• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.02.2018

15:25

POBEGLI OD VELJE! Ceo Gradski odbor Nove Srbije u Užicu prešao u naprednjake!

Politika

POBEGLI OD VELJE! Ceo Gradski odbor Nove Srbije u Užicu prešao u naprednjake!

Podeli vest

Kompletan Gradski odbor Nove Srbije pristupio je danas Srpskoj naprednoj stranci, tako da NS više ne postoji u Užicu i Sevojnu

Dosadašnji predsednik Gradskog odbora Nove Srbije Boban Perišić izjavio je da je odluka doneta jednoglasno i da ova stranka još od 2009. godine podržava SNS, kao i da su podržali kandidfaturu Aleksandra Vučića na poslednjim predsedničkim izborima, suprotno odluci centrale.

- Gradski odbor Nove Srbije sa SNS-om vodi doslednu politiku već devet godina, za razliku od centrale stranke, čija politika se posebno poslednjih meseci značajno promenila. Mi u Užicu nismo spremni da podržimo kandidaturu Aleksandra Šapića, Dragana Ðilasa ili Vuka Jeremića, jer oni simbolizuju ono protiv čega smo se mi borili - rekao je Perišić novinarima.

On je dodao da je jedino politika SNS i Aleksandra Vučića garant da će biti ispunjeni krupni infrastrukturni projekti u užičkom kraju, poput autoputa, rekonstrukcije aerodroma Ponikve, izgradnje obilaznice i tunela ispod Kadinjače.

Perišić je za Glas zapadne Srbije potvrdio da je u SNS prešao i ceo Opštinski odbor Nove Srbije Sevojno sa svim funkcionerima, te da on očekuje da to učini i predsednik Izvršnog odbora NS Zoran Adžić, jer je on, kako je rekao, potreban gradu Užicu.

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić čestitao je bivšim članovima Nove Srbije prijem u SNS, a Velimiru Iliću poručio da može da nastavi sa svojom politikom, koja ga je dovela dotle da "stranku gotovo da više nema ni u Čačku".

- Kako je Velimir Ilić ostao bez stranke i u Užicu može sada na miru da nastavi da podržava Šapića, Ðilasa i ostale, kao i da mrzi Aleksandra Vučića, jer je to jedina politika koju u poslednjih godinu, dve zastupa - rekao je Glišić.

Kako je naveo, bivši članovi Nove Srbije a od danas SNS-a, nastupahce kao zajednički tim na predstojećim lokalnim izborima u Sevojnu 4. marta.

- Pokazaćemo da građani treba da glasaju za politiku i rezultate, a ne za 10 ili 20 evra, koliko im nudi Milan Stamatović iz Čajetine, pokušavajući da za te pare kupe četiri godine njihovog života. A nema Sevojno njiva koje može da proda za milion evra kao Čajetina na Zlatiboru, pa da od toga mogu svi da žive - poručio je Glišić.

U Skupštini grada Nova Srbija je imala dva odbornika, koji će na suprašnjem zasedanju gradskog parlamenta pristupiti odborničkom klubu naprednjaka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija