• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.02.2018

18:31

SINDIKATI GSP UGLAS:  Da je Ðilas ostao još dan - ključ u bravu!

Politika

SINDIKATI GSP UGLAS: Da je Ðilas ostao još dan - ključ u bravu!

Podeli vest

Dva reprezentativna sindikata u JKP GSP "Beograd" poručili su danas Draganu Ðilasu da se više ne brine o zaposlenima u GSP-u, jer je, kažu, to preduzeće danas u sigurnim rukama i stalo je na svoje noge

U saopštenju Saveza samostalnih sindikata Srbije - Sindikalne organizacije GSP "Beograd" i Sindikata radnika zaposlenih u GSP-u, navodi se da bi to preduzeće, da je Ðilas ostao na vlasti "još samo jedan dan" bilo primorano da stavi ključ u bravu i obustavi javni prevoz, jer, kako kažu, nije više moglo da funkcioniše sa dugovima od 12,5 milijardi dinara. 

- Ðilas je taj koji je GSP vodio ka potpunom uništenju i zatvaranju- kažu sindikati i dodaju da se svi "dobro sećaju koliko su teško živeli za vreme njegove vlasti, a kako žive danas".

Navode da su u protekle četiri godine "vredno i mukotrpno" radili na tome da "spasu GSP sigurne propasti da bi svi Beograđani imali kvalitetan i efikasan sistem javnog prevoza". 

- U tome smo uspeli, jer je GSP danas na putu da po prvi put postane profitabilno preduzeće koje brine o svojim zaposlenima, dok Beograđanima pruža kvalitetne usluge- stoji u saopštenju. 

Tanjug


Kažu da je uvođenjem Bus plus sistema, Ðilas devastirao GSP, jer je jedini izvor prihoda stavio na raspolaganje privatnom preduzeću, a raskid tog štetnog ugovora koštao bi preduzeće milione evra. 

Dodaju i da trolejbusi koje je kupio "čekaju skupe i komplikovane popravke, jer su posle samo pet godina počeli da se kvare". 

"Njegovi ''lepi'' i ''novi'' trolejbusi svakodnevno vise na dizalicama i kanapima u servisnim radionicama. Preplaćeni tramvaji koji iskaču iz šina koštali su nas neverovatnih 83 miliona evra, a održavanje i remontovanje košta dodatnih dva miliona evra. 

GSP i dan danas jedva isplaćuje preskupi kredit za nabavku ''Solarisovih'' autobusa koji su nas koštali 10 miliona evra više od autobusa domaće proizvodnje", kažu u saopštenju.

Iz dva sindikata pitaju Ðilasa da li je mislio na zaposlene u GSP-u i sve Beograđane kada je sklapao pogubne ugovora ili je mislio samo na svoje privatne finansijske interese.
- Ðilas se hvali kako u njegovim privatnim kompanijama radnici redovno primaju visoke plate, ali ne sme da kaže da se zaposlenima u GSP za vreme njegove vlasti dugovalo više od 3,5 milijardi dinara na ime penzijskog i invalidskog osiguranja- dodaju. 

Tanjug


Kako tvrde, kada je Ðilas otišao sa čela grada, aktuelna gradska vlast uplatila je skoro deset miliona evra kako bi svi zaposleni po odlasku u penziju imali povezan staž.  

- Da je Ðilas vodio GSP kao svoje privatne kompanije, verovatno bismo danas bili najbogatije preduzeće u Beogradu. Zato molimo Dragana Ðilasa da više ne brine o zaposlenima u GSP-u. 

Naše preduzeće je danas u sigurnim rukama, napokon smo stali na noge i ne želimo da se vraćamo u period kada je Ðilas koristio GSP i zaposlene kao poligon za punjenje svojih džepova- navode dva sindikata gradskog preduzeća.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija