• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.02.2018

11:17

VRAČAR: Grube Đilasove laži o besplatnim predstavama za decu

Politika

VRAČAR: Grube Đilasove laži o besplatnim predstavama za decu

Podeli vest

Opština Vračar saopštila je danas da je Dragan Ðilas izneo u javnost "grube laži" u vezi sa zajedničkom akcijom te opštine i Pozorištanca Puž, u okviru koje se deci Vračara tokom zimskog raspusta poklanja 11 besplatnih predstava

Ružno je, kako navode, što Ðilas u svoju političku kampanju uvodi decu i pokušava da se na tako "primitivan način" obračuna sa Brankom Kockicom, koji je ceo život posvetio deci.

"Ni Dragan Ðilas niti bilo ko drugi neće sprečiti decu sa Vračara da gledaju besplatne predstave", kaže se u saopštenju.

Kako je objašnjeno, besplatne predstave u Pozorištu Puž organizovali su u želji da povećaju broj besplatnih programa za decu.

Tim predstavama, ističu, ne prisustvuju predstavnici opštine, kao ni predstavnici bilo koje političke stranke, jer "to ne bi bilo normalno".

"To je moguće lako utvrditi, jer su održane tri predstave na kojima je bilo prisutno 600 dece sa roditeljima koji mogu da posvedoče da je tako", kažu iz opštine.

Kako objašnjavaju, organizovanje besplatnih pozorišnih predstava je deo aktivnosti opštine Vračar u okviru bogatog sadržaja besplatnih programa koji su namenjeni deci.

"Već drugu godinu zaredom, sva deca Vračara starosti do sedam godina, dobijaju besplatne novogodišnje paketice, tokom januara na platou ispred Hrama Svetog Save organizujemo manifestaciju „Božićno seoce“, sa besplatnim programima za decu, obezbedeni su vaučeri za besplatnu školu plivanja", kažu iz te opštine.

Takođe, dodaju, opština realizuje program „Vrtić sportić" za predškolsku decu, svi trećaci dobijaju računar, a roditelji novorođene dece dobijaju poklon paket i decije sedište za automobil.

Podsećaju da će ove godine, zajedno sa gradom, adaptirati deo zgrade opštine u obdanište, čime će se rešiti problem nedostatka mesta u vrticima.

"Većina tih programa za decu nije postojala dok je Ðilas vladao Beogradom", ističe se u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija