• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E.I.

07.02.2018

18:43

ĐILASE, AKO TI PRAVIŠ STRANKU, MI ODOSMO! Saša Janković i Vuk Jeremić besni na svog kandidata, OSEĆAJU SE PREVARENIM!

Politika

ĐILASE, AKO TI PRAVIŠ STRANKU, MI ODOSMO! Saša Janković i Vuk Jeremić besni na svog kandidata, OSEĆAJU SE PREVARENIM!

Podeli vest

Lideri PSG i Narodne stranke tražili od Đilasa garancije da posle izbora neće da osniva novu partiju .Prete da u suprotnom neće učestvovati u kampanji

Saša Janković i Vuk Jeremić traže od Dragana Đilasa da odustane od najavljenog osnivanja nove partije i prete da će mu u suprotnom uskratiti svaku pomoć u kampanji!

Kako saznajemo, kada su dobili potvrdu da se Đilas sa saradnicima uveliko sprema da 10. marta, u prvu subotu posle izbora u Beogradu, održi osnivačku skupštinu svoje nove stranke, Janković i Jeremić su pobesneli i zatražili hitno objašnjenje od tajkuna.
- Oni traže od Đilasa ili da javno objavi da neće praviti partiju ili da im da pismene garancije za to. U suprotnom, neće aktivno učestvovati u kampanji. Janković je Đilasu otvoreno rekao da Vuku i njemu ne pada na pamet da svoje stranke uništavaju zbog njega... - prenosi sagovornik Informera.

MALI: Da podstaknemo mlade da menjaju Beograd

Ako odu, pukao je

Kao što je naš list juče ekskluzivno objavio, Đilas planira da odmah posle izbora formira stranku u koju bi preveo i veliki broj odbornika i funkcionera Jankovićevog PSG i Jeremićeve Narodne stranke.
Kako prenosi naš izvor blizak Jankoviću i Jeremiću, oni su Đilasu jasno stavili do znanja da će ga bojkotovati u kampanji za gradonačelnika ukoliko ne odustane od "opasnih planova".

Samo ih fotelje zanimajuNjima je jedini interes da zasednu u fotelje. Građani ih nisu interesovali nikada. Oni se samo brinu ko će šta da zgrabi Nebojša Stefanović, funkcioner SNS

- Janković i Jeremić dobro znaju da bi ih Đilasova stranka i te kako ugrozila. S druge strane, činjenica je da Đilas bez njih ne može da izgura ovu kampanju. On nema stranku, ni bilo kakvu infrastrukturu, on nema kontrolore, aktiviste, logistiku. Zato mu sada traže pismene garancije da neće praviti partiju, a Đilasu bar za sada ne pada na pamet da to uradi... - prenosi naš izvor.
On objašnjava da nikoga ko poznaje Đilasa, Jankovića i Jeremića ne bi trebalo da čudi ovakav zaplet.
- Sva trojica su strašno sujetni i ambiciozni. Niko tu nikome ne veruje. To je koalicija iz interesa i svako gleda da se obezbedi i za sebe uzme što više. Posebno su Janković i Jeremić nepoverljivi prema Đilasu jer će ispasti da su sve svoje kapacitete uložili u njega, a on će svu slavu uzeti za sebe, pa im još i rasturiti stranke - navodi naš sagovornik.

KOGA OVAJ LOŽI? Đilas tvrdi da se vodi najprljavija izborna kampanja u istoriji Srbije?!?

mojugao

 DEJAN VUK STANKOVIĆ   ANALITIČAR
 Ako Jeremić i Janković krenu u bojkotovanje kampanje, Đilas će imati velikih praktičnih problema u njenom vođenju. S druge strane, oni su već Đilasovom kandidaturom pali ne u drugi već u treći plan.

I dok trojica opozicionih lidera juče nisu odgovarali na pozive i poruke Informera, predsednik Gradskog odbora SNS Beograda Nebojša Stefanović kaže da opozicioni čelnici toliko govore jedni o drugima da on više i nema šta da doda.
- Uveren sam da oni jedni o drugima govore istinu. Njima je jedini interes da zasednu u fotelje. Građani ih nisu interesovali ni nekada ni sada. Oni se danas brinu o svojim problemima, o svom položaju, ko će šta da zgrabi, koja će čija fotelja da bude... - poručio je Stefanović i naglasio da je uveren da narod zna ko je za njih nešto uradio.

Politikolog Jelena Vukoičić kaže za Informer da Đilas očigledno koristi Jankovića i Jeremića kao odskočnu dasku, da bi se na velika vrata vratio u politiku.
- Traženje bilo kakvog obećanja od Đilasa je uzaludno. Znamo da za bivše članove DS obećanja ne znače mnogo. Zahvaljujući njihovim pogaženim obećanjima, nekada najmoćnija partija sada se bori za cenzus. Đilas će sigurno hteti da osnuje svoju stranku, on ne može da bude zadovoljan time da mu Janković ili Jeremić budu šefovi - ističe Vukoičićeva.

Osećaju se prevarenim

Analitičar Nebojša Krstić napominje da nije iznenađen reakcijom Đilasovih koalicionih partnera.
- Ako Đilas osniva stranku, a da o tome nije unapred obavestio svoje koalicione partnere Jankovića i Jeremića, onda oni nehotice podržavaju njegovu političku budućnost, a ne svoju izbornu listu. Jeremić i Janković zato imaju puno pravo da se osećaju prevarenim i da raskinu koaliciju - objašnjava Krstić.

Tihi bojkot već počeo?!

Da situacija u ovoj "tajkunskoj koaliciji" nije ni najmanje idilična pokazalo se na njihovom prvom predizbornom skupu.
Dok prema koalicionom dogovoru Jeremić i Janković podržavaju Đilasa za gradonačelnika da bi ih on podržao u trci za premijersko i predsedničko mesto, bivši gradonačelnik ih je u svom prvom govoru "oduvao", pa je za važne državne funkcije predložio druge ljude, poput Vladimira Kostića iz SANU...
Janković i Jeremić samo su gutali knedle i kiselo se osmehivali iz prvog reda. Upućeni navode i da je skupljanje potpisa za Đilasa trajalo skoro nedelju dana jer su ga ova dvojica tiho bojkotovali. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija