• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

08.02.2018

17:26

VULIN I DIKOVIĆ podelili 20 ključeva od stanova pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojkske Srbije

Politika

VULIN I DIKOVIĆ podelili 20 ključeva od stanova pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojkske Srbije

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković uručili su danas ključeve 20 stanova aktivnim i penzionisanim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

Obraćajući se pripadnicima sistema odbrane, vlasnicima stanova, ministar Vulin je rekao da je privilegija to sto je dug put za rešavanjem stambenog pitanja najzad završen.

- Trajalo je dugo, i baš zato što traje tako dugo, a pripadnici Vojske Srbije i bezbednosnog sektora uopšte zaslužuju da se o njima brine više i da se njihovo stambeno pitanje rešava u što kraćem roku, mi smo pokrenuli projekat po naređenju vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića o masovnoj stambenoj izgradnji - rekao je Vulin.

Tako će, kazao je Vulin, buduće generacije mnogo rešavati stambena pitanja.

Ministar je rekao da je to dokas da država promenila, da brine o svakom pripadniku i da nam je razvoj sistema bezbednosti veoma važan. 

Odgovarajući na novinarsko pitanje o masovnoj izgradnji stanova za Vojsku i Policiju i planiranim lokacijama za izgradnju, ministar Vulin je napomenuo da je ponuđeno nekoliko lokacija, a da je na lokalnim samoupravama da odrede da li im to odgovara ili ne odgovara.

Tanjug

- Sve što prodajemo iz Master plana su objekti koji nisu potrebni za funkcionisanje vojske, a deo toga možemo da koristimo za poboljšanje standarda svih pripadnika, ali na prvom mestu za naoružanje i opremu. Treba prvo izneti precizne potrebe i ne možemo u ovom trenutku da kažemo tačan broj podele stanova. Ni Bezbednosno-informativna agencija, ni Ministarstvo unutrašnjih potreba ni Vojska Srbije nisu dali tačne potrebe - kazao je Vulin i ponovio da sve što Ministarstvo odbrane radi, radi da poboljša materijalni položaj vojske.

A to će, kazao je, nastaviti i ubuduće.

General Diković je objasnio da danas podeljeni stavnovi nisu novi, već su, kako je rekao, pronađeni u sistemu odbrane, a koristili su ih niz godina drugi koji nisu imali ikakve veze sa Vojskom.

- Verovatno ima još takvih stanova, jer Beograd je ogroman grad. Nisu podele stanova uvek bile pravedne, što se i sada vidi. Međutim, akcijom naših organa, Vojne policije i MUP-a, mi nalazimo te stanove i dajemo ih našim ljudima - rekao je Diković.

Inače, dodao je, izgradnjom 30.000 stanova stambena pitanja će u MO i VS biti rešena na duži vremenski period. 

Biće, kazao je, stvorena mogućnost da mladi ljudi koji budu tek stupili u Vojsku, dobju stan odmah, ne da čekaju na to 25 ili 30 godina.

(VIDEO) VULIN NA PINKU: Vučić ne reaguje na ucene i pritiske - sačuvaćemo KiM!

VULIN I STEFANOVIĆ sa penzionisanim pripadnicima VS




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija