega je kod sebe imao pištolj sa izbrisanim serijskim brojevima.

Ni juče niko u vrhu države, policije i tužilaštva nije hteo da priča na ovu temu. Nezvanično, potvrđeno nam je da istraga sve više ukazuje na to da je Korbet planirao nečiju likvidaciju. Bezbednosni stručnjaci, sagovornici Informera kažu da sve ukazuje na to da je Amerikanac spremao "krupan atentat".

UBICA IZ SAD UHAPŠEN DOK JE SPREMAO ATENTAT?! Amerikanca krila dvojica Srba, došao da obavi posao i ODMAH NESTANE!

Nije on turista

Igor Bečić, šef Odbora za kontrolu službi bezbednosti, kaže da je jasno reč o vrhunskom profesionalcu, koji je visoko rangiran u svom poslu.

Krupno ubistvo?! Pretpostavljamo da je njegova meta bio neko od poznatih biznismena ili političara. Ili neko od Vučićevih bliskih saradnika ili neko od njegovih najglasnijih kritičara
Izvor iz istrage

- Tako ozbiljan profesionalac sigurno nije poslat turistički u Beograd, već je imao opasnu nameru koju treba utvrditi. Nekim centrima moći veoma odgovara da se u Srbiji izazove nestabilnost. Takvih pokušaja stalno ima i naše službe ih sprečavaju. Međunarodne agencije za obezbeđivanje često predstavljaju fasadu za 'prljave poslove', a jedan od takvih poslova je izgleda bio zadatak uhapšenog Amerikanca - upozorava Bečić.
Bivši obaveštajac Božidar Spasić tvrdi da je "pojava američkog specijalca" jedan od razloga zašto je Stejt department upozorio građane da ne idu u Srbiju.
- Pošto je bio u štek-stanu i imao pištolj sa izbrušenim serijskim brojem, moguće je i da je reč o planiranju političkog atentata. Lako može da se desi da je meta bio neki državnik - kaže Spasić.

SRPSKA U OPASNOSTI, VEHABIJE OKRUŽUJU BANJALUKU: Kampove imaju u Prijedoru, Gradišci, Doboju, Prnjavoru, ali i prestonici RS!

Istražiti ima li veze sa ubistvom Ivanovića

Tanjug

Bezbednosni stručnjak Dževad Galijašević kaže da je jako bitno pažljivo i detaljno proveriti uhapšenog Amerikanca.

- To je potrebno i zbog ubistva Olivera Ivanovića, koje je bilo vrlo profesionalno i brutalno izvedeno. Moguće je da grupa obaveštajaca i ubica nije napustila region, nego se prebacila u Srbiju. Zato treba pojačati zaštitu svih štićenih lica i objekata - zaključuje Galijašević.





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija